Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 11:51:17 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 23:08

Επείγει η λήψη μέτρων από την Πολιτεία

Συντάκτης:

Ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση του ζητήματος των διερχόμενων προσφύγων – μεταναστών στο ν. Κιλκίς  συγκάλεσαν με κοινή πρωτοβουλία τους ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και ο Πρόεδρος της Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς Δημήτρης Αγαθόπουλος.

Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 22:11

ΕΚΡΗΞΗ στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας

Συντάκτης:

Του Κώστα Τερζενίδη

Μέσα σε κλίμα έντασης και πρωτόγνωρης αντιπαράθεσης, όπου λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια, πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας.
Η σύγκρουση ανάμεσα στον νυν πρόεδρο της ΔΕΥΑ Παιονίας, Θανάση Τζούρτζο, και στον πρώην, Ιορδάνη Τσιτουρίδη, πήρε εκρηκτικές διαστάσεις, αναγκάζοντας τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννη  Παπαδόπουλο, να διακόψει για λίγο τη συνεδρίαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν για λίγο και στους διαδρόμους του Δημαρχείου, όπου λίγο έλλειψε οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι να πιαστούν στα χέρια, αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Σ’ έναν πραγματικό μαραθώνιο εξελίσσεται η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας του δήμου Κιλκίς, αξιοποιώντας τα μηχανήματα και το προσωπικό του δήμου και όχι ιδιώτες εργολάβους.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες με τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα και την καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας του δήμου στο μέγιστο βαθμό, ενώ δεν ήταν δυνατή και η άμεση αποκατάστασή τους, αφού μέχρι πρόσφατα τα νερά δεν είχαν υποχωρήσει, ενώ και ο δήμος πάλευε για την αποκατάσταση σοβαρών ζημιών στο οδικό δίκτυο.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 23:12

«Δείξτε κατανόηση για λίγες εβδομάδες»

Συντάκτης:

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος με ανακοίνωσή τους «θεωρούν υποχρέωσή τους να ενημερώσουν υπεύθυνα τους δημότες για την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας.
Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών καθαριότητας και ευπρεπισμού στην πόλη και στους οικισμούς του Δήμου Κιλκίς. Η συνταξιοδότηση υπαλληλικού προσωπικού και οι απαγορευτικές διατάξεις για την  πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στις επιδιώξεις και στους σχεδιασμούς μας για την ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία της καθαριότητας.

Ο δήμος Κιλκίς έκλεισε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του γιατί δε λειτουργούσε με την απαραίτητη διαφάνεια!
Την ανακοίνωση-δήλωση αυτή έκανε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Καραμπίδη της παράταξης Π. Τονικίδη.
Ο κ. Σισμανίδης ανέφερε πως σε έλεγχο που έκανε διαπίστωσε πως τα ίδια άτομα που προμηθεύονταν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, ενισχύονταν και από τον Ερυθρό Σταυρό και από τις κοινωνικές δομές της Μητρόπολης!

Με αφορμή γραπτή παρέμβαση του προπονητή κλασικού αθλητισμού κ. Φίλιππου Μισαηλίδη σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Κιλκίς την ημέρα του Σαββάτου ο Οργανισμός Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς θεωρεί χρήσιμες τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 22:30

Ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών από τη ΔΕΥΑ Κιλκίς

Συντάκτης:

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς στα πλαίσια του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α') «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.05.2015.

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 22:36

Ο Δήμαρχος Παιονίας σε Βρυξέλλες και Νυρεμβέργη

Συντάκτης:

Σημαντικές επισκέψεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Παιονίας σε Βρυξέλλες και Νυρεμβέργη με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες της Παιονίας.
Δύο απορριμματοφόρα προστέθηκαν στο στόλο  των δημοτικών οχημάτων της Παιονίας, καθώς στις 2 Απριλίου στη Νυρεμβέργη υπεγράφη σύμβαση δωρεάς μεταξύ του Δήμου Νυρεμβέργης και του Δήμου Παιονίας, με υπογράφοντες τους κκ Δρ. Norbert Schürgers, υπεύθυνου Αντιδημάρχου της Νυρεμβέργης και του Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη.

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 22:22

Η Δοϊράνη της… πλαστικούρας!

Συντάκτης:

Το έχουμε γράψει δυο φορές το τελευταίο διάστημα, αλλά δυστυχώς από την πλευρά του δήμου Κιλκίς δεν …εισακουστήκαμε. Τα νερά της Δοϊράνης έχουν …ξεφύγει εντελώς, φούσκωσε από περηφάνια η λίμνη και η παραλία της έφθασε στα παλιά της λιμέρια, αδιαφορώντας για την πολύχρονη αδιαφορία των παραγόντων μας, κόντρα σε πρωθυπουργούς και υπουργούς που την επισκέφτηκαν.
Όμως, μαζί με τα νερά της που έφθασαν μέχρι το Μουσείο Λίμνης του οικισμού της Δοϊράνης, ο βαρδάρης μας έφερε και εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια και σκουπίδια, που προφανώς ήταν διασκορπισμένα στις περιοχές που σκεπάστηκαν πλέον από τα νερά.

Ξεκίνησαν τη  Μεγάλη Δευτέρα, οι αιτήσεις το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε από τις 10.00 τη Μεγάλη Δευτέρα 6/4/2015 και λήγει στις 12:00 τη Δευτέρα 27/4/2015.