Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:02:28 μμ
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 22:27

Το δασάκι του Νοσοκομείου Κιλκίς

Συντάκτης:

Γενικό νοσοκομείο Κιλκίς. Μακάρι να υπάρχει Κιλκισιώτης που δεν το επισκέφτηκε, είτε σαν ασθενής, είτε σαν απλός επισκέπτης. Εκεί βρίσκουμε τη φροντίδα στα ιατρικά μας προβλήματα, εκεί μας φροντίζει, με αυτοθυσία μπορώ να πω, χρόνια τώρα, το προσωπικό, παρά τη γρίνια μας. Σίγουρα θέλουμε και θα μπορούσε να έχει καλύτερες υπηρεσίες, ίσως βέβαια με κάποιες επιπλέον προϋποθέσεις.

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 21:31

Μάριος Χλαπαχλούπας ο....Ξεραόλας

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Ποδοσφαιρικός αγώνας στην τηλεόραση και στην καφετερία χαμός.
-Καλά ρε, αλλαγή ήταν αυτή που έκανε ο Φερέιρα; Έβγαλε τον Μπίσεσβαρ κι έβαλε τον Πέλκα; Εγώ θα έβγαζα τον Λημνιό και θα έβαζα τον Ζαμπά. Αλλά τέτοιος άσχετος είναι.

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 22:10

Τα 2.500 χρόνια (Α' μέρος)

Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Αδάμου.

Φέτος κλείνουν 2.500 χρόνια από τη μεγάλη εκστρατεία του Ξέρξη εναντίον της Ελλάδας το 480 π.Χ., τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 20:43

Νοσοκομείο Κιλκίς

Συντάκτης:

Του Νίκου Σιάνα.

Για το Νοσοκομείο Κιλκίς κατά καιρούς έχουν γραφεί και ειπωθεί από αρμόδιους και αναρμόδιους ουκ ολίγα. Δυστυχώς η κατάστασή του παραμένει όπως τη γνωρίζουμε εδώ και μπολλά χρόνια. Κακή έως κάκιστη.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Μεγάλος είναι ο ξεσηκωμός και οι αντιδράσεις των Ελλήνων Ποντίων και όχι μόνο, με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι «Ρώσος»… πρόκειται για ρατσιστική, αντεθνική επίθεση που προσβάλει βάναυσα.

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 18:59

Η Καθαρότητα

Συντάκτης:

Με αφορμή την εμπειρία της παρουσίας μου στο Δήμο Κιλκίς με οκτάμηνη απασχόληση, γεννήθηκαν πολλές και διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου, τις οποίες θέλησα μέσα από αυτό το κείμενο να «ξεφορτωθώ».

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 23:11

Ούτε χορεύτρια ούτε βουλεύτρια, αλλά Άνθρωπος

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Δάσκαλος - συγγραφέας.

Σκοπός μας στον διάλογο δεν είναι να σώσουμε τη γνώμη μας, αλλά να αναζητήσουμε την αλήθεια. Αυτή είναι άλλωστε και η ετυμολογική ερμηνεία του ρήματος συζητώ: ζητώ από κοινού την αλήθεια. Την αλήθεια, που δεν είναι υπόθεση ατομική, αλλά συλλογική κατάκτηση δίχως τέλος.

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 09:49

Tο δόγμα

Συντάκτης:

Γράφει ο Παναγιώτης Αδάμος.

Στα τέλη του 19ου αιώνα ο Βρετανός γεωπολιτικός αναλυτής Χάλφορντ Μακίντερ διατύπωσε τη θεωρία ότι ο αγώνας για την παγκόσμια κυριαρχία θα διεξαγόταν ανάμεσα σε δύο μεγάλους «παίκτες: τη μεγάλη ναυτική δύναμη, τη δύναμη δηλαδή που κυριαρχούσε στις παγκόσμιες θάλασσες, και τη μεγάλη ηπειρωτική, χερσαία δύναμη.

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 22:32

Σχολικές αναμνήσεις: Ένα παιδί που το λέγανε Δημήτρη

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί που υπηρετήσαμε σε μικρές κοινωνίες όπως το Κιλκίς, έχουμε τη χαρά να παρακολουθούμε την πορεία των μαθητών μας στη ζωή τους μετά την εκπαίδευση. Χαιρόμαστε για τις χαρές και τις επιτυχίες τους και στενοχωριόμαστε με τις λύπες ή τις αποτυχίες τους.

'Αρθρο του π. Υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.

Όλα όσα συμβαίνουν τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό, όσα έζησα ως υπεύθυνος Αθλητισμού την περίοδο 2000-2001. Το δημοφιλές άθλημα, γίνεται για πολλοστή φορά αντικείμενο μιας σφοδρής συλλογικής και επιχειρηματικής σύγκρουσης.