Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 4:04:22 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:44

Με τα στοιχεία που έστειλαν...

Απόλυτος είναι για την ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. για το εξευτελιστικό ύψος της αποζημίωσης που δίνεται στους αγρότες του ν. Κιλκίς για την ξηρασία 2007 ο βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης
“Ήταν επόμενο ότι με τα στοιχεία που έστειλαν στην Κομισιόν, αυτή η αποζημίωση  θα εγκρίνονταν. Υπέυθυνη είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ...” είναι η θέση του κ. Φλωρίδη.
Αναμένουμε και τη θέση του πρώην Υφυπουργού Κώστα Κιλτίδη. Και για να είμαστε ειλικρινείς μάλλον άργησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:44

Περί τίνος ο διάλογος…

Ελάτε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για το ασφαλιστικό, προσκαλεί ο Υπουργός Απασχόλησης. Και επειδή κάθε διάλογος σχεδόν κοστίζει στους εργαζόμενους ο κ. Λοβέρδος σπεύδει να καθησυχάσει: Μην φοβάστε, δεν θα συζητήσουμε καν την  αύξηση των ορίων ηλικίας, την αύξηση των ασφαλίστρων και τη μείωση των συντάξεων! Αλλά αν η κατάσταση στα ταμεία είναι εκρηκτική πως θα εξυγιανθεί αν δεν συζητηθούν τα θέματα αυτά; Είναι η εύλογη ερώτηση.
Οπότε από την πολιτεία απαντούν πως είναι σε διαβούλευση θέματα μείζονα όπως η εισφοροδιαφυγή, τα βαρέα και επικίνδυνα κ.ο.κ.
Κι άντε τα βαρέα θα μπορούσαν να αποτελούν θέμα διαλόγου. Από πότε όμως η εισφοροδιαφυγή πρέπει να αποτελεί θέμα διαλόγου. Υποχρέωση της Πολιτείας είναι εντείνει τους ελέγχους για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας.
Να ελέγξει τη διαφθορά στις υπηρεσίες της που λειτουργούν ως «προστάτες» και όχι ως ελεγκτές. Να θεσπίσει μέτρα όπως: Πας επενδυτής που συλλαμβάνεται να απασχολεί ανασφάλιστους υποχρεώνεται να επιστρέψει την επιδότηση που έλαβε για την επένδυσή του.
Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι 27 εργαζόμενοι της ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οχτώ μήνες, έχοντας απέναντί τους τον εμπαιγμό της αδιαφορίας. Σε συνέντευξη τύπου των εργαζομένων της εταιρείας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλίας Αντωνιάδης τόνισε πως τα προβλήματα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2008 και τον περασμένο Ιούλιο οι εργαζόμενοι αναγκάσθηκαν να προχωρήσουν σε επίσχεση, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας κατέθεσε μήνυση για τα δεδουλευμένα.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:42

Ημιτελές, απόμακρο και πανάκριβο

Από καιρό τώρα πιεστικότερες ακούγονταν οι φωνές από τις Μάνδρες. «Έλα να δεις το αθλητικό μας κέντρο που κόστισε κάπου 300.000 ευρώ! Το χρηματοδότησαν από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» τότε που ο Φλωρίδης ήταν υφυπουργός Αθλητισμού. Έλα να δεις που πήγαν τα λεφτά...». Την περασμένη Πέμπτη ζαλώθηκα τη μηχανή και η πρώτη έκπληξη μόλις πλησίασα τον χώρο: Το αθλητικό κέντρο δεν έχει καμιά σχέση με το γήπεδο των Μανδρών. Τα χωρίζει απόσταση 300 μέτρων με το κέντρο δίπλα στην κοίτη του Γαλλικού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Παντελεήμονα Αμύνταιου Φλώρινας, προσκάλεσε τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Παιόνων Γουμένισσας, στη γιορτή τσίπουρου που έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, την  Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί με 14 εικοσαμελή παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, άφθονο τσίπουρο και παραδοσιακούς μεζέδες γύρω από ένα καζάνι που έβραζε.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:37

Τα μαθηματικά μυαλά του Κιλκίς

Το Σάββατο το απόγευμα βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο Κιλκίς 78 μαθητές της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού από διάφορα σχολεία του νομού, που πρώτευσαν στον μαθηματικό διαγωνισμό "παιχνίδι και μαθηματικά" και τρείς μαθητές της Β΄ Γυμνασίου που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό "Θαλής" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:36

Έναρξη Νέων τμημάτων Braille

Το τμήμα ΠΕ της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς, ενημερώνει ότι σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών Κεντρικής Μακεδονίας (Φορέα Πιστοποιημένο με το με αριθμ. πρωτ. 146680/Γ6 /25/11/2009 έγγραφο του ΥΠΕΠΘ) ξεκινά τα μαθήματα των Νέων τμημάτων γραφής braille. Το πρώτο μάθημα θα γίνει 5 και 6 Δεκεμβρίου στο πρώτο ΕΠΑΛ Κιλκίς.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:36

“Η Ρωμανία ζει”

Τον 4ο μ.Χ. αι. γεννιέται ένα ολότελα νέο ιστορικό μέγεθος, η Ρωμανία ή αυτοκρατορία της Νεάς Ρώμης. Στις 11 Μαϊου 330 μ.Χ. εγκαινιάζεται η νέα πρωτεύουσα, που θα πάρει τιμητικά και το όνομα του ιδρυτή της –Κωνσταντινούπολη-. Επί 1000 έτη η αυτοκρατορία ζει και ανθεί, δημιουργώντας, χάρις στα αρχαιοελληνικά προσανάμματα και την ορθόδοξη πίστη έναν λαμπρό πολιτισμό, λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως κυματοθραύστης και ασπίδα της Ευρώπης, έναντι των βαρβαρικών επιδρομών.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:35

Η "ΤΕΧΝΗ" στην Αθήνα

Από 20 έως 22 Νοεμβρίου, η "ΤΕΧΝΗ" πραγματοποίησε εκδρομή στην Αθήνα, που κατά κοινή ομολογία, τα είχε όλα. Ήταν πολύ καλά οργανωμένη, γεμάτη με ποιοτικές προτάσεις και ψυχαγωγία. Αλλά και απόλυτος συντονισμός και η σύμπνοια των μετεχόντων σ’ αυτήν, και οι ξεναγήσεις-σχολιασμοί των υπεύθυνων αρχαιολόγων έδωσαν την καλύτερη δυνατότητα προσέγγισης των εκθεμάτων των μουσείων, στους επισκέπτες.

Με αισιοδοξία για την επιτυχία μιας διάκρισης αναχωρεί για την Ντόχα του Κατάρ ο πρωταθλητής του 1ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς και του ΓΑΣ Κιλκίς Παναγιώτης Βαϊτσούδης. Παρά την ελλειπή προετοιμασία του, εξαιτίας των αυξημένων σχολικών υποχρεώσεων του,  ο Βαϊτσούδης είναι σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση και διαθέτει πλέον και την εμπειρία μεγάλων αγώνων για να ανταποκριθεί στον στόχο του, που είναι πρώτα η πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος και μετά ότι καλύτερο προκύψει. Πάντως, η αποστολή του είναι δύσκολη αφού πέρα από τους πολύ ισχυρούς αντιπάλους θα έχει να ξεπεράσει και τις κλιματολογικές συνθήκες  (στο Κατάρ είναι καλοκαίρι αυτή την περίοδο).