Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 2:45:20 πμ
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 21:12

«Άσπρα κράνη»

Συντάκτης:

Του Ανδρέα Μακρίδη

 

Τους βλέπαμε επί μήνες κάθε βράδυ στα δελτία ειδήσεων να βγάζουν μισοπεθαμένα βρέφη και παιδιά απ' τα χαλάσματα και να καταριούνται τον εγκληματία Άσαντ που τα βομβάρδιζε. Ήταν οι διασώστες με τα άσπρα κράνη, οι εθελοντές της ζωής και της ανθρωπιάς – κι ο Άσαντ ένας βάρβαρος δικτάτορας που “πολιορκούσε το Χαλέπι”. Συντεταγμένα τα κανάλια μετέδιδαν την ίδια εικόνα χωρίς περαιτέρω πληροφορίες για τους ανθρώπους και την ιστορία τους. Και μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 20:47

Καίγομαι στον πυρετό

Συντάκτης:

Γράφει ο Γ. Ηλονίδης
Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αριστοτελέιου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τ. Διευθυντής  Δ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής  “Ιπποκράτειου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 20:46

«Οι παρατεταγμένοι στρατοί» που τρομάζουν…

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

‘Όχι που θα τα άφηνα «να πέσουν κάτω». Απλά είχαμε και άλλα ζητήματα να ασχοληθούμε. Ξεκινάω μ’ αυτό. Με τους «παρατεταγμένους στρατούς» που τρομάζουν κάποιους…
Την Άνοιξη του 1999 ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν πόλεμο ενάντια στην τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας με πρόσχημα τα «δικαιώματα» των Κοσσοβάρων Αλβανών με την έμπρακτη συμβολή της κυβέρνησης του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, του Απόστολου - Αθανάσιου Τσοχατζόπουλου, υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας σημερινού έγκλειστου του Κορυδαλού και του Γεωργίου Παπανδρέου, υπουργού Εξωτερικών σε ρόλο «πλασιέ» των ευρω-ατλαντικών συμφερόντων στη διευκόλυνση της διέλευσης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων και των φονικών πτήσεων των ΝΑΤΟικών βομβαρδιστικών.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 22:34

Ο Κωνσταντίνος Ουτσκούνης

Συντάκτης:

Του Αναστάσιου Αμανατίδη

 

Ο  Κωνσταντίνος Ουτσκούνης ήταν Στενημαχίτης από την πατρίδα και ζούσε στην Αμερική. Απόκτησε μεγάλη περιουσία.  Έκανε πολλές δωρεές στο Κιλκίς, χάριν των συμπατριωτών του! Έδωσε πολλά χρήματα, κατά την δεκαετία του ’60, για την ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, με δαπάνες του κτίστηκε η εκκλησία του Νοσοκομείου των αγίων Κωνσταντίνου (το όνομά του) και Ελένης, και χρηματοδότησε γενναία τον Μουσικοαθλητικό Σύλλογο Στενημαχιτών Κιλκίς ‘’ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’’, για ίδρυση και λειτουργία της Φιλαρμονικής του συλλόγου, πρόδρομο της σημερινής μουσικής του Δήμου.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 22:05

Οδηγώντας μέσα στην πόλη

Συντάκτης:

Γράφει
ο Τάσος Ναούμης
παιδίατρος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σταθείτε ένα  πρωί στην άκρη της 21ης Ιουνίου  και παρατηρείστε πως συμπεριφέρονται  οι οδηγοί στην πόλη. Άλλοι οδηγούν κρατώντας  στο χέρι τον καφέ, άλλοι οδηγούν καπνίζοντας, άλλοι οδηγούν και μιλούν στο κινητό. Ορισμένοι τα καταφέρνουν και να οδηγούν και να πίνουν καφέ και να μιλούν στο κινητό και να καπνίζουν συγχρόνως. Προσωπικά θαυμάζω αυτούς που οδηγούν συγκρατώντας το κινητό ανάμεσα  στο γερμένο τους κεφάλι και τον υπερυψωμένο τους ώμο και συγχρόνως προσπαθούν να στρίψουν το αυτοκίνητο από την Λέσχη των Αξιωματικών  προς το ΚΤΕΛ.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 22:28

Το πικρό ποτήρι

Συντάκτης:

Του Ανδρέα Μακρίδη

 

Πώς πηγαίνει η περίφημη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς; Τι πετύχαμε, τι χάσαμε το έτος 2016; Ποιες εναλλακτικές υπάρχουν; Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης την αλήθεια πίσω από τις διακηρύξεις των κομμάτων, δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις οικονομολογίας, αλλά απλή λογική και απλή αριθμητική.

Συνέχεια και τέλος
   Μετά την νίκη και κατάληψη της ΚΟΜΠΡΈΣΚΑΣ και με ορμητήριο αυτήν το III/13 ΣΠ κατέλαβε τα υψώματα Ζόρες από την δεξιά όχθη του Άψου ποταμού ενώ στη συνέχεια επιχείρησε και πέρασε με μεγάλη δυσκολία τα παγωμένα νερά του δύσβατου Άψου

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 21:36

Τηλεοπτικές άδειες, Επεισόδιο... άγνωστον

Συντάκτης:

Του Ευστάθιου
Παπαδόπουλου
Πολιτικού Μηχανικού

 

Άγνωστον ναί, όπως και με τις τύχες όλων των επεισοδίων των θεμάτων που διαχειρίζεται οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Ακολουθώντας τον κύριο Δημήτρη Ιωαννίδη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, θα ήθελα να ασχοληθώ με το ζήτημα από την άλλη του πλευρά, την κοινωνική δηλαδή.

Ο ΟΗΕ καθιέρωσε από το 1985 της 5η Δεκεμβρίου ως Ημέρα Εθελοντισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, για να αποτίσει φόρο τιμής στα εκατομμύρια εθελοντών που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου.

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 20:45

Στην Χώρα του Φιντέλ

Συντάκτης:

Κούβα -Νοέμβριος 2002- Από τις ημερολογιακές σημειώσεις του πρώην δημάρχου Κιλκίς, Αναστάσιου Αμανατίδη, μέλους του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας – ΚΕΔΚΕ -  1999 – 2003.