Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 9:29:19 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 20:26

Πότε θα έρθει το φυσικό αέριο στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου, σε περισσότερες από 50 περιοχές και δήμους της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε μεγάλα νησιά, αρχής γενομένης από εφέτος και με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023, περιλαμβάνουν τα επενδυτικά σχέδια των εταιριών διανομής.
Τα σχέδια για την ανάπτυξη της διανομής φυσικού αερίου, ανά την Ελλάδα, ανέπτυξαν σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας
Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) Θόδωρος Τερζόπουλος και ο γενικός διευθυντής της Εταιρίας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, Λεωνίδας Μπάκουρας.

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 20:16

Αχταρμάς με τους δρόμους

Συντάκτης:

Υπερβαίνει κάθε λογική επεξεργασία και εξήγηση. Ένα έργο που δημοπρατήθηκε επί δημαρχίας Μπαλάσκα και απεντάχθηκε από την κεντρική διοίκηση επειδή δεν πρόλαβε να συμβασιοποιηθεί, η αναμόρφωση της 21ης Ιουνίου, βρίσκεται ενώπιον του παραλυτικού για την επαναπροκήρυξή του διλήμματος: Ο δρόμος είναι δημοτικός ή επαρχιακός;

Αυτήν τη στιγμή είμαι αντιδήμαρχος, όταν πλησιάσουν οι εκλογές θα τα ξαναπούμε, απάντησε η κ. Κατερίνα Ζιούτα - Γιαννακούλα σε ερώτησή μας κατά πόσο οι φιλοδοξίες της ως βασικού στελέχους του συνδυασμού τόσο επί δημαρχίας Μπαλάσκα όσο και επί δημαρχίας Σισμανίδη, σταματούν στο σημερινό της αξίωμα. Με τον τρόπο αυτό  άφησε ολάνοιχτο "παράθυρο" για τη διεκδίκηση της δημαρχίας του Κιλκίς επικεφαλής συνδυασμού οψέποτε γίνουν οι εκλογές. Και τούτο δοθέντος ότι ο νυν Δήμαρχος έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία.

Συνεδριάζει  την 28η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19.00, το Δημοτικό  Συμβούλιο  Παιονίας  για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1 Τροποποίηση οργανισμού Εσωτερικής υπηρεσίας ΟΕΥ του ΝΠΔΔ Δήμου Παιονίας
2 Παραίτηση και ορισμός νέου μέλους Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας.
3 7η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικον. έτους 2017.

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 21:31

Γιορτή Σταφυλιού στις Μουριές

Συντάκτης:

Οι Μουριές κατακτούν τις αγορές της Ευρώπης με τη ροζέ σουλτανίνα, την εκλεκτή ποικιλία επιτραπέζιου σταφυλιού Crimson.
Το τραγανό χωρίς κουκούτσι σταφύλι των Μουριών, που ωριμάζει αυτή την εποχή, θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν κάτοικοι και επισκέπτες στη Γιορτή Σταφυλιού, που διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουριωτών Κιλκίς το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

Η επιβεβαίωση τού αποκλειστικού μας ρεπορτάζ ότι το Κιλκίς εξαιρέθηκε από το πολιτικό πρόγραμμα σύνδεσης του υιφιστάμενου δικτύου με το φυσικό αέριο είναι η δυσάρεστη πλευρά. Η ευχάριστη είναι ότι, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του news247, εξετάζεται η ένταξη και του Κιλκίς) μαζί και της Δράμας) στο εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα.

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 22:21

Επίσκεψη δημοτικών αντιπροσωπειών στο Δήμο Λύσης

Συντάκτης:

Με τις πιο όμορφες εντυπώσεις επέστρεψαν από την Κύπρο οι δύο Κιλκισιακές αντιπροσωπείες που επισκέφθηκαν μέσα στο Σεπτέμβριο τον αδελφοποιημένο με το Κιλκίς Δήμο Λύσης.
Η πρώτη αποστολή, αποτελούμενη από την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κιλκίς  Άννα Δημάκη και τον Ιωάννη Φαχουρίδη, δημοτικούς συμβούλους, τίμησε με την παρουσία της, τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις ''Ημέρας Μνήμης της Λύσης'' που πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο της Δρομολαξιάς και περιλάμβαναν εσπερινό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου και συναυλία του Δημήτρη Φανή.

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 23:56

Επιβάλλεται η πεζοδρόμηση της 21ης Ιουνίου

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Ανδρεανίδης.

 

Ως ευαισθητοποιημένος για το περιβάλλον και όχι μόνο πολίτης αυτού του Καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς με ιστορική έδρα την Ν. Σάντα χαιρετίζω την εξαγγελία της πεζοδρόμισης το επόμενο έτος του από φανάρι σε φανάρι τμήματος της 21ης Ιουνίου για την δημιουργία του συνολικού πεζοδρομημένου τριγώνου με κορυφή τις δίδυμες αποθήκες του ιστορικού κέντρου της μικρής μας πόλης. Χαιρετίζω  όχι επειδή περπάτησα πολλών ανθρώπων άστεα και έκανα σημαία στο μυαλό μου το περιβάλλον, αλλά για λόγους που θα προσπαθήσω να συμπεριλάβω στην εν είδει άρθρου αναφορά μου.
 Με το σταμάτα - ξεκίνα των διερχομένων από το ιστορικό κέντρο αυτοκινήτων ήδη γίνεται αισθητή η ρύπανση από τα καυσαέρια και θα ενταθεί έτι περαιτέρω.

Συνεδρίασε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Ονοματοδοσίας οδών και πλατειών του Δήμου Κιλκίς και ύστερα από διάλογο των μελών της επί των προταθέντων ονομάτων αποφάσισε να εισηγηθεί προς το Δημοτικό  Συμβούλιο Κιλκίς την ονοματοδοσία:
Οδών της Νέας Σάντας με τα ονόματα των χωριών της Επτάκωμης Σάντας του Πόντου, αλλά και των πρώτων Σανταίων δασκάλων που δίδαξαν στο χωριό,  όπως εισηγήθηκε το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Σάντας από το 2016.
Της πλατείας  στην είσοδο του Σπηλαίου Κιλκίς με το όνομα του Γεώργιου Παυλίδη (Μπουλασίκ').

Σημαντικά θέματα και προβλήματα του Δήμου Κιλκίς έθιξε  ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής, μιλώντας στην εκτός ημερήσιας διάταξης διαδικασία των ερωτήσεων.
Αναλυτικότερα ο κ. Παπαρτζικλής είπε τα εξής: