Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 10:59:48 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Την έντονη και ομόφωνη αντίδραση  προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας  η χθεσινή ανακοίνωση του  Υπουργείου  Άμυνας για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας.
Ο Δήμαρχος Χρ. Γκουντενούδης ζήτησε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Παπαδόπουλος συγκάλεσε  έκτακτη συνεδρίαση του σώματος το βράδυ της Πέμπτης  όπου ομόφωνα όλες οι παρατάξεις έλαβαν αρνητική θέση, συντασσόμενοι με το προταθέν  κείμενο επιστολής προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου καταγράφονται οι λόγοι που συνηγορούν  στη μη χωροθέτηση  κέντρου φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα.

Η επιστολή του Δημάρχου Παιονίας που το περιεχόμενό της υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, και εστάλη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ.
Εδώ και δεκαοκτώ μήνες ο Δήμος Παιονίας, οι δημότες μας, οι εθελοντές μας, όλες οι υπηρεσίες μας είναι αρωγοί στην προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων που έχουν αφήσει τη στέγη τους και ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο μακριά από συγκρούσεις και πολέμους.

Με μια λιτή αλλά φορτισμένη συναισθηματικά τελετή, πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της αίθουσας συσκέψεων της Π.Ε.Κιλκίς σε αίθουσα «Περικλής Κολότσιος».
Η τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου -παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολου Τζιτζικώστα.
Παραβρέθηκαν η χήρα του Περικλή Κολότσιου Σοφία και η κόρη του Χρύσα.

Στην Αθήνα βρέθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Παιονίας για να παραστεί στην τελετή παράδοσης - παραλαβής ασθενοφόρου προς το Δήμο από την Ομοσπονδία εθελοντών Σαμαρειτών της Γερμανίας και την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Τα υπόλοιπα τέσσερα ασθενοφόρα δωρίσθηκαν στην ΚΕΔΕ, στους Δήμους Λέσβου και Σάμου καθώς και  και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Τον έλεγχο της ροής προσφύγων προς τα σύνορα προτείνει ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης με άμεσα μέτρα ελέγχου από την κυβέρνηση και σε κάθε περίπτωση την αποτροπή της συνέχισης λειτουργίας του άτυπου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο σταθμό εξυπηρέτησης οδηγών, έξω από το Πολύκαστρο.

Κύρια χαρακτηριστικά της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κιλκίς είναι η στήριξη,  αλληλεγγύη και αρωγή προς τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και η αντιμετώπιση φαινομένων φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Η κοινωνική πολιτική του Δήμου Κιλκίς ασκείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας με αρμόδιο Αντιδήμαρχο το Δημήτρη Τσαντάκη, τον Οργανισμό Αθλητισμού,Πολιτισμού, Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών με Πρόεδρο την Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς με Πρόεδρο τη Χρυσή Σοφού,  και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης με Πρόεδρο το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 14:32

Στο Νίκο Χατζηνικολάου ο Χρ. Γκουντενούδης

Συντάκτης:

Ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης συμμετείχε στην εκπομπή "Στον Ενικό" του Star με τον Νίκο Χατζηνικολάου για το προσφυγικό πρόβλημα.
Καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, δημοσιογράφοι και δήμαρχοι από τα νησιά του Αιγαίου. Ο κ. Γκουντενούδης είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Παιονίας με το προσφυγικό, στο φαινόμενο να περιφέρονται μετανάστες στην περιοχή, που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα από αφύλακτα σημεία. Μίλησε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις λειτουργίες ορισμένων ΜΚΟ και εξέφρασε τους φόβους του για το τι θα γίνει αν η FYROM κλείσει τα σύνορα και για τους πρόσφυγες.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 22:44

Δήμος Κιλκίς: ''Στέγαση και Επανένταξη''

Συντάκτης:

Άνθρωποι και οικογένειες που είτε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης είτε για διάφορους άλλους λόγους αντιμετώπισαν το φάσμα της ανεργίας και βρέθηκαν σε κατάσταση αστεγίας αποκτούν ένα ουσιαστικό στήριγμα για να συνεχίσουν τη ζωή τους.
Το δικαίωμά τους στην ελπίδα δίνει το πρόγραμμα ''Στέγαση και Επανένταξη'' που υλοποιεί ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας με τη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων και οικογενειών που στο σύνολό τους είναι είκοσι έξι.

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 23:20

Περιπλανώμενα σκουπίδια ή ...μωρίας εγκώμιον

Συντάκτης:

Μια φορά κι έναν καιρό, αρχές της δεκαετίας του ‘90, αποφάσισε το κράτος υπό την πίεση των Ευρωπαίων πως τα σκουπίδια χρειάζονται το «σπίτι» τους και οφείλουμε να φτιάξουμε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Για να προστατεύουμε το περιβάλλον μας, να μην ρυπαίνουμε τα νερά μας κ.ο.κ. Μέχρι τότε απορρίπταμε τα σκουπίδια μας  σε πρόχειρους σκουδότοπους κι όταν σχηματίζονταν «βουνά»  τούς βάζαμε φωτιά για να κατέβει η ….στάθμη τους και να συνεχίζουμε απτόητοι το έργο μας.

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 19:28

Γιορτή Γραμμάτων στο Δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου ανήμερα της γιορτής των Τριών  Ιεραρχών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου η Γιορτή Γραμμάτων και Παιδείας του Δήμου Παιονίας.
Στη σεμνή τελετή βραβεύθηκαν για τις επιδόσεις τους οι απόφοιτοι αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων καθώς και οι επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι & Τ.Ε.Ι., ενώ παρόντες ήταν ο Πάτερ Βησσαρίων ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γουμένισσας, Πολυκάστρου, Αξιούπολης καθώς και ο Πάτερ Εμμανουήλ.