Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 10:44:34 πμ
etpa

Του Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή ν. Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής.

Το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι εδώ, όπως είχαν προβλέψει οι ειδικοί και αναμένεται να κρατήσει για καιρό, δοκιμάζοντας τις αντοχές Πολιτείας και πολιτών.

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 21:09

Ο θάνατος του εμποράκου, ένα διαχρονικό έργο

Συντάκτης:

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Στο έργο του Άρθουρ Μίλερ «Ο θάνατος του εμποράκου» θεωρείται ένα από τα κορυφαία έργα του εικοστού αιώνα, αυτό το κλασικό δημιούργημα του αμερικάνικου θεάτρου πραγματεύεται το δράμα ενός μέσου Αμερικανού, του Γουίλι Λόμαν, ο οποίος ονειρεύεται να κατακτήσει μια επιτυχημένη εμπορική καριέρα, ακολουθώντας πιστά τις αρχές του αμερικανικού κοινωνικού συστήματος, αλλά τελικά συντρίβεται κάτω από το βάρος των εσφαλμένων επιλογών του και της τότε Αμερικανικής οικονομικής κρίσης.

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 19:47

Η αγράμματη γιαγιά μου

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

Πολιτική σημαίνει πράξη. Σημαίνει ενέργεια και δράση κοινωνική. Όταν ήρθε από τον Καύκασο η γιαγιά μου στην Ελλάδα, ήξερε μόνο ποντιακά.

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 12:53

Σε ασπρόμαυρο φόντο

Συντάκτης:

Νοέμβριος 2020, καραντίνα Νο2 (και) στο Κιλκίς. Συναισθήματα σε ασπρόμαυρο φόντο, με τον ήλιο αντίκρυ και τη σκιά να μεγαλώνει, όπως τα αδιέξοδα μιας κουρασμένης κοινωνίας.

Βλέποντας στην  "ΠΡΩΙΝΗ" το άρθρο του κυρίου Πινέλη χάρηκα που η ενέργειά μου για την ανάδειξη του τραγικών γεγονότων στους οικισμούς της Ποντοκερασιάς βρήκε «ευήκοα ώτα», που θελήσανε να δημοσιεύσουν άρθρα που θα φέρναν το γεγονός στην επικαιρότητα, μήπως οι αρχές ευαισθητοποιηθούν και γίνει το υπάρχον μνημείο αξιοπρεπές.

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 19:19

Θεωρίες Συνωμοσίας

Συντάκτης:

Γράφει ο Ευστάθιος Παπαδόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός.

Η λέπρα του 11ου αιώνα χαρακτηρίστηκε ως τιμωρία από τον Θεό με αποτέλεσμα την κρίση ηθικής στην Μεσαιωνική Ευρώπη κι εξοστρακισμό θυμάτων.

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.
Στις 25 Οκτωβρίου του 2020 συμπληρώθηκαν 79 χρόνια από την αποφράδα μέρα που οι κατακτητές Γερμανοί ισοπέδωσαν τρία χωριά του νομού μας και εκτέλεσαν 96 άνδρες ηλικίας 16 έως 65 χρονών.

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό τις αγωνιώδεις αναρτήσεις και δημοσιεύσεις κάποιων γιατρών που προσπαθούν να πείσουν το κοινό με κόσμιο τρόπο για τα μέτρα εναντίον του ιού. Αλλά εις μάτην. Μήπως ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε και με άλλη γλώσσα;

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 22:22

Έκκληση προς τις Δημόσιες Υπηρεσίες

Συντάκτης:

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου.

Αν οι λέξεις αιτώ – αίτημα, παρακαλώ – παράκληση ενέχουν αμφίσημες έννοιες, έχω την αίσθηση, πως η καταλληλότερη λέξη προς μια πολιτική εξουσία είναι η λέξη «έκκληση» γιατί μπορεί να ευαισθητοποιήσει τις λειτουργείες του νου και της καρδιάς των αποδεκτών…

Το ΥΠΕΝ αποκαλύπτει στην EURACTIV.gr ότι ο σχεδιασμός διαχείρισης αποβλήτων αλλά και τα έργα του νέου ΕΣΠΑ είναι ήδη υπό τις οδηγίες της ΕΕ.