Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, 1:04:04 μμ
etpa

Του Θοδωρή Καραουλάνη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές της φετινής διαδικασίας των βραβείων REGIOSTARS Awards (Αστέρες της Συνοχής, σε ελεύθερη μετάφραση) που επιβραβεύουν τα καλύτερα έργα πολιτικής συνοχής σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο για πολλοστή φορά η Ελλάδα ήταν και πάλι απούσα, συνεχίζοντας έναν καταθλιπτικό σερί πολύχρονης απουσίας…

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 21:13

Ούτε Παρίσι ούτε Κοζάνη

Συντάκτης: Ναούμης Τάσος

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο πόλεμος είναι άνισος. Ο εχθρός κρύβεται στους ασυμπτωματικούς και σκοτώνει τους αδύναμους. Όπλα δεν υπάρχουν .Ο χειμώνας ξεκινά χωρίς ειδικά φάρμακα, χωρίς ειδικά εμβόλια και με ασθενικό σύστημα υγείας.

Η Πολιτική Συνοχής και το ΕΣΠΑ επιτυχημένο παράδειγμα χρήσης από δήμους και περιφέρειες – Τι θα γίνει με το Ταμείο Ανάκαμψης – Οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες στην Εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών ίσως ανοίγουν τον δρόμο για περισσότερα χρήματα στην ελληνική περιφέρεια.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 22:55

Νομιμοποίηση ή αυθαιρεσία

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει η Σοφία Ψαρρά, Μέλος Διευρυμένης ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα της τελευταίας επταετίας στο νομό Κιλκίς και ιδιαίτερα στο Δήμο Παιονίας είναι αναμφισβήτητα το προσφυγικό - μεταναστευτικό.

"Το ιδεολογικό περιεχόμενο των Βαλκανικών Πολέμων εκφράζονται από τους δύο πρώτους στίχους του εμβατηρίου "Τα κανόνια":
Για τον αδελφό το σκλαβωμένο και για της πατρίδος την τιμή…"

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 19:25

Η διαφαινόμενη χρεοκοπία της 3ης Χιλιετίας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ν. Βαστάκης, Θεολόγος πρώην Λυκειάρχης, Πρώην Υπεύθυνος Σ.Ε.Π. Ν. Κιλκίς.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 21:40

Ενιαία έκφραση

Συντάκτης: Κωνσταντινίδης Νίκος

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Θαυμάζω την αγωνιζόμενη Ελληνίδα γυναίκα σ’ όλους της τους ρόλους και σε διεθνή διαγωνισμό που έλαβα μέρος, έγραψα για την "Ελληνίδα γυναίκα στα χρόνια της Αντίστασης", στον οποίο και βραβεύτηκα από το Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 19:10

Τα σχολεία ή οι ανεγκέφαλοι και τα θύματά τους

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Ιάσων Κωσταρόπουλος.

Τα σχολεία πρέπει να αποτελούν τους ναούς της εκπαίδευσης και κυρίως της μόρφωσης των νέων. Ως τέτοια, τα σχολεία θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως το κόσμημα της εκάστοτε κοινωνίας.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 19:08

Τα παιδιά, η πανδημία και η ψυχική τους ανθεκτικότητα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει η Ελισάβετ Μελετιάδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεια και στη νόσο Alzheimer.