Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 9:34:15 πμ
etpa

Ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση ΑΕΙ, Στρατιωτικών Σχολών και Ερευνητικών Φορέων – ποια έργα εντάσσονται, ποιοι λείπουν.

Του Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).

Η δράση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, που έφερε την τέχνη της Όπερας στις σχολικές αίθουσες και διδάσκει ακόμη και σήμερα.

Του Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 22:46

Τόλμησε το, πες την Αλήθεια!

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφουν οι:
Μαγδαληνή (Μάγδα) Βόσσου, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ε.Κ.Π.Α. / Ιδιωτική Υπάλληλος.
Μπακογιάννη Μαρία, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Παν. Αιγαίου, Κατ.: Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών / Αρθρογράφος.
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 22:39

Οχυρωματική Γραμμή Μεταξά 1936-41

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Το 1936 η Ελληνική κυβέρνηση για να αποτρέψει την βουλγάρικη επεκτατική πολιτική, και τον προαιώνιος πόθος της Βουλγαρίας για έξοδός της στη «θερμή θάλασσα» (Αιγαίο Πέλαγος) έπρεπε να λύσει το εξής πρόβλημα.

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 22:35

Η άνοια και η άγνοια

Συντάκτης:

Γράφει o Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Όποιος δεν έχει κάτι το κοινό  να μοιραστεί με εμάς, δεν έχει κανένα λόγο να συγκρουστεί μαζί μας. Αντίπαλός μας είναι αυτός που επιθυμεί  ό,τι κι εμείς. Υπό την έννοια αυτή  «αντίπαλοί μας είναι οι πιο κοντινοί μας» λέει ο Σπινόζα.

Του Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).

Το ότι η χώρα μας έχει ένα εξαίσιο περιβάλλον είναι γνωστό στους περισσότερους Έλληνες και σε αρκετούς από τους επισκέπτες της χώρας, οι οποίοι την προτιμούν πολλές φορές για τη φυσική ομορφιά της.

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 21:13

Πως θα αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία ενώ ακόμη σπουδάζεις

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου.

Επιτέλους έφτασε η στιγμή να ορκιστείς και να αποκτήσεις το πολυπόθητο πτυχίο σου. Βγαίνεις λοιπόν στην αγορά εργασίας, γεμάτος/η αισιοδοξία ότι θα ανοίξουν όλοι οι δρόμοι. Ξεκινάς στην αναζήτηση αγγελιών και εννοείται πως κοιτάς σχολές κοντά στο αντικείμενο σπουδών σου.

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 19:49

Τα έξι στάδια του διαζυγίου

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει η Ελισάβετ Μελετιάδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεια και στη νόσο Alzheimer.

Στις μέρες μας, περίπου τα μισά ζευγάρια που παντρεύονται, καταλήγουν σε διαζύγιο (43-50% στις Η.Π.Α., U.S. Census Bureau, 2004). Ένα από τα ψυχολογικά μοντέλα που περιγράφει τη διαδικασία του διαζυγίου, είναι η θεωρία των έξι σταδίων του Paul Bohannan (1971, 1973):

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 19:41

Σχολικές Ιστορίες (13): Ευτράπελα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Του Δημήτρη Ιωαννίδη, Δασκάλου/τ.Σχολικού Συμβούλου.

Στο προηγούμενο κείμενό μου είχα αναφέρει ποιοι μέναμε στο σπίτι του Σόλωνα ( Μήτος, Μόρτης, Τίκος, Καρέλης) και τις δυσκολίες της Παρασκευής και του Σαββάτου, όταν τα τρόφιμα τελείωναν. Χρήματα, όπως όλοι γνωρίζετε, για νέες προμήθειες δεν υπήρχαν.

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 11:37

Χρήστος Σπίγκος: Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο αχαλίνωτος βοναπαρτισμός, η τιμαριοποίηση της Επιχείρησης με Ύπατο και πολυπληθείς Ανθύπατους, καθώς επίσης, και η επιδαψίλευση σε αυτούς σκανδαλωδών οικονομικών, και όχι μόνον, προνομίων έχουν δημιουργήσει αφόρητο εργασιακό κλίμα.
Σελίδα 1 από 341