Quantcast
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, 4:17:59 πμ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 18:58

Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και τα κέρδη των ημετέρων

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει η Μάνια (Μαρία) Παναγιωτίδου, Υποψήφια βουλευτής Κιλκίς - ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το τραγικό δυστύχημα στα  Τέμπη και το εθνικό πένθος στο οποίο βυθιστήκαμε όλοι άλλαξε νομίζω πολλών την σκέψη και την θεώρηση των πραγμάτων. Είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και στην καθεμία από εμάς.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 23:21

Ο Λόρδος Κάρινγκτον στο Πολύκαστρο

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Στο μέσο της φωτογραφίας ο Λόρδος Κάρινγτον (Peter Alexander Rupert Carington, 6th Baron Carrington, Baron Carington of Upton, 6 June 1919 – 9July 2018), και η συνοδεία του.

Αριστερά ο πρόεδρος της Κοινότητας Δήμος Καμπουρούδης και δεξιά στο άλλο άκρο ο αντιπρόεδρος Διογένης Μαυρίδης.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 22:06

Μάρτιος 1823 – Η κρίσιμη καμπή

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΣ.

Πριν διακόσια χρόνια, τον Μάρτιο του 1823, δύο χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης, σημειώνεται ένα κρίσιμο γεγονός: ο τότε υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Τζορτζ Κάνιγκ αναγνωρίζει τους επαναστατημένους Έλληνες ως «εμπόλεμο έθνος». Και ξεκινά μαζί τους επαφές και συνομιλίες, ανεπίσημες μεν, ουσιώδεις δε.

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
Αν δεχθούμε τη θεωρία της δημιουργίας του ανθρώπου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο της «Γένεσης», ο Θεός έπλασε την Εύα από την πλευρά του Αδάμ. Δεν την ξεχώρισε από τον άνδρα, αφού είναι κατ' ουσία σάρκα από την σάρκα του. Αν όμως δούμε το θέμα της ισότητας των φύλων κοινωνικά, θα διαπιστώσουμε ότι η γυναίκα, στη πορεία της πάνω στον πλανήτη Γη, σε πολλά θέματα έχει αδικηθεί.
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 16:33

"Δια του θανάτου εις την αθανασία"

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στον Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία του οικισμού Πηγής της Τ.Κ. Αξιούπολης, του Δήμου μας, τελέστηκε μνημόσυνο για τους ηρωικώς πεσόντες, την 11η Μαρτίου 1941, αεροπόρους μας κατά την υπεράσπιση της πατρίδος μας εκεί στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, αυτοί ἠταν ο Ανθυποσμηναγός Στέφανος Αθ. Μαυροματίδης κάτοικος Πηγής και ο έφεδρος Ανθυποσμηναγός Ματθαίος Π. Τσολακίδης κάτοικος Σχιστόλιθου Σιντικής Σερρών.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 19:19

Με εκείνη και για εκείνη!

Συντάκτης: Eidisis.gr

Υπογράφουν η κυρία και ο κύριος: Φωτεινή (Φαίη) Δ. Κυριακίδου, Φιλόλογος Παν. Ιωαννίνων, Σύμβουλος Ανάπτυξης, Π.Μ.Σ. πάνω στην Κοινωνική Καινοτομία και τις Στρατηγικές Ανάπτυξης Παν. Πελοποννήσου και Επικεφαλής Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου της Νέας Δημοκρατίας, Πολιτεύτρια Π.Ε. Άρτας με την Νέα Δημοκρατία και ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός.

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 19:34

Πήραμε τη ζωή μας λάθος…

Συντάκτης:

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Μακάρι να μην χρειαστεί να ακουστεί ξανά εκείνο το θλιβερό «ανθρώπινο λάθος» ύστερα από μια νέα τραγωδία. Ιδιαίτερα όταν το λάθος αυτό δεν θα είναι παρά η εφαρμογή μιας πολιτικής ανάλγητης, ικανής μόνο να παράγει αδιέξοδα και να προκαλεί μικρά οικογενειακά δράματα.

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 22:32

Τις πταίει;

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο ΣΑΒΒΑΣ ΜΑΓΛΟΥΣΙΔΗΣ.

Διαχρονικά οικτρά «λάθη»! Από επιλογή, από αδράνεια ή από ανευθυνότητα; Αποτέλεσμα η καταστροφή των Τεμπών. Πολιτεία και ΟΣΕ αποδεικνύονται μη ικανοί για οργάνωση, έλεγχο και εκτέλεση εργασιών, οπότε ο εκσυγχρονισμός και η ασφάλεια των σιδηροδρόμων αιωρούνται! Απ’ ό, τι φαίνεται το επιτελικό κράτος δεν είναι επιθυμητό, από τους «βολεμένους...!»

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 23:10

Δημήτριος: Συλλογική ικεσία ελπίδος στη Γουμένισσα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Την προηγούμενη Κυριακή, με ματωμένη την καρδιά, τιμήσαμε την εορτή της Ορθοδοξίας. Τιμήσαμε την ορθοδοξία της πίστεως στην ενανθρώπηση του Θεού και στην εκκλησιαστική Του μέθεξη, όπως αποτυπώνονται στις ιερές εικόνες. Τι θα πεί “εκκλησιαστική μέθεξη του Χριστού”; Σημαίνει ότι, ως εκκλησία, ως ενότητα πιστών, ωσάν σώμα πιστευόντων, μετέχουμε στο Χριστό και έχουμε κοινωνούμενο το Χριστό. Κι αυτό είναι μια ενότητα άγια και Πνευματική τόσο αληθινή, ώστε ακόμη και οι εικόνες να γίνονται τρόπος συνομιλίας μας με το Χριστό, τρόπος συνομιλίας μας με την Παναγία και τους Αγίους.

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας.

Ο Μαυροκορδάτος ήταν ευγενής, σπουδαγμένος και μιλούσε εφτά γλώσσες. Ο Καραϊσκάκης ήταν αγράμματος, ατσαρούχωτος κι αθυρόστομος. Την Ελλάδα ωστόσο την ελευθέρωσε ο Καραϊσκάκης. Ο Κωλέτης είχε αστική κι αριστοκρατική καταγωγή. Την Ελλάδα όμως την απελευθέρωσε από τους Τούρκους ο αγράμματος πλην όμως μεγαλύτερος ήρωας του 1821, ο Κολοκοτρώνης. Και τους δύο συγκεκριμένους ήρωες τους δίκασαν και τους καταδίκασαν (τον Κολοκοτρώνη μάλιστα σε θάνατο) Έλληνες δικαστές, εκ των οποίων όμως δύο ξεχώρισαν: Ο Πολυζωίδης και ο Τερτσέτης.

Σελίδα 1 από 419