Άρθρα Συνεργατών
Αποτελούσε κοινό μυστικό.
Η ελλιπής οργάνωση, η προβληματική τεχνική υποστήριξη, η απροθυμία του πολιτικού προσωπικού να συγκρουστεί με παγιωμένες παραβατικές συμπεριφορές είχαν επιτρέψει διαχρονικά την εμφάνιση νοσηρών φαινομένων και την διασπάθιση κοινοτικών πόρων από αετονύχηδες «αγρότες και κτηνοτρόφους».
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
Δάσκαλος-συγγραφέας
Στις 23 Νοέμβρη το 1959, σε ομιλία του στο Στρασβούργο, ο Σαρλ ντε Γκολ τόνισε ότι η Ευρώπη είναι από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος, Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος, Πρώην Γενικός Διευθυντής - Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).
Ημέρα Μνήμης γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ… ΘΥΜΑΜΑΙ,ΤΙΜΩ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ αποξένωση της κοινωνίας από την εξουσία
Συντάκτης: Κωνσταντινίδης ΝίκοςΓράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
Δάσκαλος-συγγραφέας
Μια χώρα θεωρείται δίκαιη ή παράνομη ανάλογα με τη νομοθεσία που έχει. Χώρα η οποία με νομοθετικά μέτρα αδικεί την πλειοψηφία του λαού και ευνοεί την ολιγαρχία, ούτε δημοκρατική είναι ούτε και δίκαιη, καθώς δημοκρατία και δικαιοσύνη πάνε μαζί.
Η Ελλάδα δεν μας πληγώνει, οι πολιτικοί μας πληγώνουν
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Γιάννης Αλίρης.
Αυτό ακούγεται πολύ συχνά.
Δυστυχώς παλαιότερα λάθη και αστοχίες των πολιτικών ηγεσιών στην εξωτερική πολιτική, στις επιλογές για τις υπηρεσίες και δομές εντός της χώρας δεν φέρανε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον λαό αλλά ούτε για το έθνος.
Οι ‘’Όρνιθες’’ είναι κωμωδία που ο Αριστοφάνης έγραψε απογοητευμένος από την τροπή του Πελοποννησιακού πολέμου (431-404 π.Χ.). Παρενθετικά σημειώνω ότι η λέξη όρνις την εποχή εκείνη ήταν αρσενικού γένους (ο όρνις) και σήμαινε γενικά τα πουλιά. Στο διάβα των αιώνων ο όρνις έγινε θηλυκού γένους (η όρνιθα) και σημαίνει μέχρι κα σήμερα την κότα. Γι’ αυτό και λέμε: ‘’είδα τους (και όχι τις) Όρνιθες του Αριστοφάνη’’. Κλείνει η παρένθεση.
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
Δάσκαλος- συγγραφέας
Ήρθαν και πέρασαν τα χρόνια. Στο διάβα τους μάθαμε και πάθαμε πολλά. Αρνητικά και θετικά, καλά και κακά. Χαρήκαμε αλλά και απογοητευτήκαμε.
Ελληνικός Τουρισμός: Η Δύναμη της Ομορφιάς σε Εποχή Αβεβαιότητας
Συντάκτης: Eidisis.grΤου Νίκου Ανθρακίδη*.
Η τουριστική σεζόν του 2025 ξεκινά σε ένα σύνθετο και μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως, χάρη στη μοναδική της γεωγραφία, την ισχυρή πολιτισμική της ταυτότητα και την ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση που δημιουργεί με τους επισκέπτες.
19 Μαΐου - Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Νίκος Σιάνας.
Έχουν περάσει 37 χρόνια όταν στη Θεσσαλονίκη στο δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο ποντιακού ελληνισμού o αείμνηστος Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Κώστας Φωτιάδης, Σπύρος λουσάτος και άλλοι εισηγητές έθεσαν το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.