espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 2:41:46 μμ

pinelisΠολλοί Λαογράφοι, Εθνολόγοι, Ιστορικοί έχουν ασχοληθεί με το θαυμαστό έθιμο που προσφέρει ανεκτίμητο θησαυρό στον κάθε ερευνητή και σημαντική γνώση στο λαό μας. Το έθιμο γίνεται κάθε χρόνο την Δευτέρα της Τυρινής, την Καθαρά Δευτέρα όπως την λέμε.

adamopoulosΑνακοινώθηκε σήμερα (05.07.12) η μείωση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κατά 0,25%, δηλαδή το επιτόκιο αυτό από 1% έπεσε σε 0,75%. Αυτό σημαίνει ότι οι Τράπεζες της Ευρωζώνης-και οι ελληνικές- σε αυτό το επιτόκιο θα δανείζονται.

paglaridisΑπό την κ. Παρυσάτιδα Παπαδοπούλου- Συμεωνίδου λάβαμε και καταχωρίζουμε με ευχαρίστηση το ακόλουθο διευκρινιστικό σημείωμα, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες μας ότι η κ. Παπαδοπούλου ήταν εισηγήτρια σε εκδήλωση για την ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας, εκδήλωση που είχαν οργανώσει οι «Αργοναύτες» Κιλκίς.

fotovoltaikaΕίναι πλέον πολύ γνωστό ότι η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και κυρίως των Φωτοβολταϊκών (Φ/Β) έχει “παγώσει” σε πολλές περιοχές της χώρας χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα καμμιά πιθανότητα απεμπλοκής.

passalidis2Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή το άρθρο στην εφημερίδα σας με τίτλο «Η δική μας Τοπική Κυβέρνηση σωτηρίας», αιτήματα προβλήματα και προκλήσεις για την τοπική ανάπτυξη ζητούν ανάληψη πρωτοβουλιών κοινής δράσης.

danihlidhs-simosΑύξηση από 10 έως 33% παρουσιάζει ο αριθμός των αιτήσεων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Σίμος Δανιηλίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης.

pinelisΟ λαός μας πιστεύει, ακόμη και σήμερα, μ’ όλη την εξάπλωση του μηχανικού – τεχνολογικού εξοπλισμού, πως ο Αι-Γιάννης φέρνει τύχες. Ότι ο Άγιος φανερώνει το ριζικό του ανθρώπου, γι αυτό τον είπαν Ριζικάρη και Κλήδονα.

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 20:55

ΕΠΩΝΥΜΩΣ, του Κώστα Πινέλη

Συντάκτης:

pinelisΣτις βουλευτικές εκλογές του 1993 το Κ.Κ.Ε έδωσε την πιο σκληρή μάχη (μέχρι την επόμενη που έμελλε να είναι αυτή της 17ης Ιουνίου του 2012).

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 22:54

Η δική μας κυβέρνηση τοπικής σωτηρίας

Συντάκτης:

paglaridisΌλα δείχνουν ότι καθώς διαβάζετε τούτες τις γραμμές θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που συγκρότησαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να αντιμετωπίσουν την κρίση και κυρίως να επαναδιαπραγματευθούν το μνημόνιο.

arkoudasΤο Δυσανάλογο Χρέος της Ελλάδας συσσωρεύτηκε σε Τράπεζες ανά τον Κόσμο και φορτώθηκε στον Ισολογισμό της Ελλάδας. Το Ελληνικό Χρέος δεν προέρχεται μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες. Ελλάδα= Χωματερή τοξικού Χρέους!
Η κυβέρνηση ζητάει να το πληρώσει ο Ελληνικός Λαός. Ο λαός δεν έχει λεφτά! ΑΡΑ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ!!!