Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, 4:45:31 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Την πρώτη ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου της Παιονίας είχαμε σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Αναστάσιος Μπαβέλης, δήλωσε στο προεδρείο την αποχώρησή του από την παράταξης του δημάρχου, Κώστα Σιωνίδη.

"Στο τελευταίο δημοσίευμα (σ.σ.: ανακοίνωση της παράταξης) εκ παραδρομής γράφτηκε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα διαχειρίζεται 60000 tn/έτος αποβλήτων εκ των οποίων οι 12800 tn/;έτος τα επικίνδυνα. 

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ [μέσω της πλατφόρμας e:presence.gov.gr], που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας προμηθεύει το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Γουμένισσας Κιλκίς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

"Όταν εμείς αποστέλλαμε  την ανοιχτή επιστολή προς τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με όλα αυτά που μας προβληματίζουν για τον δήμο μας, η δημοτική αρχή ανακοίνωνε τα θέματα για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας.

Από τη δημοτική παράταξη του Κιλκίς, "Συμμετέχω" εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν υπάρχει σε όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ του ΔΙΒΙΠΕΚ, για το θέμα της μονάδας επικίνδυνων και μη επικίνδυνων αποβλήτων που πρόκειται να εγκατασταθεί σε όμορο αγροτεμάχιο της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου και αναπαρήγαγαν τα τοπικά  ΜΜΕ.

Η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς προκήρυξε την πρόσληψη πέντε (5) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης εργασίας για οκτώ μήνες για την αντιμετώπιση της ανάγκης του κορωνοϊού - COVID 19.

Ο αείμνηστος φίλος και συνεργάτης Θεόδωρος Παυλίδης με το αλάθητο ένστικτό του είχε προ πενταετίας τουλάχιστον προβλέψει: Αυτό το έργο θα καταλήξει στα δικαστήρια. Και πολλοί στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας θα βρούν το μπελά τους. Τότε τα λόγια (και τα γραπτά) του εκτιμήθηκαν ως υπερβολικά.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ θα πραγματοποιηθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ την 23η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, ημέρα ΤΡΙΤΗ  και ώρα έναρξης 14.00, για συζήτηση και  λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Ως ένα ακόμη ολίσθημα στη μακρά αλυσίδα των γεγονότων υποβάθμισης της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας από τη διοίκηση Τζιτζικώστα θεωρεί η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» την άρνηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Καρακωστάνογλου να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση που ζήτησαν 24 περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως είχαν δικαίωμα από τον κανονισμό λειτουργίας.