Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, 4:36:36 πμ
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 20:45

Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου και το έπος του ‘40

Συντάκτης:

Γράφει o Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Ξεκινώντας να γράψω αυτό το αφιέρωμα για το ΕΠΟΣ του ΄40, αναρωτήθηκα: "Υπάρχει περίπτωση οι Έλληνες, όπου και αν κατοικούν να μην αισθάνονται ρίγη συγκινήσεως, όταν φέρνουν στην μνήμη τους τα ένδοξα γεγονότα του 1940; ".

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 20:44

Γυναίκες Ελληνίδες, ξαφνιάσματα της φύσης!

Συντάκτης:

Γράφουν οι: Νικολοπούλου Αναστασία, Π.Μ.Σ. Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Π.Θ. / Δικηγόρος Αθηνών. Κουτσουπιά Φ. Μαρία-Ωραιοζήλη, Υποψήφια Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Τμήμα Νομικής Ε.Κ.Π.Α. / Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Δημοσίου/Διοικητικού Δικαίου / Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 18:13

Ο ιός άργησε δυο χρόνια... ευτυχώς

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Ήταν χθες τ’ απόγευμα που διαβάζοντας τα νέα για την πανδημία στο λάπτοπ με πήρε ο ύπνος πάνω στην πολυθρόνα και είδα ένα κακό όνειρο.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 17:17

Γιοβανούδης: Ένα ευχαριστώ στους μαχητές ζωής

Συντάκτης:

Διαβάζοντας το άρθρο της Γεωργίας Κολεσιώτου, στην ηλεκτρονική έκδοση ων Ειδήσεων Κιλκίς, της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, «Τεστ Κορονοϊού…-Αρνητικά.. Εμπειρία….. -Μοναδικιά!», διαπίστωσα, για άλλη μια φορά, πόσο όμορφα είναι να μαθαίνει κανείς, ειδικά για τα δύσκολα της ζωής, από προσωπικά βιώματα.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Οι αναμνήσεις των προηγούμενων προηγηθέντων δέκα ετών της σταδιακής οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων είναι ακόμη νωπές και θα έλεγα συντηρούμενες  στην μνήμη μας κάθε ώρα, ημέρα, μήνα και  έτος με τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 19:37

Η Τέχνη ως πράξη αντίστασης

Συντάκτης:

Γράφει η Σοφία Κεσίδου.

Σε περιόδους κρίσης, ως επί το πλείστον, τα επικρατούντα αισθήματα είναι ο φόβος, ο πανικός, η ανασφάλεια, η παραίτηση, που συμπαρασύρουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την εσωστρέφεια και άλλες παθογένειες.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 22:58

«Γλυκιά πατρίδα»

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

 ‘’Ουδέν γλύκιον Πατρίδος’’ έγραψε χιλιάδες χρόνια πριν στην ‘’Οδύσσειά’’ του ο Όμηρος, υμνώντας κατά τρόπο μοναδικό και αξεπέραστο, το «νόστιμον ήμαρ» και χαρίζοντας στα λεξικά της υφηλίου την ελληνική λέξη ‘’νοσταλγία’’.

Γράφουν οι: Κυριακίδου (Φωτεινή) Φαίη, Φιλόλογος Παν. Ιωαννίνων / Σύμβουλος Ανάπτυξης / Υπεύθυνη Γυναικών Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Νέας Σμύρνης και
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Σε λίγους μήνες θα γιορτάζουμε την Ελληνική επανάσταση του 1821 εναντίων των Τούρκων.  Έχουν περάσει 200 χρόνια από την απελευθέρωση των Ελληνικών εδαφών από τον Τούρκικο ζυγό που κράτησε 400 χρόνια.

Γράφει ο Παπαδόπουλος Αριστείδης (Άρης), Εκπαιδευτικός – Πρώην Δ/ντής Π.Ε. Κιλκίς.

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας  να ξεδιπλώνεται αυτό που κρυβόταν πίσω από τους βαρύγδουπους τίτλους περί «αριστείας» «αρίστων» και «αναβάθμιση του σχολείου».

Σελίδα 1 από 312