Άρθρα Συνεργατών
Ο θάνατος του εμποράκου, ένα διαχρονικό έργο
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει o Ευάγγελος Μαυρογόνατος.
Ας μείνει στην μνήμη μας ως ένα θεατρικό έργο, η δε απονενοημένη ενέργεια του, παράδειγμα προς αποφυγή.
Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.
Ο Τάσος μπαίνει στο νεκροταφείο του χωριού του. Από την πόλη που ζει, ήρθε στο ορεινό χωριό του για ν’ ανάψει ένα κεράκι στη μνήμη των γονιών του που αναπαύονται εκεί.
Κ. Πουντζουκίδης: Mercosur: Η ψήφος που έβαλε ταφόπλακα στον Έλληνα αγρότη
Συντάκτης: Eidisis.grΗ υπερψήφιση της συμφωνίας Mercosur από την Ελλάδα δεν αποτελεί μια ουδέτερη ή τεχνική επιλογή.
Είναι μια πολιτική απόφαση με σοβαρές συνέπειες για τον πρωτογενή τομέα, ιδιαίτερα για περιοχές όπως το Κιλκίς, όπου η γεωργία και η κτηνοτροφία δεν είναι απλώς επαγγέλματα, αλλά τρόπος ζωής και βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας.
Η ζωή είναι… ένα 24ωρο, ας την κάνουμε καλύτερη. Από την στιγμή που δεν μπορούμε να την επιμηκύνουμε
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Τζόρτζια Μελόνι και άλλες φιλελεύθερες-συντηρητικές γυναίκες είναι και αυτές οι σημερινές φεμινίστριες!
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφουν οι
Βαλεντίνα Μπισόλι, Ιταλίδα περσόνα μέσων μαζικής επικοινωνίας και διεθνές μοντέλο
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ιστορικά, ένα από τα πιο σημαντικά και αγαπημένα ζητήματα της αριστεράς ήταν και είναι η χειραφέτηση των γυναικών, και δικαίως.
Κομματική και παραταξιακή πειθαρχία στην κεντρική πολιτική σκηνή και στους Δήμους
Συντάκτης: Eidisis.grΕίμαστε οι Έλληνες δεκτικοί στη διαφορετικότητα ?
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει η Θεοδώρα Θεοδωρίδου.
Φιλόλογος Ξένων Γλωσσών
Στη χώρα που ζούμε, η Φιλοξενία ήταν ένα ανεκτίμητο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας, που διέσχιζε τους αιώνες.
Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.
Νεοδημοκράτης δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ. Αλλά ετούτο το καραγκιοζιλίκι του περασμένου Σαββάτου με 3-4 αγρότες από την Πέλλα να ρίχνουν άχυρα στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Γεωργαντά στο Κιλκίς ως -ντεμέκ- ύψιστη πράξη αντίστασης στην κυβέρνηση είναι απολύτως ενδεικτική της υποβαθμισμένης ποιότητας της πολιτικής μας ζωής.
Οι καουμπόηδες των ΗΠΑ, ο νόμος του ισχυρού, το μαρτύριο της σταγόνας και το φτωχό πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Γιάννης Αλίρης.
Βενεζουέλα, στις 3 του Γενάρη 2026 ο πρόεδρος Μαδούρο με τη σύζυγό του απήχθη από Αμερικανούς κομάντος ενώ παράλληλα έγινε επίθεση από αέρος σε στρατιωτικούς στόχους.
200 Χρόνια Αμερικανικό Δόγμα Μονρόε! Κείμενο: Αλεξάνδρα Κουτσαντώνη - Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Συντάκτης: Eidisis.grΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ οι κ.κ.:
Αλεξάνδρα Κουτσαντώνη, Ελεύθερη Επαγγελματίας πάνω στον Κλάδο και τον Τομέα της Υγείας και της Ομορφιάς και Σπουδάστρια Ψυχολογίας και
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός.
Το Δόγμα Μονρόε αποτελεί διαχρονικά θεμελιώδη πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α.