Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 9:55:37 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 20:05

Στις επιτροπές της Π.Κ.Μ οι κ. Αν. Βεργίδης - Π. Θωμαΐδης

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη η εκλογή των μελών της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του σώματος, όπως προβλέπει το άρθρο 164 του Ν. 3852/2010.
Η σύνθεση των νεοσύστατων επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως εξής:

Με ενεργητικές πολιτικές συμμετέχει ο Δήμος Κιλκίς -  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας - Πολιτισμού στο ζήτημα καταπολέμησης της έλλειψης στέγης. Για το λόγο αυτό  υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη», προϋπολογισμού 103.440,00 ευρώ, διάρκειας ενός έτους, το οποίο στοχεύει στην ομαλή μετάβαση  αστέγων ή ατόμων, που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης, μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας.

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 20:32

25 νέες θέσεις εργασίας στο δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο δήμαρχος Κιλκίς ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών, είκοσι ΥΕ Εργατών /τριών Καθαριότητας και πέντε ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων για την κάλυψη κατεπειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών του Τμήματος Καθαριότητας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κιλκίς, που εδρεύει στο Κιλκίς.

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 20:31

Συζήτηση με εμπόρους για την αισθητική του Κιλκίς

Συντάκτης:

Μια ενδιαφέρουσα κίνηση κάνει ο δήμος Κιλκίς απευθύνοντας πρόσκληση για δημόσια συζήτηση  στους καταστηματάρχες και επαγγελματίες με σκοπό τη βελτίωση του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 23:08

Συγχαρητήριο μήνυμα του Περικλή Κολότσιου

Συντάκτης:

Σε όλους τους υποψηφίους που διεκδίκησαν την ψήφο των Κιλκισιωτών στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές, εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για τον ευπρεπή αγώνα που έδωσαν. Ο ίδιος έπαινος ασφαλώς ανήκει δικαιωματικά σε όλους τους συμπολίτες μας που άσκησαν το ύψιστο δημοκρατικό τους καθήκον με ηπιότητα και υπευθυνότητα.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 23:50

Κιλκίς-Σρώμνιτσα: Η καλή συνεργασία συνεχίζεται

Συντάκτης:

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη με πολυμελή αντιπροσωπεία του Δήμου Στρώμνιτσας.  
Ο κ. Σισμανίδης καλωσόρισε τους επισκέπτες από το γειτονικό Δήμο των Σκοπίων και υπογράμμισε ιδιαίτερα τους φιλικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο περιοχές οι οποίοι  έχουν μετεξελιχθεί σε σχέσεις αγαστής διασυνοριακής συνεργασίας.   

Μια πρωτόγνωρη για τα αυτοδιοικητικά χρονικά του Κιλκίς, εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στο κέντρο «ΘΕΑΤΡΟ» στο Κιλκίς.
Η δημοτική παράταξη «Κιλκίς-Δήμος Αξιών» προσκάλεσε μέλη και φίλους στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν όλα σχεδόν τα μέλη της παράταξης καθώς και πολλοί φίλοι, κατακλύζοντας το κέντρο δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ευχάριστη.

Διήμερη επίσκεψη στο Δήμο Κιλκίς πραγματοποιεί σήμερα και αύριο (29– 30 Ιανουαρίου) πολυμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Στρώμνιτσας για θέματα πολιτισμού και τοπικής ανάπτυξης.  
Ο Δήμος Κιλκίς θα φιλοξενήσει 22μελή αντιπροσωπεία στελεχών και παραγόντων από το Δήμο Στρώμνιτσας που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της τοπικής ανάπτυξης.

Η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης ολοκληρώνει  τον  προγραμματισμό των δράσεών της για τη διαχείριση – προστασία των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στην πόλη του Κιλκίς.
Οι δράσεις που έχουν συμφωνηθεί από την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης και  από το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Κιλκίς, και έχουν την υποστήριξη  του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς,  όπου συζητήθηκε προσφάτως το θέμα, αποσκοπούν:

Όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Γκουντενούδης θα επισκέπτεται σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση τα δημοτικά καταστήματα της Αξιούπολης, Γουμένισσας και Ευρωπού τις ημέρες των λαϊκών αγορών.
Στόχος είναι η ακρόαση όλων των δημοτών, η μελέτη των προβληματισμών των τοπικών επαγγελματιών και η άμεση επίλυση ζητημάτων που αφορούν θέματα κρίσιμα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας του δημότη της Παιονίας.