Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, 8:41:46 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας επιδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την παιδική υγεία και ευεξία διοργανώνουν με την αγαστή συνεργασία του Οργανισμού ''Χαμόγελο του Παιδιού'' και του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, εβδομάδα  δωρεάν προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Κιλκίς από τη Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Υπογράφηκε σήμερα από το Δήμαρχο Κιλκίς και εννέα δικαιούχους πολίτες του Δήμου Κιλκίς  σύμβαση για την επίσημη ένταξή τους στο πρόγραμμα ''Στέγαση και Επανένταξη''.
Οι βασικοί πυλώνες του εν λόγω προγράμματος αναφέρονται  στη στέγαση και στην εργασιακή επανένταξη.

Επιστολή προς τον υπουργό Μετανάστευσης Ιωάννη Μουζάλα απέστειλε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης με την οποία τονίζει πως ο καταυλισμός που στήθηκε στην Ειδομένη για τους πρόσφυγες είναι «προσωρινής, ολιγόωρης φροντίδας και ξεκούρασης και όχι καταυλισμό παραμονής».

Δημόσια  πρόσκληση προς τον Δήμαρχο Παιονίας απευθύνουν πέντε πολίτες της Γουμένισσας για να συζητηθούν τα προβλήματα και τα σημαντικότερα θέματα της περιοχής.

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και στα Κ.Ε.Π. του Δήμου για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 20:41

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Συντάκτης:

Με το «μεταναστευτικό» να αποτελεί εδώ και αρκετούς μήνες το κυρίαρχο θέμα καθημερινότητας του Δήμου Παιονίας, την Τετάρτη 15/09 πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο εκπροσώπων της Ένωσης Αγγλικανικών.

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να πείσει τους συμπολίτες μας για την αλλαγή της κουλτούρας και της παιδείας στη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Τρέχουν» για να προλάβουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ο Δήμος Παιονίας τις πρώτες βροχοπτώσεις και τον χειμώνα που θα αντιμετωπίσουν οι πρόσφυγες, οι οποίοι συρρέουν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, προκειμένου από εκεί να συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι τους για την Κεντρική Ευρώπη.
Σήμερα, Τρίτη, κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ έστησε την πρώτη σκηνή, χωρητικότητας 140 ατόμων, προκειμένου να βρίσκουν καταφύγιο από τις καιρικές συνθήκες όσοι βρίσκονται στην περιοχή αναμένοντας να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ.
Προηγήθηκαν κάποια αντιπλημμυρικά έργα και στρώσιμο του εδάφους με χαλίκι.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης θα στήσει άλλες δύο σκηνές μέχρι την άλλη βδομάδα, ενώ θα τοποθετηθούν και χημικές τουαλέτες.

Με σταθερό σύμμαχο την καλοκαιρία και με αθρόα την προσέλευση δημοτών και επισκεπτών στις οριοθετηθείσες ζώνες εμπορίου, εστίασης και ψυχαγωγίας ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι φετινές εκδηλώσεις της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς.

Σε καλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Κιλκίς στον τομέα της σχολικής στέγης. Από το 2014 και εντεύθεν έχουν προχωρήσει και έχουν ολοκληρωθεί με ευθύνη και επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου τεχνικές εργασίες, που αφορούν ως επί το πλείστον, επισκευές στέγης, τοποθέτηση – αντικατάσταση υδρορροών για την αποτελεσματικότερη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων και την αποφυγή  υγρασίας, τοποθέτηση προστατευτικών μεταλλικών μπαρών στις εξόδους σχολείων, εγκατάσταση -  αντικατάσταση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε αίθουσες διδασκαλίας, αντικατάσταση – συντήρηση πλακιδίων και μαρμάρων σε προαύλειους  χώρους και σε W.C σχολικών διδακτηρίων.