Quantcast
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 7:31:08 μμ

Απόψεις

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

 «Ουδείς γαρ ούτω ανόητος εστίν όστις πόλεμον προ ειρήνης αιρέεται• εν μεν γαρ τη ειρήνη οι παίδες τους πατέρας θάπτουσι, εν δε τω πολέμω οι πατέρες τους παίδας».(Κανένας δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη. Στην ειρήνη, οι γιοι θάβουν τους πατεράδες τους. Στον πόλεμο, οι πατεράδες θάβουν τους γιους τους), μας  λέει ο Ηρόδοτος.

Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 19:09

Η μήτρα του κακού

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

«Η εμπειρία και η ιστορία διδάσκουν ότι οι λαοί και οι κυβερνήσεις δεν έμαθαν ποτέ τίποτα από την ιστορία και δεν έδρασαν ποτέ βάσει των αρχών που συνήγαγαν απ' αυτήν», λέει ο Georg  Wilhelm Friedrich Hegel. Κι ακόμη χειρότερα για αυτούς που  αγνοούν την Ιστορία της πατρίδας τους.

Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 17:46

Το 3ο Συνέδριο του Σύριζα-ΠΣ

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού κι έντονου παλμού, μέσα  σε μια ατμόσφαιρα  συγκίνησης  και σφρίγους, διεξήχθη το τρίτο συνέδριο μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τις 14-17 Απριλίου, στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο, στο Φάληρο, εμφανώς επιτυχημένο από την αρχή ως το τέλος, με κύρια νικήτρια τη δημοκρατία και την ενότητα.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 21:29

Ο λιμός της Ουκρανίας

Συντάκτης:

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τα γεγονότα της Ουκρανίας και οι ελλείψεις τροφίμων που προκαλεί, θυμίζουν άλλες δυσκολότερες εποχές. Οι περιοχές της νοτίου Ρωσίας και της Ουκρανίας, παρά το γεγονός ότι έχουν μεγάλες σιτοκαλλιέργειες, γνώρισαν κατά το παρελθόν χρονιές στερήσεων και πείνας.

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός –  συγγραφέας.

Πολλά και αντιφατικά μπορούν να ακουστούν σ' έναν πόλεμο. Γεγονότα αληθινά ως και σκηνοθετημένα. Η αναζήτηση της αλήθειας μέσα στον ορυμαγδό της προπαγάνδας είναι δύσκολη υπόθεση. Η πρώτη που σκοτώνεται σε κάθε πόλεμο είναι η αλήθεια, την ίδια ώρα που φτιάχνεται το ψέμα.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Προσφιλές επιχείρημα κάθε κυβερνητικού όταν του επισημαίνονται οι στραβοτιμονιές της κυβέρνησης είναι: εντάξει, έχουμε και τα στραβά μας, αλλά και πάλι σε κάθε δημοσκόπηση βρισκόμαστε 10 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Όντως ισχύει και υφίσταται το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορεί τόσες εταιρείες να κάνουν λάθος ή να κατασκευάζουν κατόπιν παραγγελίας δημοσκοπήσεις μαϊμού.

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 11:27

Ο φίλος μου ο Σταύρος

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.                                                                 

Ήταν Σεπτέμβρης του 1978 που διορίστηκα ως δάσκαλος στο Κιλκίς. Τοποθετήθηκα στο χωριό Άνω Θεοδωράκι και για ένα χρόνο έμεινα στη Βάθη. Αρχές Οκτώβρη του 78 επισκέπτεται τη Βάθη κλιμάκιο συναδέλφων δασκάλων για ενημέρωση σε συνδικαλιστικά θέματα.

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Σημαντικό για ένα κόμμα εκτός από την  ιδεολογία του είναι και η λειτουργία του. Μεγαλύτερη  αξία από το τι λέει κανείς είναι να κάνει πράξη αυτά που λέει. Αν ο λόγος δεν έχει έμπρακτη εφαρμογή σε ό,τι  εννοεί, έχει αποτύχει στην αποστολή του.

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 19:20

Η Ευρώπη των Πολέμων

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Πόλεμος σημαίνει ανατροπή της λογικής και ήττα του διαλόγου. Σημαίνει ερήμωση και ερείπωση μαζί. Ξεριζωμός και προσφυγιά. Ορφανιά και  θάνατος. Πόλεμος θα πει σταύρωση της ειρήνης. Σε τίποτα από όλα αυτά δεν ξεχωρίζει και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 09:35

Αφιερωμένο στη γυναίκα

Συντάκτης:
Οχτώ του Μάρτη σήμερα. Μια ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα, τη μάνα, την κόρη, τη σύζυγο. Σ' ένα πρόσωπο που από μόνο του είναι κι ένας κόσμος ολόκληρος.