Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 10:36:00 πμ
etpa
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, με τον Πρόεδρο, κ. Αναστάσιο Αμανατίδη, και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, καθώς και με την Προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, κα Μανιουρά.

Η απολύμανση στο δημόσιο χώρο προκρίνεται από το Δήμο Κιλκίς ως ενισχυτικό μέτρο στη διαρκή προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας και περιορισμού της μετάδοσης της Covid – 19.

Το Υπουργείο Υγείας στην Ιταλία με εγκύκλιό του γνωστοποίησε ότι η χρήση του εμβολίου AstraZeneca κατά του covid-19 συστήνεται κατά προτίμηση για άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

«Δεδομένου του χαμηλού ποσοστού επιπλοκών με θρόμβους αίματος και της μεγάλης θνησιμότητας από covid-19 που καταγράφεται στους ηλικιωμένους», είναι η σχετική αιτιολόγηση για την προτροπή.

Ρεπορτάζ: Βασιλική – Ελένη Μπαμπαλιούτα

Πραγματοποιείται σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Καΐρου, μία μεγάλη ημερίδα από το Αιγυπτιακό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών (ECSS) με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα: Οικοδόμηση του Μετα-Πανδημικού Κόσμου» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ένα ευρωπαϊκό ρομπότ, ονόματι “Τάλως”, έφτασε την περασμένη Τρίτη στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας την απολύμανση στους εσωτερικούς χώρους μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ο “Τάλως φέρει το όνομα του μυθικού χάλκινου γίγαντα, που ήταν προστάτης στη μινωική Κρήτη και θεωρείται το πρώτο ρομπότ στα χρονικά, έχει την ικανότητα να απολυμάνει τους απλούς θαλάμους ασθενών σε μόνο 10 λεπτά, τη στιγμή που με μία φόρτιση 8 ωρών δύναται να «εργαστεί» 2,5 ώρες και να απολυμάνει παραπάνω από 18 θαλάμους.

Ένας υπάλληλος βενζινάδικου κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε ένοπλη ληστεία στην επιχείρηση όπου εργαζόταν, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 46χρονο Έλληνα που φέρεται να εμπλέκεται ως ηθικός αυτουργός και σε δεύτερη ληστεία που έγινε στο ίδιο πρατήριο βενζίνης, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, καθώς ένας νεαρός έπεσε στο κενό από την ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας.

Ο νεαρός φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και οι πρώτες ενδείξεις “οδηγούν” σε απόπειρα αυτοκτονίας, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση ατυχήματος.

Συμπληρώνονται φέτος ογδόντα χρόνια από τη μαύρη άνοιξη του 1941.

Στις 8 Απριλίου τα άρματα μάχης του Ναζισμού εισβάλλουν στο ελληνικό έδαφος μέσω της Δοϊράνης και εξουδετερώνουν τη φρουρά του μεθοριακού φυλακίου Ακρίτα.

Αγαθοπούλου: «Είσαστε επικίνδυνοι! Βαφτίζετε τα rapid tests σε self tests αγνοώντας την κρισιμότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης».

Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την  έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, μέσα από μια διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων. Συμμετέχουν και οι Βιβλιοθήκες Πολυκάστρου και «Δημήτριος Ε. Οικονόμου» Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας.

    Ο κύριος κορμός της Έκθεσης αποτελείται από περιγραφικά λάβαρα (τα γνωστά «μπάνερς») τα οποία δημιούργησε η κάθε βιβλιοθήκη χωριστά, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην περιοχή της. Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτό της διαδημοτικής δράσης παρουσιάζονται  ιστορικά κειμήλια που χρησιμοποιούσαν  οι Έλληνες το 1821 από τη συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου.

    Οι Βιβλιοθήκες Πολυκάστρου και «Δημήτριος Ε. Οικονόμου» Αξιούπολης του Δήμου μας συμμετείχαν, από κοινού,  με δύο λάβαρα («μπάνερς»). Στο πρώτο λάβαρο («μπάνερ») προτάσσονται πληροφορίες για την προεπαναστατική περίοδο και γεγονότα της επανάστασης που διαδραματίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Παιονίας ενώ στο δεύτερο αναφέρονται οι Αγωνιστές του 1821 και επακόλουθα της επανάστασης στην Παιονία.

    Ο Δήμος Παιονίας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον συνδημότη μας κ. Καραθόδωρο Χρήστο του Δημητρίου  του οποίου η εθελοντική  συνεισφορά στην γενικότερη συγκέντρωση του υλικού και τη δημιουργία των μπάνερς υπήρξε καθοριστική. Επίσης ο Δήμος επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του και προς τον κ. Ίντο Χρήστο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και συγγραφέα, για τις κατευθυντήριες οδηγίες και για την πολύτιμη συνδρομή του σε όλη την προσπάθεια.

    Η έκθεση ξεκίνησε στις 5 Απριλίου 2021 από τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε όλες τις πόλεις που συμμετείχαν. Στο Δήμο Παιονίας θα φιλοξενηθεί στην έδρα του Δήμου, στο Πολύκαστρο, το χρονικό διάστημα από τις 16 Ιουνίου έως 29 Ιουνίου 2021, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα «Πολυκαστρινά».

    Στην έκθεση συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς:

 1. Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 2. Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, 3. Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, 4. Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης «Δημήτριος Ε. Οικονόμου», 5. Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης, 6. Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, 7. Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, 8. Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», 9. Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη Κοζάνης 10. Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαγκαδά 11. Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου, 12. Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας, 13. Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, 14. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος 15. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου, 16. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, 17. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας 18. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, 19. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας 20. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, 21. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια» 22. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα» 23. Πολεμικό Μουσείο Γ΄Σ.Σ. Θεσσαλονίκης.