espa pkm

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026, 10:43:03 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Aνελέητα βομβαρδίζει ο αμερικανικός Τύπος τον Τραμπ σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι Times της Νέας Υόρκης δημοσιεύουν υπόμνημα του τέως διευθυντή του FBI, σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ τού είχε ζητήσει να σταματήσει την έρευνα εις βάρος του πρώην συνεργάτη του Μάικλ Φλιν.
Mόνο καλά λόγια και φιλοφρονήσεις αντάλλαξαν μπροστά στις κάμερες ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, αποφεύγοντας να αναφερθούν στα δύσκολα που χωρίζουν Ουάσινγκτον και Άγκυρα.
Πανό στον Λυκαβηττό κρέμασαν οι ειδικοί φρουροί, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μισθολόγια.

Οι ένστολοι,που συμμετέχουν στην γενική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
Με μια μέρα καθυστέρηση -την Τετάρτη το μεσημέρι- θα ανακοινωθεί τελικά η σύνθεση του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε τη Δευτέρα για πρωθυπουργό τον 46χρονο Εντουάρ Φιλίπ.
Ο Ερμής Ηρακλείου είναι το ιστορικό ποδοσφαιρικό σωματείο της πόλεως και στο πλαίσιο επανεκίνησης και αναβάθμισης του προγράμματος των ακαδημιών του από τη νέα σεζόν πραγματοποιήσε εκδήλωση όπου οι ομιλητές Δέσποινα Παρτσανάκη (ψυχολόγος), Βασίλης Πυργιωτάκης (διατροφολόγος) και Γιώργος Καλογεράκος (ειδικός σύμβουλος λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου) ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους σε θέματα των επιστημών τους.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, η οποία για το τρέχον έτος είναι αφιερωμένη στις ανείπωτες ιστορίες, σε όσα, με άλλα λόγια, οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε να ονομάσουμε.   Το θέμα που επέλεξε το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων) έχει τίτλο «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Το Σάββατο 6 Μαΐου, στο «Ράντσο» της πόλης μας, ο πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Κιλκίς γιόρτασε και τίμησε την «Ημέρα της Μητέρας», που παγκοσμίως γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου, κάθε ηλικίας, τίμησαν με την παρουσία τους την όμορφη γιορτή. Μετά τα καθιερωμένα κεράσματα και τις ανταλλαγές ευχών, εμφανίστηκαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου, που σκόρπισαν την στην αίθουσα άφθονο κέφι. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το νεοσύστατο παιδικό τμήμα «θεατρικό παιχνίδι» που πρόσφερε δώρο στις παριστάμενες μητέρες ένα πρωτότυπο παιχνίδι του.

Η βραδιά έκλεισε με το χορευτικό τμήμα παραστάσεων, που παρουσίασε σύγχρονους ελληνικούς χορούς.

Τους νικητές του  4ου  Διαγωνισμού Μαθητικής εφημερίδας  βράβευσε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας  Θεσσαλονίκης  και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου.
Τον διαγωνισμό τον διοργάνωσε η εφημερίδα «Μακεδονία» με θέμα τον εθελοντισμό και συμμετείχαν σ’ αυτόν Γυμνάσια και Λύκεια απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Η ομάδα των Παμπαίδων του Α.Π.Ο. Άτλαντα Κιλκίς η οποία συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα της Ένωσης Ε.Σ.Π.Ε.Μ., ηττήθηκε στην έδρα της από τον πρωτοπόρο του ομίλου ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΚΥΔΡΑΣ με 3-0 σετ (12-25), (17-25), (15-25).
Έχασε δίκαια σύμφωνα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, από μία ομάδα, που είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν αρκετές ομάδες στην κατηγορία αυτή και που οι παίκτες της  παίζουν τουλάχιστον 3 χρόνια μαζί,: Είχε παίκτη ηγέτη που έδινε λύσεις στην ομάδα του, είχε δυνατούς κεντρικούς παίκτες οι οποίοι ήταν κυρίαρχοι πάνω στο φιλέ, έπαιζαν με σύστημα, στρατηγική, έπαιζαν ποιοτικό βόλεϊ και ήταν αποτελεσματικοί στα τελειώματα. Οι παίκτες του Άτλαντα προσπάθησαν, έκαναν ότι μπορούσαν και κατά διαστήματα έπαιξαν καλό βόλεϊ που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσηκώσει τους γονείς και φίλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα.  

Φιλικό αγώνα έδωσαν το Σάββατο 13/5 οι νέες  Παγκορασίδες του Αίαντα με την ομάδα Athletico Volleyball Θεσσαλονίκης της κ.Μαρίας Καρδαμανίδου , στις αθλητικές  εγκαταστάσεις του Ατέρμονα στα πλαίσια της προετοιμασίας για την ερχόμενη σεζόν, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες.
Ευχαριστούμε τον κ. Λάζαρο Μεταλλίδη για τη φιλοξενία των ομάδων μας στον όμορφο χώρο.