Αρθρογραφία
Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προς τα τέλη του 2017 οι Βρετανοί θα κληθούν να απαντήσουν με δημοψήφισμα στην ερώτηση: «Πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως; Ναι – όχι». Όμως επειδή η εκλογική επιτροπή θεώρησε την ερώτηση προβληματική (!) άλλαξε την διατύπωση ως εξής: ‘’Πρέπει το Ηνωμένο βασίλειο να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ή πρέπει να φύγει από την Ευρωπαϊκή ένωση’’; Η μονολεκτική απάντηση με ναι η όχι κρίθηκε επίσης προβληματική διότι το όχι κρύβει αρνητισμό και στιγματίζει ενώ το ναι δείχνει μια θετική διάθεση. Γι’ αυτόν τον λόγο η εκλογική επιτροπή άλλαξε και την απάντηση, η οποία επαναδιατυπώθηκε ως εξής: αντί για ναι θα υπάρχει η απάντηση: ‘’να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως’’ και αντί για όχι θα γράφει ‘’να φύγει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση’’. Το συμπέρασμα είναι ότι οι Βρετανοί θα απαντήσουν με ξεκάθαρο τρόπο σε μια σαφέστατα διατυπωμένη ερώτηση. Επιπλέον στα δυο χρόνια που θα μεσολαβήσουν μέχρι το δημοψήφισμα, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να διαμορφώσουν άποψη για τις συνέπειες της αποφάσεως τους. Η ακολουθούμενη διαδικασία δείχνει ένα σοβαρό κράτος που απευθύνεται σε ώριμους πολίτες.
Του Νίκου Σιάνα
Δεν υπάρχει Μουσείο στην Ευρώπη, Η.Π.Α., Καναδάς κ.τλ. χωρίς ελληνικά αρχαία αντικείμενα, κειμήλια, χειρόγραφα κ.ά. όλα σχεδόν κλεμμένα από την εποχή των Σταυροφοριών, της Οθωμανικής σκλαβιάς., αλλά και τα πρόσφατα χρόνια. Άλλοι μακρινοί και άλλοι κοντινοί μας «πολιτισμένοι λαοί, άπλωσαν τη ληστρικά τους χέρια για να αρπάξουν ότι μπορούσαν, να τα εκθέτουν και να εισπράττουν. Στην μεγάλη λίστα αυτών των λαών δυστυχώς υπάρχει και η γειτονική μας Βουλγαρία, η οποία δύο φορές τον περασμένο αιώνα ζήλεψε την «δόξα» του Έλγιν, αλλά και την συμπεριφορά των απογόνων του, στο ελληνικό αίτημα για επιστροφή των κλοπιμαίων.
Κ. Ζιούτα: Η πολιτική μας στους παιδικούς σταθμούς
Συντάκτης: Eidisis.grΌπως προφανώς, θα έχετε παρατηρήσει από τη μελέτη του προϋπολογισμού που λάβατε για την ενημέρωσή σας, ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου είναι ισοσκελισμένος ως προς τα έσοδα και τα έξοδά του που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 4.347.566,11ευρώ. Οι επιμέρους κωδικοί που εμφανίζονται στην κατάσταση του προϋπολογισμού είναι οι απολύτως απαραίτητοι καθώς έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια, η χρήση τους να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του Οργανισμού.
Του Χρήστου Ανδρεανίδη
Προσπαθούσα να μάθω από τα κανάλια την ημέρα λήξης της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης στο Παρίσι για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή για να μαζέψω το αεροπανό του Περιβαλλοντικού μας των Περιπατητών Συλλόγου «Όχι στην Κλιματική Καταστροφή» που τοποθετήσαμε στην Πλατεία Ειρήνης μετά την συμμετοχή μας στην πορεία για το κλίμα της Θεσσαλονίκης, αλλά επί σειράν ημερών δεν τα κατάφερα. Εκτός της ημέρας έναρξης δεν υπήρχαν ανταποκρίσεις όλο το δεκαήμερο.
Βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας οι δηλώσεις Φίλη
Συντάκτης: Eidisis.grToυ Θεόδωρου Πασσαλίδη, πρ. βουλευτή Ν.Δ.
Στις 24 Φεβρουαρίου 1994, βουλευτής τότε, ψήφισα μαζί με όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να ανακηρυχθεί η 19 Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο.
Γράφει ο Γιώργος Ηλονίδης, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αριστοτελέιου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τ. Διευθυντής Δ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής “Ιπποκράτειου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Στην Ελλάδα, ο καπνός καλλιεργείται από τον 17ο αιώνα. Πολέμιος του καπνού ο Νικόλαος Μαυροκορδάτος, γιος του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, ιατρού Λόγιου, Φιλόσοφου, Διπλωμάτη και Ακαδημαϊκού. Προφητικά έγραψε: «Αυτό το σιχαμερό χόρτο πόσα κακά προξενεί στον άνθρωπο».
Περίπου 3.800 χημικές ουσίες περιέχονται στον καπνό, θεωρείται ο πιο βλαπτικός εξωγενής παράγοντας.
Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η επικαιρότητα των ημερών μας έφερε μπροστά σε τρία ξεχωριστά θέματα τα οποία όμως συνδέονται μεταξύ τους. Μία δολοφονία, ταραχές στους δρόμους και μια επετειακή ιεροτελεστία.
Η δολοφονία έγινε την 6η Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια. Το γεγονός το έμαθε αμέσως το πανελλήνιο. Νεαροί των Εξαρχείων προκάλεσαν δύο αστυνομικούς πετώντας πέτρες στο περιπολικό τους.
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ (όταν πολύ μικροί ασχολούνται με μεγάλα θέματα)
Συντάκτης: Eidisis.grΤου Δημήτρη Ιωαννίδη, Δασκάλου τ. Σχολικού Συμβούλου ΔΕ
Μεγάλη τιμή έκανε το πανελλήνιο και ιδιαίτερα το ποντιακό στοιχείο στον κ. Φίλη, υπουργό ..ακόμη του κ. Τσίπρα. Ως εκππαιδευτικός για 40 περίπου χρόνια, θεωρώ υποχρέωσή μου να γράψω κι εγώ δυο λόγια-έστω και καθυστερημένα-λόγω απουσίας μου στο εξωτερικό.
Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το islam χαρακτηρίζεται από την απόλυτη υποταγή του πιστού στην θεία θέληση. Ο ισλαμικός νόμος (shari’a) βασίζεται στην ερμηνεία της θείας θελήσεως, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το κοράνιο και τα λόγια του Μωάμεθ (hadith).
Γράφει ο Αδάμος Παναγιώτης, εκπαιδευτικός
Όπως σημείωνα στο προηγούμενο άρθρο μου (7 - 11 - 2015) στην ''Πρωινή'' ("Ευρωζώνη, το απραγματοποίητο σχέδιο") ο μόνος τρόπος να επιβιώσει και να έχει μέλλον η Ευρωζώνη είναι να προχωρήσει στη λεγόμενη ''πολιτική ενοποίηση" , δηλαδή τη μετατροπή της σε ένα κράτος με μία υπερκυβέρνηση, κάτι που προϋποθέτει την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών - μελών. Είχα αναφερθεί βέβαια στα κατά τη γνώμη μου ανυπέρβλητα εμπόδια που υπάρχουν για την ευόδωση αυτού του σχεδίου.