Άρθρα Συνεργατών
Οι Καλόγεροι – ο Κιοπέκ Μπέης – Οι Κούκεροι - οι Χούχουτοι
Συντάκτης: Eidisis.gr
Πολλοί Λαογράφοι, Εθνολόγοι, Ιστορικοί έχουν ασχοληθεί με το θαυμαστό έθιμο που προσφέρει ανεκτίμητο θησαυρό στον κάθε ερευνητή και σημαντική γνώση στο λαό μας. Το έθιμο γίνεται κάθε χρόνο την Δευτέρα της Τυρινής, την Καθαρά Δευτέρα όπως την λέμε.
Αδαμόπουλος Γιάννης : Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τραπεζικά επιτόκια
Συντάκτης: Eidisis.gr
Ανακοινώθηκε σήμερα (05.07.12) η μείωση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κατά 0,25%, δηλαδή το επιτόκιο αυτό από 1% έπεσε σε 0,75%. Αυτό σημαίνει ότι οι Τράπεζες της Ευρωζώνης-και οι ελληνικές- σε αυτό το επιτόκιο θα δανείζονται.
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης :Μια χρήσιμη διευκρίνιση
Συντάκτης: Παγλαρίδης Θεοφύλακτος
Από την κ. Παρυσάτιδα Παπαδοπούλου- Συμεωνίδου λάβαμε και καταχωρίζουμε με ευχαρίστηση το ακόλουθο διευκρινιστικό σημείωμα, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες μας ότι η κ. Παπαδοπούλου ήταν εισηγήτρια σε εκδήλωση για την ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας, εκδήλωση που είχαν οργανώσει οι «Αργοναύτες» Κιλκίς.
Γιώργος Καστούρας : " Ζητούνται επειγόντως κανόνες"
Συντάκτης: Eidisis.gr
Είναι πλέον πολύ γνωστό ότι η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και κυρίως των Φωτοβολταϊκών (Φ/Β) έχει “παγώσει” σε πολλές περιοχές της χώρας χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα καμμιά πιθανότητα απεμπλοκής.
Μια οικουμενική κιλκισιακή κυβέρνηση ικανή να επιλύσει κρίσιμα ζητήματα
Συντάκτης: Eidisis.gr
Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή το άρθρο στην εφημερίδα σας με τίτλο «Η δική μας Τοπική Κυβέρνηση σωτηρίας», αιτήματα προβλήματα και προκλήσεις για την τοπική ανάπτυξη ζητούν ανάληψη πρωτοβουλιών κοινής δράσης.
Κ. Μακεδονία: Αύξηση αριθμού των αιτήσεων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς
Συντάκτης: Eidisis.gr
Αύξηση από 10 έως 33% παρουσιάζει ο αριθμός των αιτήσεων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Σίμος Δανιηλίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης.
Ο λαός μας πιστεύει, ακόμη και σήμερα, μ’ όλη την εξάπλωση του μηχανικού – τεχνολογικού εξοπλισμού, πως ο Αι-Γιάννης φέρνει τύχες. Ότι ο Άγιος φανερώνει το ριζικό του ανθρώπου, γι αυτό τον είπαν Ριζικάρη και Κλήδονα.
Στις βουλευτικές εκλογές του 1993 το Κ.Κ.Ε έδωσε την πιο σκληρή μάχη (μέχρι την επόμενη που έμελλε να είναι αυτή της 17ης Ιουνίου του 2012).
Όλα δείχνουν ότι καθώς διαβάζετε τούτες τις γραμμές θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που συγκρότησαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να αντιμετωπίσουν την κρίση και κυρίως να επαναδιαπραγματευθούν το μνημόνιο.
Μιχάλης Αρκούδας: Κρίση Χρέους " Η αρχή του Τέλους "
Συντάκτης: Eidisis.gr
Το Δυσανάλογο Χρέος της Ελλάδας συσσωρεύτηκε σε Τράπεζες ανά τον Κόσμο και φορτώθηκε στον Ισολογισμό της Ελλάδας. Το Ελληνικό Χρέος δεν προέρχεται μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες. Ελλάδα= Χωματερή τοξικού Χρέους!
Η κυβέρνηση ζητάει να το πληρώσει ο Ελληνικός Λαός. Ο λαός δεν έχει λεφτά! ΑΡΑ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ!!!