espa pkm

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2026, 10:44:58 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε νέες πτήσεις πάνω από ελληνικές νησίδες προέβη το μεσημέρι της Τετάρτης η τουρκική πολεμική Αεροπορία.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ:

  • Στις 15:14 μμ ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, και στις 15:27 πέταξε πάνω από τη νησίδα Μαυριά -δυτικά της Λεβίθας, ανατολικά της Κινάρου- στα 25.000 πόδια.
Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή κατέθεσαν 66 κυβερνητικοί βουλευτές (με πρώτο υπογράφοντα τον προκάτοχο του κ. Κοντονή, Ν. Παρασκευόπουλο) σχετικά με τις δυσβάσταχτες οικονομικές επιβαρύνσεις των πολιτών οι οποίες εκτίναξαν την περίοδο 2015-16 (διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) τα ποσοστά αποποίησης κληρονομιάς.
Περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την περιστασιακή εργασία των εγγεγραμμένων ανέργων εξέδωσε σε έγγραφό του ο ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, με το άρθρ. 92 του ν. 4461/2017 (Α'/38/28.03.2017): «Περιστασιακή εργασία εγγεγραμμένων ανέργων» ρυθμίζεται το θέμα της περιστασιακής απασχόλησης των εγγεγραμμένων ανέργων, ως εξής: «Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) που πραγματοποίησαν ως και 70 ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον ΟΑΕΔ να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι».
Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει τη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθούν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη, στις 28 Ιουνίου.
Φόβοι κατάρρευσης του φλεγόμενου κτιρίου στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου, με τις Αρχές να έχουν αποκλείσει μεγαλύτερο μέρος γύρω από το κτίριο. Έξι είναι οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες, «πολλοί» οι αγνοούμενοι.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα συναντηθεί την Πέμπτη στο Λονδίνο με την επικεφαλής του βορειοϊρλανδικού τμήματος του ιρλανδικού εθνικιστικού κόμματος Σιν Φέιν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σιν Φέιν.
Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, στην Τουρκία, με την κατηγορία της «κατασκοπείας».

Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, με απόφαση που εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη, διέταξε την άμεση κράτησή του, μετέδωσαν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Κατάληψη στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, στην οδό Σταδίου 24, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφεραν ότι η κατάληψη γίνεται «ενάντια στις γαλέρες της τουριστικής βιομηχανίας».
Ξεκίνησε να λειτουργεί το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα μεταναστών και προσφύγων. Το Κέντρο Συντονισμού, που βρίσκεται στο Μεταξουργείο, λειτουργεί ως χώρος συνεργασίας και συντονισμού ανάμεσα σε δομές του δήμου και σε μη κυβερνητικούς φορείς.
Συνάντηση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο και αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Ψωμάς.