Quantcast
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023, 12:08:35 πμ

Γράφει η Αναστασία Θεοδωρίδου.

Στην Αρχαία Σπάρτη λέγεται ότι έριχναν τα καχεκτικά βρέφη μ’ αναπηρία σ’ ένα μεγάλο βάραθρο με το όνομα Καιάδας, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ευγονία της φυλής τους.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας μας απέναντι στις νέες προκλήσεις, είναι η ποιότητα και η υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων μας», σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Αναφορά σε ονομασία καταστήματος της πόλης μας συναντούμε για πρώτη φορά στην απόφαση της 22-6-1915 του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς όπου αναγράφονται τα γενόμενα έξοδα για τον εορτασμό της 21ης Ιουνίου και αναφέρεται ότι ο Δήμος δεξιώθηκε τους εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη στο καφενείο «ΗΡΑΚΛΕΙΑ».

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 18:21

Για την Ελένη

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Βρισκόμαστε στο μακρινό 1916. Εδώ και δυο χρόνια έχει ξεσπάσει ο Μεγάλος πόλεμος, αυτός που αργότερα θα ονομαστεί Α’ παγκόσμιος, ανάμεσα στις δυνάμεις της Αντάντ (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) και τις δυνάμεις της κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία, Αυστροουγγαρία, στις οποίες προστέθηκε λίγο αργότερα και η Οθωμανική Αυτοκρατορία).

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 22:29

Οι γενοκτονίες των Τούρκων

Συντάκτης:

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαστάκης, Θεολόγος, πρώην Λυκειάρχης.

Ο διεθνής όρος «Γενοκτονία» έχει θεσπισθεί από τον Ο.Η.Ε. το έτος 1948.

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

Φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από την τραγική εκείνη χρονιά που το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας μετατράπηκε σε εθνική καταστροφή.

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 21:20

Η ευγνωμοσύνη του Ερντογάν

Συντάκτης:

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η χώρα απειλείται ωμά και ξεκάθαρα από την Τουρκία. Καθημερινά και σε κάθε ευκαιρία. Είτε με τα λόγια, είτε μέσω των μεταναστών τους οποίους χρησιμοποιεί ως όπλο πιέσεως και αποσταθεροποιήσεως της χώρας.

Γράφει ο Παναγιώτης Αδάμος.

Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης εκπροσωπεί, σε όλη της την έκταση, την έννοια του τραγικού ιστορικού προσώπου.

Γράφει ο Χρήστος Χατζημλάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Νέο στοίχημα για το ελληνικό επιχειρείν έρχεται στο προσκήνιο, με όλους τους επιχειρηματίες του χώρου να αγωνιούν για το τι «μέλλει γενέσθαι».

Αυτή τη φορά, επιλέγω να γράψω απλά ως γυναίκα, ούτε ως η αρμόδια τομεάρχισσα του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα ισότητας φύλων, ούτε καν σαν πολιτικός. Αφορμή είναι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, για τους βιασμούς. Για όσες και όσους δεν παρακολούθησαν τα όσα είπε ο εν λόγω Μητροπολίτης, παραθέτω αυτολεξεί:
«Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μην τρελαθούμε. Δεν μένει έγκυος με αυτό, το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις».

Οι παραπάνω απαράδεκτες δηλώσεις έρχονται να «βιάσουν» ψυχολογικά ξανά και ξανά όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό και οι οποίες δεν είναι καθόλου λίγες, αλλά και να εξοργίσουν ένα μεγάλο – το μεγαλύτερο, θεωρώ – κομμάτι της κοινωνίας μας, γυναίκες και άνδρες.