Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 12:15:03 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αυτοδιοίκηση

Γιατί παραιτήθηκε
ο Θόδωρος Παυλίδης;
Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την παραίτηση ή μάλλον για τους λόγους που την κατέστησαν αναπόφευκτη, από την προεδρία της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Θεόδωρου Παυλίδη εξέφρασαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου  Κιλκίς οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Ζώτος και Λάζαρος Παζαρτζικλής.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Παιονίας ανακοινώνει την πρόσληψη τεσσάρων ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών αναγκών της.
Ειδικότερα η ΔΕΥΑ θα προσλάβει με σύμβαση οχτώ μηνών  τεχνίτες υδραυλικούς ΔΕ, ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν απευθείας στο ΑΣΕΠ.

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Γκουντενούδης επεσκέφθη συνοδεία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Ανθρακίδη, το νοσοκομείο Γουμένισσας και είχε σύσκεψη με την Διοικήτρια, κ. Βλάχου, τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Τσαμαδιά, τον Διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας κ. Σάτσογλου, τον Πρόεδρο Σωματείου, κ. Παπαλέξη, τον Διευθυντή Χειρουργικής, κ. Καπουτζή, τον Διευθυντή διοικητικών υπηρεσιών, κ. Σένο.

Συνάντηση εργασίας είχε την Τετάρτη 13 Ιουλίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης με την Αν. Υπουργό Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου στο Δημαρχείο.
Η Υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο προσφυγικό στην περιοχή και δήλωσε πως θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου για εξομάλυνση της κατάστασης και για την ανακούφιση τόσο των προσφύγων/μεταναστών όσο και την επανόρθωση της κανονικότητας στις ζωές των πολιτών της περιοχής.

Συνήθως το μέγα πρόβλημα στο Κιλκίς ήταν η εξεύρεση οικοπέδου για κατασκευή σχολείων. Ωστόσο και με πιεστικές πάντα τις ανάγκες σχολικής στέγης λόγω της συγκέντρωσης του πληθυσμού στην πρωτεύουσα του νομού, η κατασκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου δεν προσκρούει στο οικόπεδο. Η παραχώρηση έκτασης 10 στρεμμάτων στο πρώην ΚΕΓΕ, χρονικής διάρκειας 25 ετών, έχει αποφασιστεί από το Υπουργείο Γεωργίας εδώ και κάμποσους μήνες και μάλιστα για το σκοπό αυτό.

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 4 Ιουλίου τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, που ιδρύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1994 από την πρώτη αιρετή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με πρωτεργάτη το Γ.Φλωρίδη και τον Κ.Μιχαηλίδη, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.
Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. κ. Εμμανουήλ και ακολούθησαν οι ομιλίες του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα, του προέδρου του Κέντρου κ. Π. Θωμαϊδη και της εκπροσώπου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Μ. Ξανθοπούλου.

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, βρέθηκε στην Αθήνα κατά το διήμερο 5 και 6 Ιουλίου για να παραβρεθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλεως.
Κύριο θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η επεξεργασία των θέσεων των Δήμων της Χώρας για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων που βάλλουν την αυτοδιοίκηση ως θεσμό.

Μία ξεχωριστή καλοκαιρινή γιορτή πραγματοποιήθηκε φέτος στον Παιδικό Σταθμό της Νέας Σάντας.
Οι μικροί λιλιπούτιοι μας ταξίδεψαν σ’ ένα Κυκλαδίτικο νησί, υποδυόμενοι με μεγάλη επιτυχία τους ψαράδες, τους ντόπιους, τις τουρίστριες και τους καφετζήδες, αφήνοντας άφωνο το κοινό τους. Τα υπέροχα σκηνικά, τα κουστούμια, η βάρκα, τα δίχτυα με τα ψάρια, δημιούργησαν μια υπέροχη ψευδαίσθηση μέσα στην οποία χάθηκαν οι ευσυγκίνητοι θεατές.

Με επιτυχία υλοποιείται από το Δήμο Κιλκίς  το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο στοχεύει στην ομαλή μετάβαση αστέγων, 26 ατόμων συνολικά (εννέα οικογενειών) που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης, μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας.

Σε ασκήσεις μικροπολιτικής εντάσσει ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης τις κατηγορίες που έμμεσα ή άμεσα του απηύθυναν με τις πρόσφατες ανακοινώσεις τους ο προϊστάμεος της Πρωτοβάθμιας Εκαπαίδευσης στο ν. Κιλκίς Αριστείδης Παπαδόπουλος και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ,