espa pkm

Σάββατο, 4 Απριλίου 2026, 11:30:20 πμ

adamopoulosΌταν διαπραγματεύεσαι ποτέ μην ρωτάς την άλλη πλευρά  «ποιά είναι η θέση σας». Μάθε τι βρίσκεται πίσω από την θέση τους. Και εδώ όταν διαπραγματεύεσαι με την Γερμανία πρέπει να αναζητήσεις τι βρίσκεται πίσω από την έντονη πρεμούρα των Γερμανών να μας στείλουν άρον-άρον πίσω στην δραχμή.

Τρίτη, 29 Μαϊος 2012 22:00

"F o x c o n n"

Συντάκτης:

andreanidisΠρόκειται για τον Κινέζικο γίγαντα ηλεκτρονικών που κατασκευάζει συσκευές για μεγάλες εταιρείες  όπως η Microsoft και η Apple.
Η Foxconn έχει στη δούλεψή της εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους υπό τραγικές συνθήκες. Εκατοντάδες από αυτούς απείλησαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους γιατί απολύθηκαν χωρίς καν να πάρουν αποζημίωση.

pinelisΣτο προηγούμενο αφιέρωμα παρουσιάστηκε το έθιμο των αναστεναριών συνολικά. Κρίθηκε απαραίτητο  αυτό το δεύτερο μέρος για να διευκρινιστούν περαιτέρω και να τονιστούν μερικές πλευρές του θαυμαστού αυτού εθίμου.

paglaridisΙδού η νέα Μεγάλη Ιδέα του Έθνους.  Ο αγώνας κατά του Μνημονίου που μας επέβαλαν οι Ευρωπαίοι δανειστές μας, αντάμα με το διαβόητο ΔΝΤ.

Παρασκευή, 25 Μαϊος 2012 20:46

Ηλίας Αβραμίδης : " Το κερασάκι των εκλογών"

Συντάκτης:

abramidhs-hliasΌλα ξεκίνησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που έτυχε να συγκατοικήσουν  δυο γόνοι πολιτικών οικογενειών,  εσώκλειστοι σε αυτά τα γνωστά πανεπιστήμια της εσπερίας που παράγουν πολιτικούς για τρίτες χώρες.

passalidis2Με αφορμή τη διεθνή ημέρα Μουσείων δημοσιοποιούμε τις απόψεις μας για τα μουσεία, που δεν είναι μόνο φορείς μνήμης και ιστορίας, αλλά και κομμάτια της ζώσας πραγματικότητας.

Σάββατο, 19 Μαϊος 2012 18:32

Νίκος Σιάνας: Η Οικονομία στην Μακεδονία

Συντάκτης:

sianasΟι πληροφορίες που υπάρχουν για την οικονομία της Μακεδοντίας κατά την περίοδο της Τουρκοκατίας, είναι μετά το 1720 έχουμε πιο πυκνές και εμπριστατμένες πληροφορίες, οι οποίες όμως αναφέρονται κυρίως στο εμπόριο και τις συναλλαγέςμε το εξωτερικό. Στο επίκνετρο του οπτικού πεδίου βρίσκονται οι πληροφορίες που αφορούν τις συναλλαγές μετις χώρες της δυτικής Ευρώπης, ιδίως της Γαλλίας, ενώ δε φαίνεται να ήταν πιο αξιόλογες από τις συναλλαγές με τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Το πληροφοριακό υλικό προέρχεται κυρίως από εκθέσεις Γάλλων προξένων καθώς και από ξένους περιηγητές.

parastatidis-stefanosΈξω απ᾽ την Ευρωζώνη είναι ο καλύτερος τόπος να γνωριστούμε καλύτερα εμείς οι καλύτεροι Έλληνες. Tότε θα θορυβούν πιότερο τ᾽ άρβυλα των Χρυσαυγιτών, θα διανθεί, ως είθισται ιστορικά, ο φασισμός των δύο άκρων και θα περισσέψει η ανεργία, η μετανάστευση, η εγκληματικότητα. Ο Έλληνας Ζορμπάς δε θα ´χει τραπέζι να χτυπήσει το χέρι του μα ούτε νόμισμα να πληρώσει την υπερχειλισμένη του μαγκιά.

terzenidisΚαι τώρα τι κάνουμε; Ποιο, διάολε, ήταν το μήνυμα των εκλογών. Τι ήταν αυτό που ήθελε να πει ο ελληνικός λαός; Κι άντε να ξανασυζητάμε για το μήνυμα των επόμενων εκλογών, ως μια λέσχη διαλόγου και προβληματισμού.

pinelisΑπό το αφιέρωμα αυτό αρχίζει η παρουσίαση των εθίμων και γενικά των λαϊκών δρώμενων, την πίστη και λατρεία, καθώς και συνηθειών του καθημερινού βίου. Η Θράκη έχει τα πρωτεία στην σπουδαιότητα, την αρχαιότητα και το πλήθος των εθίμων.