Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 3:20:35 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

...και την κοινή ελληνική λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ως τους Ινδούς...
Καβάφης

Ποιός θα φανταζόταν, ούτε καν ο Αλέξανδρος, όταν την Άνοιξη του 334 π.Χ. ξεκίνησαν οι Μακεδόνες από την Πέλλα για την Αμφίπολη, όπου συναθροίζοταν οι Πανέλληνες, τους θρύλους και τον θαυμασμό, που θα δημιουργούσαν στους κατοπινούς αιώνες!

Το λεβητοστάσιο (λέβητας, καυστήρας, κυκλοφορητής, κλειστό δοχείο διαστολής κ.λ.π. εξαρτήματα) τοποθετείται σε ανεξάρτητο χώρο της οικοδομής με είσοδο – έξοδο προς ελεύθερο χώρο. Η δεξαμενή πετρελαίου τοποθετείται επίσης σε ανεξάρτητο χώρο της οικοδομής, πλησίον του λεβητοστασίου, με είσοδο – έξοδο προς ελεύθερο χώρο.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου) επισκεφθήκαν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ο Διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου Κιλκίς κ. Φλώρος Φίλιππος και ο τραπεζικός υπάλληλος κ. Άγγελος Αρκούδας. Ο κ. Φλώρος μίλησε στους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για τη σημαντικότητα του θεσμού της αποταμίευσης και παρότρυνε τα παιδιά να «ρίχνουν κέρματα στον κουμπαρά τους»,  έτσι ώστε να γίνουν υπεύθυνα και συνειδητοποιημένα παιδιά, που αντιμετωπίζουν το σήμερα και το αύριο της ζωής τους ως ώριμοι άνθρωποι.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:07

Στο καζάνι του Γιώργου Τερζή

Οίνος ευφράνει καρδίαν ανθρώπου, ισχυρίζεται ο Ευαγγελιστής, αλλά και το τσίπουρο δεν πάει πίσω… Ιδιαίτερα αν προέρχεται από το μυσταγωγικό βράσιμο στο καζάνι του Γιώργου Τερζή. Ο αεικίνητος θρακιώτης του Χέρσου θαρρώ πως μόνο προσχηματικά και εντελώς δευτερευόντως  λειτουργεί το αποστακτήριο ως τέτοιο. Κυριότατα ως χώρος κραιπάλης και άκρατης διασκέδασης  εντυπωσιάζει η απλόμορφη πλην λειτουργικότατη ιδιότυπη ταβέρνα που έστησε και από 20ημέρου βρίσκεται στα ντουζένια της.

Ημέρα διεξαγωγής της εκλογής για την ανάδειξη του Προέδρου του Κόμματος ορίζεται η Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7.00 έως τις 19.00. Σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικής εκλογής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, επίσης από τις 7.00 ως τις 19.00. Τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία και στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως της τυχόν διαφορετικής ώρας της χώρας, στην οποία κατοικούν οι ψηφοφόροι.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:05

Δυοίν θάτερον

Δυο τινά συμβαίνουν.
Ή οι φίλοι του Αντώνη Σαμαρά στο Κιλκίς είναι λίαν εχέμυθοι
Ή  αποφάσισαν πως η δημοσιοποίηση της επιλογής τους να βοηθήσουν τον μεσσήνιο πολιτικό είτε θα βλάψει τους ίδιους είτε θα βλάψει τον Σαμαρά.
Αλλιώς πώς να εξηγήσει κάποιος πως 10 ημέρες πριν την εσωκομματική εκλογή κι ενώ τη Ντόρα στηρίζουν σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη (Κιλτίδης, Μπαλάσκας κ.α.) δεν βγήκε δημόσια κάποιος να δηλώσει πως στηρίζει Σαμαρά και καλεί και άλλους γαλάζιους να πράξουν το ίδιο.
Κι άντε οι άλλοι, ο Γιώργος Γεωργαντάς γιατί σιωπά;

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:04

Συγκέντρωση στον Κήπο

Πάντως την περασμένη Παρασκευή οι Σαμαρικοί συγκεντρώθηκαν στον «Κήπο» και συζήτησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξουν και θα προβάλλουν την υποψηφιότητα Σαμαρά στο ν. Κιλκίς.
Οι πληροφοριοδότες μου (κοινώς: σπιούνοι) ορκίζονται πως ήταν περισσότεροι από 20 και λιγότεροι από 30 άτομα. Δειγματοληπτικά αναφέρουν ως παρόντες τους: Γιώργο Γεωργαντά, Νίκο Ευθυμίου, Τάκη Τατσίδη, Γιώργο Γιαπαλή, Έφη Βασιλειάδου - Κουκάκη, Αντώνης Ναλμπάντη, Νικ. Κορωνίδου,  Γιάννης Χατζόπουλος κ.α.
* * *
Ναι, καλά διαβάσατε, ούτε σ’ αυτήν τη συγκέντρωση έδωσε παρών ο Γιώργος Συμπιλίδης. Έτσι και έρθει ο Σαμαράς στο Κιλκίς - πήγε σε όλους τους νομούς της  Κ. Μακεδονίας πλην του Κιλκίς - και απουσιάσει και πάλι θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μήπως και δεν αγαπάει όσο νομίζουν σχεδόν οι άλλοι τον πρώην αρχηγό του.

Με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό από όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο φετινό σχολικό πρωτάθλημα το οποίο ξεκίνησε την Τρίτη 3.11. και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στις 12.11.,  διεξήχθησαν οι αναμετρήσεις των σχολείων που διοργάνωσε το Γραφείο της Φυσικής Αγωγής του Νομού μας. Οι αγώνες ξεκίνησαν σε επίπεδο Νομού με την αρχική - προκριματική και στην συνέχεια πέρασαν στην τελική φάση.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:03

Καθυστερούν

Τελικά ακόμα και οι υποψιασμένοι για το χάλι των δημόσιων οικονομικών  αιφνιδιάστηκαν. Έλεγαν πως η κατάσταση είναι κάκιστη, αλλά δεν περίμεναν ετούτο το μπάχαλο.   Αλλά και η κοινή γνώμη δεν περίμενε από την κυβέρνηση του Γιώργου να χάνει μέρες και μήνες (σχεδόν) χωρίς να φαίνεται πως διαθέτει σχέδιο εξόδου.
Διότι σχέδιο εξόδου από την κρίση δεν είναι «μαζέψτε από όπου βρείτε». Σχέδιο θα ήταν να έχει έτοιμη την φιλοσοφία και τα βασικά στοιχεία ενός νέου φορολογικού νομοσχεδίου και να το παρουσιάζεις ως νομοσχέδιο στη Βουλή.
Η κυβέρνηση ενώ στις πρώτες κινήσεις της πήρε άριστα, χάνει καιρό στον κρίσιμο τομέα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Στην οικονομία κάθε μέρα μπορεί να σημαίνει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόσθετη επιβάρυνση.
Και να θυμούνται εκεί στο γκουβέρνο, αν καθυστερήσουν κι άλλο θα λάβει άλλη «μετάφραση» η απουσία του Αλέκου Παπαδόπουλου από τα δημόσια πρά;γματα, ενώ η νίκη του ΠΑΣΟΚ εθεωρείτο βέβαιη.
Οι έχοντες νουν νοείν νοήτωσαν…

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:02

Πόρισμα - πρόσχημα για να με πλήξουν

Ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη χορήγηση δελτίων μετακίνησης σε άτομα με αναπηρία από τη Ν.Α. Κιλκίς, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: