Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 12:37:43 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τον έλεγχο της ροής προσφύγων προς τα σύνορα προτείνει ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης με άμεσα μέτρα ελέγχου από την κυβέρνηση και σε κάθε περίπτωση την αποτροπή της συνέχισης λειτουργίας του άτυπου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο σταθμό εξυπηρέτησης οδηγών, έξω από το Πολύκαστρο.

Κύρια χαρακτηριστικά της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κιλκίς είναι η στήριξη,  αλληλεγγύη και αρωγή προς τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και η αντιμετώπιση φαινομένων φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Η κοινωνική πολιτική του Δήμου Κιλκίς ασκείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας με αρμόδιο Αντιδήμαρχο το Δημήτρη Τσαντάκη, τον Οργανισμό Αθλητισμού,Πολιτισμού, Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών με Πρόεδρο την Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς με Πρόεδρο τη Χρυσή Σοφού,  και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης με Πρόεδρο το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 14:32

Στο Νίκο Χατζηνικολάου ο Χρ. Γκουντενούδης

Συντάκτης:

Ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης συμμετείχε στην εκπομπή "Στον Ενικό" του Star με τον Νίκο Χατζηνικολάου για το προσφυγικό πρόβλημα.
Καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, δημοσιογράφοι και δήμαρχοι από τα νησιά του Αιγαίου. Ο κ. Γκουντενούδης είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Παιονίας με το προσφυγικό, στο φαινόμενο να περιφέρονται μετανάστες στην περιοχή, που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα από αφύλακτα σημεία. Μίλησε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις λειτουργίες ορισμένων ΜΚΟ και εξέφρασε τους φόβους του για το τι θα γίνει αν η FYROM κλείσει τα σύνορα και για τους πρόσφυγες.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 22:44

Δήμος Κιλκίς: ''Στέγαση και Επανένταξη''

Συντάκτης:

Άνθρωποι και οικογένειες που είτε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης είτε για διάφορους άλλους λόγους αντιμετώπισαν το φάσμα της ανεργίας και βρέθηκαν σε κατάσταση αστεγίας αποκτούν ένα ουσιαστικό στήριγμα για να συνεχίσουν τη ζωή τους.
Το δικαίωμά τους στην ελπίδα δίνει το πρόγραμμα ''Στέγαση και Επανένταξη'' που υλοποιεί ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας με τη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων και οικογενειών που στο σύνολό τους είναι είκοσι έξι.

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 23:20

Περιπλανώμενα σκουπίδια ή ...μωρίας εγκώμιον

Συντάκτης:

Μια φορά κι έναν καιρό, αρχές της δεκαετίας του ‘90, αποφάσισε το κράτος υπό την πίεση των Ευρωπαίων πως τα σκουπίδια χρειάζονται το «σπίτι» τους και οφείλουμε να φτιάξουμε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Για να προστατεύουμε το περιβάλλον μας, να μην ρυπαίνουμε τα νερά μας κ.ο.κ. Μέχρι τότε απορρίπταμε τα σκουπίδια μας  σε πρόχειρους σκουδότοπους κι όταν σχηματίζονταν «βουνά»  τούς βάζαμε φωτιά για να κατέβει η ….στάθμη τους και να συνεχίζουμε απτόητοι το έργο μας.

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 19:28

Γιορτή Γραμμάτων στο Δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου ανήμερα της γιορτής των Τριών  Ιεραρχών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου η Γιορτή Γραμμάτων και Παιδείας του Δήμου Παιονίας.
Στη σεμνή τελετή βραβεύθηκαν για τις επιδόσεις τους οι απόφοιτοι αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων καθώς και οι επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι & Τ.Ε.Ι., ενώ παρόντες ήταν ο Πάτερ Βησσαρίων ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γουμένισσας, Πολυκάστρου, Αξιούπολης καθώς και ο Πάτερ Εμμανουήλ.

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 19:54

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Δημάρχου Κιλκίς

Συντάκτης:

- Ο Καποδίστριας ήταν ποιοτικά ανώτερος του Καλλικράτη
- Για μια γενική μείωση της τιμής νερού έπρεπε να μην είχαμε τους κακοπληρωτές. Μαζεύτηκαν οφειλές 2,5 εκατ. ευρώ από το 2013. Κακοπληρωτές, όχι ανήμποροι
-Πρόπερσι από τη θεομηνία προκλήθηκαν ζημιές άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Το σεβαστό μας κράτος μας έστειλε 29 χιλιάδες ευρώ για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ζημιές
- Κατορθώσαμε να εισπράξουμε μέσα σε ένα χρόνο παλαιές οφειλές ενός εκατομμυρίου ευρώ. Με δικό μας τρόπο. Υπάρχει σωστή λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας με έναν αντιδήμαρχο τον Αιμίλιο Νικολαίδη που δουλεύει νυχθημερόν.
- Στο ταμείο του δήμου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10.809.000 ευρώ.  Και δεν χρωστάμε κανέναν.
- Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται επί θητείας μου να δημιουργηθούν οφειλές. Οι πρακτικές προηγουμένων «πήγαινε δούλεψε και θα σε πληρώσω» ήταν που δημιούργησαν τα χρέη. Και γι’ αυτούς τους αιρετούς η Πολιτεία έπρεπε να φροντίσει να απολογηθούν
- Από τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας  ωφελούνται περί τους 3.000 δημότες μας.  Το κοινωνικό παντοπωλείο, που δεν καταργήσαμε, αλλά αναστείλαμε τη λειτουργία του, διαχειρίζονταν συνολικά 40.000 με 50.000 ευρώ... Κάντε τις συγκρίσεις.
- Ο Τερζίδης έκανε τις υποδομές της πόλης. Με έργα που συνήθως είναι υπόγεια και δεν φαίνονται. Ο κόσμος λέει, τι έκανε; Αλλά η αποχέτευση, ο βιολογικός, όλα τα έργα που έκανε ήταν μια επιτυχία για το Κιλκίς. Δική μου υποχρέωση είναι η αισθητική αναβάθμιση του Κιλκίς
Ολη η συνέντευξη του δημάρχου στον Θεοφύλκτο Παγλαρίδη μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην webTV της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, www.eidisis.gr.

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 20:56

Δήμος Παιονίας: Διανομή τροφίμων σε απόρους

Συντάκτης:

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, την αυξημένη ανεργία, αλλά και την οικονομική δυσπραγία που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα διαβίωσης σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες ο Δήμος Παιονίας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιήθηκε διανομή κοτόπουλων στους δικαιούχους του Προγράμματος, στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2016 στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 20:34

Υπομονή …τώρα μπήκαν σε σειρά

Συντάκτης:

Ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής προ μηνός έθεσε με πιεστικό τρόπο την ανάγκη παρέμβασης του δήμου για το ξεμπλοκάρισμα τριών μεγάλων έργων στα όρια του δήμου Κιλκίς, του δρόμου προς Θεσσαλονίκη, του κτηρίου ΤΕΙ και του Δικαστικού.

Συντονισμένη ήταν η κριτική που έγινε στη δημοτική αρχή Παιονίας για τη λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων από την παράταξη του μείζονος μειοψηφίας του Κώστα Σιωνίδη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, με τη διοίκηση να αντικρούει τις κατηγορίες.