Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 6:02:31 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο μαθητής λυκείου που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε μία συμμαθήτριά του και να τραυμάτισε άλλους τέσσερις την Παρασκευή στο σχολείο του στο βόρειο Σιάτλ περιγράφεται από συμμαθητές και γονείς ως ένα δημοφιλές και «ευγενικό» παιδί ωστόσο ο ίδιος εμφανιζόταν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ως ένας πληγωμένος έφηβος που πολλές φορές δεν έκρυβε την οργή του.
Οι αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ θα θέτουν αυτόματα σε υποχρεωτική καραντίνα τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που επιστρέφουν από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία του ιού Έμπολα την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την εφαρμογή του ίδιου μέτρου.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίοδο τριών μηνών κηρύχθηκε από την κυβέρνηση της Αιγύπτου τμήμα της Χερσονήσου του Σινά μετά τις βομβιστικές επιθέσεις με θύματα 33 στρατιώτες.

Πρόκειται για μία από τις φονικότερες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μόρσι.
Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να κάνει βουτιά έως και 10 βαθμούς σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι την Τρίτη. Τα πρώτα χιόνια κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ οι βροχές θα συνεχιστούν και σήμερα, Παρασκευή.
Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να κάνει βουτιά έως και 10 βαθμούς σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι την Τρίτη. Τα πρώτα χιόνια κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ οι βροχές θα συνεχιστούν και σήμερα, Παρασκευή.
Τη στροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη μονοσήματη έμφαση στη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων σε μία πιο συνολική θεώρηση, που λαμβάνει υπόψη την αύξηση της ζήτησης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις πλημμύρες στην Αττική.
Με τρεις σημαντικές απουσίες αλλά και με πολλές εντυπωσιακές παρουσίες εκπροσώπων χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Πεκίνο η τελετή για την ίδρυση του «αντίπαλου δέους» των διαχειριζομένων από τη Δύση υπερεθνικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών στην Ασία.
Ενας έντονος δημόσιος διάλογος λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στον τουρκικό Τύπο με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου να επιτρέψει σε Κούρδους «Πεσμεργκά», δηλαδή μαχητές των ενόπλων δυνάμεων του ιρακινού Κουρδιστάν, να περάσουν μέσω Τουρκίας για να υπερασπιστούν το πολιορκούμενο από τζιχαντιστές Κομπάνι, στη Συρία.
Με αφορμή την πρόσφατη αιματηρή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Μνημείου των Πεσόντων και του Κοινοβουλίου στον Καναδά, με δράστη έναν 32χρονο προσήλυτο ισλαμιστή, πολλοί στη χώρα αναρωτιούνται: πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό βίας εμπνευσμένης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ή υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα;