Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 7:19:15 πμ

Ένα από τα καίρια ζητήματα που θα απασχολήσουν τον νέο Δήμαρχο Θεόδωρο Βαφειάδη και τους συμβούλους του, εφόσον πάρουμε την ψήφο εμπιστοσύνης των δημοτών Κιλκίς, θα αφορά την φροντίδα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων π.χ. ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ, οικονομικά άπορων συμπολιτών μας, που είτε δεν έχουν περιβάλλον να τους φροντίσει είτε επιθυμούν να μένουν μόνοι τους.

Με τη πάροδο των χρόνων παρατηρώ την στασιμότητα που επικρατεί σε πολλά έργα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εδώ και αρκετά χρόνια· έτσι, σας παρουσιάζω επιγραμματικά κάποιες από τις κεντρικές επιδιώξεις μου ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Π.Ε Κιλκίς:

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 00:17

Έφυγε… και ο Παναγιώτης, στα 83 του χρόνια

Συντάκτης:

" Έντιμος, ήρεμος(ακόμη και στο φευγιό σου θεέ μου), ήσυχος, εργατικός, χαμογελαστός, υποστηρικτικός, σύζυγος, πατέρας, μπαμπάς, οικογενειάρχης!! Έγινες πατέρας, ανάδοχος πατέρας και μετά νονός της, έγινες παππούς.... σπούδασες παιδιά βιολογικά και μη, εγγόνια.... είδες χαρές πολλές, έκανες ταξίδια πολλά, προόδευσες, έζησες περιπέτειες μικρές και μεγάλες, έζησες φτώχεια στα παιδικά σου χρόνια όμως με την εργατικότητα σου και την εντιμότητα σου προόδευσες στην ζωή σου...... έκανες γενικότερα μια καλή ζωή..... φεύγεις πλήρης ημερών και χορτάτος..... ξαφνικά βέβαια......αναπάντεχα...."

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 17:14

Με το γαρύφαλλο λοιπόν!

Συντάκτης:

Της Μάτσκου Κωνσταντίνας, υποψήφιας Διδάκτορα-Βιολόγου.

Το γαρύφαλλο των 105 ετών ιστορίας,  σύμβολο της εργατικής τάξης, του απλού λαού που αγωνίζεται, των θυσιών και της αλληλεγγύης.

Το γαρύφαλλο των μεγάλων ανθρώπων, της ζωής και της τέχνης. Πώς να μην ταχτείς με το γαρύφαλλο που κράτησαν σε τόπους εξορίας ο Ρίτσος, ο Βάρναλης κι ο Λειβαδίτης; Που ενέπνευσε το Θεοδωράκη, το Λοϊζο και τον Μαρκόπουλο; Τον Μπρεχτ και τον Πικάσο. Τον Λουντέμη, την Ζωρζ Σαρή  και την Άλκη Ζέη των παιδικών μας χρόνων. Που «έπαιξε» ο Καζάκος και η Τζένη; Που κράτησε «καλό άνθρωπο» τον Βέγγο; Που για χάρη του δεν υπέγραψε ο Κατράκης. Που συγκίνησε και αναγνώρισε τη δύναμή του ο Ξαρχάκος.

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 10:50

Υπάρχουν κι ευτυχισμένα διαζύγια

Συντάκτης:

Όπως υπάρχουν ευτυχισμένοι γάμοι υπάρχουν κι ευτυχισμένα διαζύγια. Κι όπως υπάρχουν ευτυχισμένοι πολιτικοί γάμοι υπάρχουν κι ευτυχισμένα πολιτικά διαζύγια. Η αναγκαστική συνύπαρξη είναι φαινόμενο καταπιεστικό κι όχι λυτρωτικό.  Ζούμε και λειτουργούμε  καλά, όταν συνυπάρχουμε αρμονικά. Διαφορετικά δεν υπάρχει κανένας λόγος  η μία ψυχή να τρώει την άλλη,  είτε πρόκειται για συζύγους, είτε για συναδέλφους  είτε για κομματικούς συντρόφους.

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 12:24

Τάσος Ναούμης: Η γάτα και τα ποντίκια

Συντάκτης:

      Η Ελλάδα ανήκει στις τυχερές χώρες στις οποίες εφαρμόζονται οι αρχές της αστικού τύπου δημοκρατίας. Σύμφωνα με αυτές, διενεργούνται  ελεύθερες και ανόθευτες βουλευτικές και αυτοδιοίκητές εκλογές,  στις οποίες συμμετέχουν ανεμπόδιστα όλοι όσοι το επιθυμούν. Οι ψηφοφόροι επιλέγουν ελεύθερα τους εκπροσώπους που θα τους  τους κυβερνήσουν σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. 

    Σε αντιδιαστολή, πολυάριθμοι είναι οι λαοί που κυβερνώνται από δικτάτορες (πχ αφρικανικές χώρες), από κομμουνιστικά καθεστώτα (δηλ. την  δικτατορία του ενός κόμματος) ή από αυταρχικά καθεστώτα (πχ Ρωσία, Τουρκία) στα οποία γίνονται πράγματι εκλογές αλλά αφού πρώτα εξαφανίσουν και φυλακίσουν τους πολιτικούς τους αντίπαλους. Βλέποντας την χώρα υπό αυτό το πρίσμα,  έχουμε στην Ελλάδα  ένα πολύτιμο πολιτικό σύστημα το οποίο οφείλουμε να διασφαλίσουμε ως πολύτιμο διαμάντι.  Το σύστημα όμως έχει ορισμένα μειονεκτήματα. 

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 15:41

Πολιτισμός και Τέχνη

Συντάκτης:

Γράφει η Eλένη Λιαρετίδου.

Πολιτισμός με την ευρεία έννοια είναι καταρχάς το πώς βιώνουμε την καθημερινότητα μας,  είναι η ποιότητα της ζωής μας και της μεταξύ μας επικοινωνίας, είναι η σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον και η δυνατότητα να την αναπτύξουμε. Πολιτισμός είναι η προστασία υλικών και άυλων στοιχείων του παρελθόντος αλλά και της σύγχρονης ζωής. Πολιτισμός είναι τα πνευματικά και καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 08:45

Γιώργος Ηλιάδης: Για την Τοπική Ανάπτυξη και την Πρόοδο

Συντάκτης:

          Ο χρόνος στην κλεψύδρα διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών λιγοστεύει, καθώς αποµένουν περίπου δύο εβδομάδες µέχρι την διενέργειά τους. Σε αυτές, οι δημότες θα κληθούν να επιλέξουν από µια τριάδα υποψηφίων Δηµάρχων και ένα τεράστιο πλήθος υποψηφίων Δηµοτικών Συµβούλων. Μια περίοδος αρκετά σηµαντική, όπως κάθε αυτοδιοικητική περίοδος, η οποία όµως απαιτεί ακόµη µεγαλύτερη κρισιµότητα σήµερα, καθώς η χώρας µας βιώνει µια ασύλληπτη καταστροφή αυτή την περίοδο και η λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθµού, καλείται να ανταποκριθεί και σε ρόλους που ορισµένες φορές υπερβαίνουν τις αρµοδιότητες της ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Γράφει η Χριστίνα Κ. Χαραλαμπίδου, Υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Κιλκίς με την παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία»

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας βρίσκεται σε έναν διαρκή αναβρασμό με τα ατυχήματα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές στην λεγόμενη ΠΑΘΕ.

Πριν λίγο καιρό γίναμε όλοι μάρτυρες ενός φρικτού δυστυχήματος στην άσφαλτο, που κόστισε την ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας, σε ένα τμήμα της ΠΑΘΕ το οποίο έχει παραδοθεί στην τύχη του και την αδιαφορία της Κεντρικής Διοίκησης.

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 09:18

Ας θαυμάσουμε το υψηλό μας εθνικό φρόνημα

Συντάκτης:

Γράφει ο Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας –  στη Μνήμη των θυμάτων Γενοκτονίας της Μικράς Ασίας,  ημέρες αφανισμού της Σμύρνης, Μνήμης ενός γεγονότος, που μόνο αυτό καταγράφεται στην Ιστορία μας ως «Καταστροφή»  - οργάνωσε την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης του Κιλκίς καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο χώρο Ηρώων του πάρκου Κιλκίς. Αποτέλεσμα: