Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 10:24:37 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Την οικονομική και στελεχιακή ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς ζήτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατά την  επίσκεψή του τελευταίου στο  Κιλκίς την περασμένη Πέμπτη.
Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς σχετικό σχέδιο ψηφίσματος κατάθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής, το οποίο έγινε δεκτό από όλες τις πλευρές του σώματος και συμφωνήθηκε να κατατεθεί εγγράφως από τον Δήμαρχο Κιλκίς υπό τύπον υπομνήματος στον κ. Ξανθό  στην επικείμενη τότε επίσκεψή του στο ν. Κιλκίς.

Την επανασύσταση της Παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο Γουμένισσας ζητά ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Δήμου Παιονίας, Ιωάννης Αλίρης, ο οποίος σημειώνει:
«Το 2012 το Υπουργείο υγείας προχώρησε στη δημιουργία νέου οργανισμού.
Μεταξύ άλλων κατήργησε την παιδιατρική κλινική προβλέποντας όμως δύο (2) θέσεις παιδιάτρων. Για την κατάργηση της παιδιατρικής βρήκε πρόθυμους από το αδελφάτο (συμβούλιο).
Κύρια αιτία, ότι δεν εισήγαγαν κανένα περιστατικό για νοσηλεία. (Αυτό καθόρισε τη στάση του αδελφάτου).
Αυτή είναι και η αλήθεια. Έχει όμως την εξήγησή του.

Την έντονη διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς θα μεταφέρει σήμερα στον Υπουργό Υγείας ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης.
Το θέμα ήγειρε στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής που κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς έγκριση, όπου αναφέρονται τα εξής:  Το Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτύρεται εντονότατα και καταγγέλλει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια με την αποστέρησή του από κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες, σε βαθμό που ακυρώνουν την αποστολή του.

Το κλίμα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς μύριζε …μπαρούτι. Περισσότεροι από 120 κάτοικοι του Χέρσου πλημμύρισαν την αίθουσα για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους με όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο χωριό με την ανεξέλεγκτη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

Υπόμνημα για την κρατούσα κατάσταση στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Χέρσου ενεχείρισε στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης κατά τη πρόσφατη συνάντησή τους  στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.
Στο υπόμνημα ζητείται μεταξύ άλλων η άμεση αποσυμφόρηση του εν λόγω Κέντρου ενώ επισημαίνονται  οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής για την ισομερή κατανομή των προσφυγικών ροών σε όλους τους Δήμους της επικράτειας με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Η ανεξέλεγκτη και πέραν παντός μέτρου σώρευση προσφύγων στο ν. Κιλκίς με όσα συμπαρομαρτούντα, προκαλεί την αντίδραση των αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Α. Βεργίδη, Δημάρχου Κιλκίς Δ. Σισμανίδη και Δηγμάρχου Παιονίας Χρ. Γκουντενούδη που με κοινή επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που κοινοποιούν σε όλο τον πολιτικό κόσμο, αναφέρουν και ζητούν τα εξής:

Εκδήλωση γεμάτη με μηνύματα αισιοδοξίας, δημιουργίας και προκοπής πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου, με την πρωτοβουλία του δήμου Παιονίας να προχωρήσει στη βράβευση προσώπων, συλλόγων και επιχειρήσεων που διακρίθηκαν και προέβαλαν την Παιονία κατά τη διάρκεια του 2015 σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Η εκδήλωση «Έργων Διάκρισις – Παιονία 2016» αποτελεί την απαρχή ενός νέου θεσμού που φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια για μία μακροπρόθεσμη σχέση μεταξύ του Δήμου Παιονίας και των ανθρώπων που με το έργο τους προβάλλουν την περιοχή, τα προϊόντα και τα επιτεύγματά του εντός και εκτός Ελλάδας.

Στις 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Παιονίας με εκπροσώπους της  Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και του Συνδέσμου Εθελοντών Σαμαρειτών Γερμανίας (ASB) με αφορμή τη δωρεά του ασθενοφόρου στο Δήμο Παιονίας, το οποίο μέσω προγραμματικής σύμβασης με το ΕΚΑΒ, θα εξυπηρετεί το Δήμο και γενικά το Νομό σε ότι αφορά τα νοσηλευτικά περιστατικά. Το σημείο παραμονής θα είναι το Κ.Υ. Πολυκάστρου.

Άγνωστοι εισήλθαν στο παλαιό κτήριο του Δημαρχείου Κιλκίς, όπου στεγάζονται η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, και αφαίρεσαν δύο μονάδες υπολογιστών από τα γραφεία της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης,  μια οθόνη υπολογιστή από παρακείμενο γραφείο υπαλλήλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και τα κλειδιά υπηρεσιακού οχήματος, μάρκας Fiat Punto, που βρισκόταν στο πάρκινγκ του νέου Δημαρχείου και χρησιμοποιείται για τις υπηρεσιακές της ανάγκες της εν λόγω υπηρεσίας.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα για τη Γυναίκα είναι πολύ ιδιαίτερη, καλούμαστε δε να την τιμήσουμε με ένα τρόπο διαφορετικό μα και πιο επίκαιρο από ποτέ. Κι τούτο γιατί ένα ακόμη ευάλωτο θύμα εκμετάλλευσης, βίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων του, έχει πάρει την τραγική μορφή της γυναίκας πρόσφυγα. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, περισσότερο από το 35% των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη είναι γυναίκες και παιδιά, που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα καθώς στο μακρύ ταξίδι που πραγματοποιούν πέφτουν συχνά θύματα βίας αλλά και εμπορίας ανθρώπων.
Εδώ και αρκετούς μήνες, σύσσωμη η κοινωνία του νομού μας, παρά την μακρά και οξεία οικονομική κρίση μα και το δυσανάλογο βάρος που επωμίστηκε, δείχνει έμπρακτα και καθημερινά την αλληλεγγύη και το ανθρώπινο πρόσωπό της στους βασανισμένους πρόσφυγες που φθάνουν στο Κιλκίς, ανοίγοντας φιλόξενα την αγκαλιά της και καταρρίπτοντας τα σύνορα του κοινωνικού αποκλεισμού που θέτουν τις γυναίκες πρόσφυγες στο περιθώριο.