Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022, 1:55:42 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

 Άργησε, αλλά επιτέλους στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να εκφέρουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο επί των καθημερινών προβλημάτων και των συνεπειών που έχουν στις τοπικές κοινωνίες οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Το κείμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την Ν.Ε. Κιλκίς είναι αποκαλυπτικό:
«H N.E. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς στην τελευταία της συνεδρίαση ασχολήθηκε και με το θέμα της αλλαγής του τρόπου χρηματοδότησης για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τους παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία.
Το “Συναπάντημα Ποντιακής Νεολαίας στην Παναγία Σουμελά”, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί στις 17/18/19 και 20 Ιουλίου 2008, στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο στην Καστανιά του νομού Ημαθίας.
Πρόκειται για την Ετήσια συνάντηση νέων ποντιακής καταγωγής (περίπου 700 νεολαίοι) από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι νέοι είναι εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων, οι οποίοι φιλοξενούνται από το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά.
Κινδύνεψαν τόσο το στρατόπεδο όσο και το Κέντρο Υγείας καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία το απόγευμα της Παρασκευής γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις στην ανατολική πλευρά του Πολυκάστρου. Μάλισυα κάποια στιγμή απειλήθηκαν και κατοικημένες περιοχές καθώς η φωτιά προσέγγισε τα κοιμητήρια.
 Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργεί η δραματική μείωση των υδάτων του Αξιού ποταμού, ζητούν ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας με έγγραφό του προς το Υπουγείο Εξωτερικών και  ο Δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης, με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το τελευταίο διάστημα η πτώση της στάθμης των υδάτων του Αξιού είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην άρδευση των εκτάσεων στα αρδευτικά δίκτυα της κοιλάδας του ποταμού.
Με ένα εντυπωσιακά πλούσιο πρόγραμμα θα πραγματοποιήσει φέτος ο δήμος Γουμένισσας τα 33α ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ, που ξεκινούν το Σάββατο 9 Αυγούστου με νεανική συναυλία στην περιοχή «Δυο ποτάμια» και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 18 Αυγούστου με τα «Χάλκινα της Γουμένισσας», ενώ την Παρασκευή 15 Αυγούστου θα γίνει και η μεγάλη συναυλία με Κότσιρα-Τσαλιγοπούλου.
Το πλήρες πρόγραμμα των ΘΕΟΤΟΚΕΙΩΝ έχει ως εξής:
Με αφορμή την ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών φυλάκων θήρας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με την τελευταία της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων αφενός αμφισβητεί τα οριζόμενα από τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και αφετέρου απαξιώνει το θεσμό που η ίδια επέλεξε να υπηρετήσει και την προσφορά του οποίου επανειλημμένως έχουμε δημόσια αναγνωρίσει.
 Εντελώς υπηρεσιακή υπήρξε η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης σχετικά με την ίδρυση μουσικού γυμνασίου και σχολικών κτηρίων στο ν. Κιλκίς.
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 15:42

Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Ευβοίας, Χανίων, Ρεθύμνης Ηρακλείου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου, Σάμου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Ικαρίας προβλέπεται για σήμερα, Παρασκευή σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ., Ηλίας Πολατίδης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, το Νομό Κιλκίς, όπου από το πρωί έως αργά το απόγευμα είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής των φορέων του Νομού. Ο κ. Πολατίδης συνοδευόταν από τον συνεργάτη του Αλέξανδρο Τερεκίδη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Πετρίδη και τους Δημήτριο Σιαμαντά και Δρόσο Ζιούτα, πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς τους ΛΑ.Ο.Σ.
Μικρές ήταν ευτυχώς οι ζημιές που προκάλεσε πυρκαγιά στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Χέρσου, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.
Η φωτιά ξεκίνησε πίσω από το κτήριο του σχολικού συγκροτήματος, στο βοηθητικό γήπεδο που υπάρχει στο χώρο αυτό και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.