Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 12:58:57 μμ

Αυτοδιοίκηση

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 29/9/2020, που για μία ακόμη φορά εξαιτίας των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό, διεξήχθη διά περιφοράς, βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη το θέμα της αποπομπής και αντικατάστασης του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας κ. Αναστάσιου Μπαβέλη.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 12:59

Κ. Σιωνίδης: Ζήτησα συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας

Συντάκτης:

Λίγη ώρα αφ’ όταν αναρτήσαμε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα eidisis.gr τη δυσάρεστη είδηση περί κατάργησης ως αχρείαστης της εδρεύουσας στο Πολύκαστρο 33ης Ταξιαρχίας, ο Δήμος Παιονίας  προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (30-9-2020)

Ο Δήμος Κιλκίς στηρίζει την οργανωμένη άθληση στο σχολικό περιβάλλον. Με την ευκαιρία της σημερινής πανελλήνιας και ευρωπαϊκής ημέρας σχολικού αθλητισμού ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισκέφθηκε το 1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και διέθεσε στους μαθητές τους αθλητικό υλικό. Το μήνυμα των ευεργετικών ωφελειών της άθλησης με Ασφάλεια και Υγεία πέρασε σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου στον εξοπλισμό των οποίων προστέθηκαν μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλλεϋ.

Δια περιφοράς θα πραγματοποιηθούν οι τακτικές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων Κιλκίς και Παιονίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία που ισχύουν για το νομό μας και δεν επιτρέπουν συγκεντρώσεις μεγαλύτερες των 9 ατόμων.


Η “Λαική Συσπείρωση”, το ΚΚΕ, από το 2015 που εκδηλώθηκε το προσφυγικό ζήτημα, ανέδειξε τον ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ , ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων στην εξέλιξη του φαινομένου  και έγκαιρα προειδοποίησε ότι αν δεν παρθούν ουσιαστικά μέτρα το πρόβλημα θα διογκωθεί.

Σύμβαση για την εκπόνηση της συμφωνίας πλαίσιο με τίτλο «Συμφωνία πλαίσιο για την εκπόνηση τοπογραφικών, περιβαλλοντικών, υδρολογικών και υδραυλικών μελετών και την εκπόνησης φακέλων οριοθέτησης ρεμάτων εντός της περιοχής αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (ΥΤΕΠΕΚ) ΕΤΩΝ 2018-2019», υπεγράφη μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κιλκίς, κ. Ανδρέα Βεργίδη και του κ.Γεώργιου Τσακούμη, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας Γεώργιος Μ. Τσακούμης & ΣΙΑ ΕΕ με διακριτικό τίτλο CONSORTIS.

Δήλωση  Δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη:

Πληροφορηθήκαμε  από τον ηλεκτρονικό τύπο  την  απόφαση του διευθυντού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  κ. Θ. Χριστοφορίδη, με την οποία κατανέμει  τους εγγεγραμμένους μαθητές (μετανάστες – πρόσφυγες) της  Α’ γυμνασίου Αξιούπολης και σε άλλα δύο γυμνάσια του δήμου.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης του οδοστρώματος, επί της Επ.Ο.9 Κιλκίς-Πολύκαστρο και συγκεκριμένα στο ύψος των οικισμών Βαφειοχώρι και Μεγάλη Βρύση, εκτελέστηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Έργα βελτίωσης – επισκευές υφιστάμενων οδοστρωμάτων Εθνικού & Επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΚΜ», Υποέργο: «Βελτίωση- επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Π.Ε. Κιλκίς σε τμήματα των οδικών αξόνων α)Νέα Εθνική Οδός Όρια Ν. Θεσσαλονίκης – Ν. Σάντα – Μεταλλικό - Δροσάτο (με την πρόσβαση προς Μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έως τα όρια Ν. Σερρών) και β) Επαρχιακή οδός 9 Κιλκίς -Μ. Βρύση –Πολύκαστρο – Αξιούπολη».

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισκέφθηκε τους δημοτικούς παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς του Κιλκίς της Νέας Σάντας και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΚ).