Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 3:21:01 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:23

Τι θα κάνει ο Συμπιλίδης…

Ρώτησα τον Γιώργο Συμπιλίδη, πριν τις εσωκομματικές εκλογές, τι θα κάνει αν εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ ο Αντώνης Σαμαράς. Ρώτησα διότι πολλοί ενδιαφέρονται να μάθουν και κυρίως από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
- Για να μην κουράζεσαι: Πάντως δεν θα επιδιώξω να γίνω βουλευτής, μου απάντησε χωρίς καμιά δυσκολία ο γιατρός.
Κι όταν τον ξαναρώτησα τι θα συμβεί αν καταργηθεί με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και με τι θα ασχοληθεί εντελώς αφοπλιστικά, έλυσε την απορία μου: Μα, εγώ έχω πράγματα να κάνω, έχω την ιατρική μου που με γεμίζει…
* * *
Ούτε καν πρόλαβα να τον ερωτήσω πως και δεν ενδιαφέρεται για την κεντρική πολιτική σκηνή, ακόμα και με Αντώνη πρόεδρο.
- Μα, εγώ αν εκλεγεί ο Σαμαράς, δεν χρειάζεται να εκλεγώ βουλευτής για να βοηθήσω το νομό Κιλκίς, απάντησε… 
* * *
Συνεχίσαμε την κουβέντα με τον Γιώργο Συμπιλίδη για το λειτούργημά του  στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, για τα σημαντικά που βρίσκονται στον ορίζοντα και συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε σύντομα.
Θ.Π.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:22

Εκ του περισσού

Να σας ενημερώσω όμως και ποιοι ήταν βέβαιοι για τη νίκη του νέου προέδρου, πριν τις εκλογές. Διότι μετά τις εκλογές όλοι δηλώνουν πως ήταν βέβαιοι.
Απόλυτος λοιπόν στην πρόβλεψή του ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημήτρης Φωτιάδης. Τόσο που για να τον κοντράρω έβαλα μαζί του ένα στοίχημα.
Λοιπόν, μην βιαστείτε να προβλέψετε πως το έχασα.
Το στοίχημα ήταν: Αν ψηφίσουν μέχρι 300.000 νεοδημοκράτες, θα εκλεγεί η Ντόρα. Αν πάνε περισσότεροι θα νικήσει ο Σαμαράς.
Θα έχανα λοιπόν αν ψήφιζαν 299.999 και κέρδιζε ο Σαμαράς.
Επομένως ουδείς νικητής…Μεταξύ εμού και του σαμαρικότερου του Σαμαρά Φωτιάδη…
Θ.Π.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:22

Τώρα δουλειά…

Προφανώς και είναι εξασφαλισμένη η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, παρά τα όσα …ηρωικά ακούστηκαν έστω σε ακριτομύθιες προεκλογικά. Μπορεί κάθε τόσο να ευδοκιμούν σενάρια περί δημιουργίας νέων κομμάτων, αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, αλλά από τα βασικά συστατικά μιας αστικής δημοκρατίας είναι τα κόμματα και μάλιστα δυο εξ αυτών τα κόμματα εξουσίας.
Είναι στην φύση του Έλληνα να ελεεινολογεί τον τόπο του, την εξουσία του, τη δημοκρατία του, αλλά μέχρι το …καφενείο.
Όταν προσέρχεται στην κάλπη ξαναγίνεται υπεύθυνος πολίτης και αποφασίζει: Εσύ στην εξουσία κι εσύ στην αντιπολίτευση. Εσύ αρχηγός κι εσύ παραδίπλα του.
Κι όποιος αντιλέγει και κάνει του κεφαλιού του, τιμωρείται με τουλάχιστον 10 χρόνια πολιτικής ερημίας, πριν ο λαός του δώσει άφεση αμαρτιών και ξαναθυμηθεί τα προτερήματά του.
Όπως καλή ώρα θυμήθηκε το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:21

Αυτοδυναμία Σαμαρά και στο ν. Κιλκίς

Όπως αναμενόταν το ρεύμα Σαμαρά έγινε χείμαρρος και ποτάμι και με ιδιαίτερη άνεση επέτρεψε την εκλογή του μεσσήνιου πολιτικού στην προεδρία της Ν.Δ. Ο έβδομος στην ιστορία της Ν.Δ. πρόεδρος (Κωνσταντίνος Καραμανλής1974-1980, Γεώργιος Ράλλης 1980-1981, Ευάγγελος Αβέρωφ 1981-1984, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 1984-1993, Μιλτιάδης Έβερτ 1993-1997, Κώστας Καραμανλής 1997-2009) του κόμματος επικράτησε από την πρώτη Κυριακή, ενώ αν εξαιρεθούν η Κρήτη και ελάχιστοι νομοί της χώρας σε όλους τους άλλους αναδείχτηκε πρώτος.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Κιλκίς συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία της 30ης Νοεμβρίου διεκδικώντας τα γνωστά αιτήματά τους που αναφέρονται κυρίως στην οικονομική κάλυψη των εφημεριών τους και στα τεράστια κενά προσωπικού. Παράλληλα οι γιατροί δηλώνουν ότι θα απέχουν από προγραμματισμένες εξετάσεις και χειρουργεία (πλην των εξετάσεων της γρίπης) από τις 26 Νοεμβρίου.

«Η βία ενάντια των γυναικών είναι ένα θέμα, που δεν που δεν γνωρίζει γεωγραφικά, φυλετικά ή ταξικά όρια, ούτε όρια ηλικίας ή μορφωτικό επίπεδο, γι’ αυτό και δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτή ως απομονωμένο, τυχαίο ή ατομικό περιστατικό, αλλά ως πρόβλημα που ταλανίζει ολόκληρη την κοινωνία.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:15

Χριστούγεννα στο Πολύκαστρο

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων Χριστουγέννων 2009 και Πρωτοχρονιάς 2010 ανακοίνωσε το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου, που έχει ως εξής:
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009. 18:30.  Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου. (Αίθουσα Θεάτρου Δ.Κ.Π.& Π.)
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δένδρου. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Δημοτική Φιλαρμονική Πολυκάστρου και τις Χορωδίες (παιδική-ενηλίκων)  Δήμου Πολυκάστρου, την Χορωδία του  Συλλόγου Ανατιολικορωμυλιωτών και τη Χορωδία του  Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου. (Πλατεία Ελευθερίας).

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:15

“Φιλμοφάγος”

Με ευθύνη της εβδομαδιαίας και δωρεάν διανεμόμενης εφημερίδας του Κιλκίς Gratis, διοργανώνεται από Παρασκευή 4 ως και Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009 το 2ο φεστιβάλ ΦΙΛΜΟΦΑΓΟΣ που έχει σα στόχο να επαναπροβάλλει τις σημαντικότερες  δουλειές από  τα υπόλοιπα φεστιβάλ τέτοιου είδους στην Ελλάδα.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 06:07

ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Κερδίζει η ομάδα!

Στο ράδιο ΘΕΜΑ μιλούσε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης και απαντούσε στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαναγιώτου για το θέμα της κριτικής που ασκήθηκε στον υπουργό Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως το θέμα της οικονομίας αφόρα όλους στην κυβέρνηση, και τον υπουργό Υγείας και τον υπουργό Αμυνας, όπου γίνονται οι δαπάνες:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα σαν να λέτε ότι όσοι ασκούν κριτική στον κ. Παπακωνσταντίνου είναι σαν να ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό.
Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Προσέξτε, εγώ δεν μπαίνω ποτέ σε αυτές τις αποχρώσεις. Παραμένω στο πρόβλημα και λέω ότι από την εμπειρία μου και από τα κυβερνητικά μοντέλα όλου του κόσμου, όταν μια χώρα είναι σε πολύ μεγάλη κρίση, όπως τώρα η Ελλάδα, αυτό χρειάζεται συντεταγμένη πορεία και προσπάθεια και οι αποφάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν λαμβάνονται στο επίπεδο το κυβερνητικό. Επομένως δεν είναι ο κάθε ένας Υπουργός μόνος του. Ο κάθε ένας Υπουργός οφείλει κατά την άποψή μου να στηρίζει και τους υπόλοιπους. Η ομάδα είναι αυτή που θα κερδίσει το παιχνίδι και η ομάδα ενδεχομένως θα το χάσει…

Το Νομαρχιακό Τμήμα Κιλκίς της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,  και τα Α/θμια Σωματεία του νομού, αφού πέρασε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τις εθνικές εκλογές, επαναφέρει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα του Ν. Κιλκίς: της άμεσης χορήγησης του επιδόματος προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών (ποσού 120 ευρώ), το οποίο δεν χορήγησε η προηγούμενη Κυβέρνηση αν και ήταν υποχρεωμένη να το πράξει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Μισθολογικού νόμου: Ν. 3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α΄ /2003), περ. γ΄, παρ. Α 4, του άρθρου 8.