Quantcast
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023, 11:45:30 μμ
Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 17:46

Το 3ο Συνέδριο του Σύριζα-ΠΣ

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού κι έντονου παλμού, μέσα  σε μια ατμόσφαιρα  συγκίνησης  και σφρίγους, διεξήχθη το τρίτο συνέδριο μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τις 14-17 Απριλίου, στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο, στο Φάληρο, εμφανώς επιτυχημένο από την αρχή ως το τέλος, με κύρια νικήτρια τη δημοκρατία και την ενότητα.

Του Γεωργίου Σ. Φραγγίδη, Βουλευτή Κιλκίς – Υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας του Κινήματος Αλλαγής.

Η πανδημία όπως τη βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, έφερε στην επιφάνεια πρωτόγνωρες προκλήσεις για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα και ανέδειξε τη μεγάλη σημασία της έννοιας «Δημόσια Υγεία».

Πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού στο Κιλκίς (από το αρχείο του Θανάση Βαφειάδη).

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΛΛΑΣ στις 27 Απριλίου 1914.

Γράφει ο Απόστολος Καλλιστρατίδης, Μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς.

Κλείνουμε δύο μήνες από τις 24 Φεβρουαρίου, μέρα εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της αρχής του πολέμου στην Ουκρανία. Μαθαίνοντας και εγώ τα νέα τις πρώτες μέρες με βάση τις πρώτες αντιδράσεις άρχισα να ανησυχώ μήπως κάτι δεν πήγαινε καλά με την μνήμη μου.

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 20:30

Η ψήφος σφαίρα

Συντάκτης:
Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.
Μια ματιά στα αποτελέσματα των πρόσφατων Γαλλικών εκλογών αρκεί για να διαπιστωθεί το απευκταίο.
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 21:31

Περί παθών

Συντάκτης:

Του Κωνσταντίνου Βαστάκη, Θεολόγου, πρ. Λυκειάρχη.

«Κανένα μεγάλο επίτευγμα δεν είναι δυνατόν χωρίς πάθος» (Friedricl Hegel 1770 -1831).

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 21:29

Ο λιμός της Ουκρανίας

Συντάκτης:

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τα γεγονότα της Ουκρανίας και οι ελλείψεις τροφίμων που προκαλεί, θυμίζουν άλλες δυσκολότερες εποχές. Οι περιοχές της νοτίου Ρωσίας και της Ουκρανίας, παρά το γεγονός ότι έχουν μεγάλες σιτοκαλλιέργειες, γνώρισαν κατά το παρελθόν χρονιές στερήσεων και πείνας.

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός –  συγγραφέας.

Πολλά και αντιφατικά μπορούν να ακουστούν σ' έναν πόλεμο. Γεγονότα αληθινά ως και σκηνοθετημένα. Η αναζήτηση της αλήθειας μέσα στον ορυμαγδό της προπαγάνδας είναι δύσκολη υπόθεση. Η πρώτη που σκοτώνεται σε κάθε πόλεμο είναι η αλήθεια, την ίδια ώρα που φτιάχνεται το ψέμα.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 10:11

Περί αυγών και πτηνοαυγοπωλών

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Με την τιμή ενός αυγού να φθάνει στο 0,60€ «χάσαμε τ’ αυγά και τα καλάθια» όπως λέει η γνωστή λαϊκή φράση και κινδυνεύουμε να χάσουμε «τ’ αυγά και πασχάλια» τις πασχαλινές μέρες που διανύουμε.

Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 20:14

Ταγματάρχης Βασίλειος Παπαγιάννης

Συντάκτης:

Του Νίκου Σιάνα.

Το συγκρότημα Σκρα ήταν το 1917 καλά οχυρωμένο από τους Γερμανοβούλγαρους, αλλά ένα χρόνο αργότερα η οχύρωση του έφτασε την τελειότητα.