Αρθρογραφία
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 13:32
Χρήστος Ανδρεανίδης: Εισιτήριο στην τσέπη σας
Συντάκτης: Eidisis.gr
Στα πολύ ψιλά των ειδήσεων πέρασε η προκλητικότατη ειδεχθής συμπεριφορά μερικών ΠΑΕ να εκδίδουν πλαστά εισιτήρια και μάλιστα από όλα τα εκδοτήριά τους. Σε έτη οικονομικής κρίσης και στο αποκορύφωμα της συνεχιζόμενης φοροδιαφυγής που δύσκολα προσπαθεί να ελέγξει η χώρα μας οι ενέργειες αυτές που υπερβαίνουν κάθε όριο του ανθρώπινου νου απαιτούν παραδειγματική τιμωρία και σύντομα.
Οταν η πίεση της δουλειάς και η σκληράδα της καθημερινότητας ξεπερνούν τα όρια και τις αντοχές μου, έχω ένα καταφύγιο, που με ηρεμεί και με γαληνεύει. Παίρνω το δρόμο για το χωριό μου, το Δροσάτο. Κι αν ο καιρός το επιτρέπει, να πιω έναν απογευματινό καφέ στην πλατεία, είναι το καλύτερό μου.
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 23:34
Δημήτρης Ιωαννίδης: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ «σχολικων Μοναδων»
Συντάκτης: Eidisis.gr
Διάβασα με μεγάλη προσοχή και ανησυχία, θα έλεγα, αυτά που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο Παονίας, σχετικά με τη συγχώνευση σχολειίων και με λύπη διεπίστωσα σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα που είναι η εκπαίδευση των παιδιών μας να υπερισχύει μια κοντόφθαλμη τοπικιστική αντίληψη και να εκφράζεται από ανθρώπους και θεσμοές που λειτουργούν στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.
Στα μέσα του 20ου αιώνα η μετανάστευση των Ελλήνων αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, με προορισμό τώρα, και χώρες της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό της ευρωπαϊκής μετανάστευσης, στο αρχικό της στάδιο, η προσωρινή εγκατάσταση και οι συχνές επιστροφές στην Ελλάδα. Κυριότερες χώρες προορισμού η Δυτική Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Σουηδία.
Στην εκπαίδευση των Ελλήνων στη Νότια Αφρική από τη δεκαετία του 1990 παρατηρείται μαι αυξανόμενη προσπάθεια εισαγωγής και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Μέχρι τότε οι Έλληνες μετανάστες επέλεγαν, λόγω και των μελλοντικών επαγγελματικών και κοινωνικών προοπτικών, το εγχώριο σχολικό σύστημα. Η διδασκαλία γίνεται σε 20 περίπου απογευματινά κοινοτικά σχολεία και απευθύνεται σε περίπου 4.500 μαθητές.
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 19:32
Τα αποτελέσματα του άκρατου κομματισμού: Απανθρωπιά και βαρβαρότητα
Συντάκτης: Eidisis.gr
Πρόσφατα στην εφημερίδα αυτή έγραψα δυο άρθρα για τα συν (θετικά) και τα πλην (αρνητικά) της σύγχρονης Τουρκίας. Προχθές στην εφημερίδα "BAFRA HABER" (τοπική μηνιαία εφημερίδα της Μπάφρας, που μου στέλνει ανελλιπώς ο δημοσιογράφος και φίλος μου Alptekin Ahishalio_lu), διάβασα ένα εκπληκτικό κείμενο.
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 19:30
Ιωάννης Κουτσουρίδης: Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης, σμικρογραφία του συνηγόρου του πολίτη
Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο αυτοδιοικητικός «Καλλικράτης» μεταξύ των άλλων αλλαγών που επέφερε στον παρωχημένο και αναποτελεσματικό «Καποδίστρια», (ελπίζω και εύχομαι μετά από 20χρόνια στην πράξη και ο «Καλλικράτης» να μην έχει την ίδια τύχη), στο άρθρο 77 του νομοσχεδίου ΕΙΣΑΓΕΙ τον θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».
Το 1652 η Ολλανδική εταιρεία της Ανατολικής Ινδίας ιδρύει στο Cape Town, για να έχει κύριο λιμάνι στην περιοχή. Το λιμάνι αυτό, μετά και την ανακάλυψη χρυσού στην περιοχή Τρανσβααλ, έγινε το πιο σημαντικό κέντρο εισόδου Ευρωπαίων, αλλά και Ελλήνων μεταναστών.
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 23:08
Σωκράτης Δημητριάδης: Για τα μάτια του κόσμου η ανακύκλωση στο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.gr
Όλοι στο Κιλκίς γνωρίζουμε ότι για τα σκουπίδια υπάρχουν δύο ειδών κάδοι, οι πράσινοι και οι μπλε. Στους μπλε πετάμε τα ανακυκλώσιμα υλικά και στους πράσινους τα υπόλοιπα απορρίμματα.
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 23:00
Γεώργιος Κωνσταντινίδης: Πανελλαδικές εξετάσεις 2011
Συντάκτης: Eidisis.gr
Με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ξεκινούν οι διαδικασίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις της φετινής χρονιάς. Για την επιτυχημένη διεκπεραίωση των διαδικασιών αυτών γονείς και υποψήφιοι μαθητές θα πρέπει να δώσουν βαρύτητα στα παρακάτω: