espa pkm

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 8:14:39 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Eως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν γίνει γνωστές οι συνθέσεις των νέων Διοικητικών Συμβουλίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, στον απόηχο της πρόθεσης του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στη διαδικασία πώλησης του 51% των μετοχών του ΟΛΠ παρά τις αντιδράσεις βουλευτών, φορέων και λιμενεργατών.

Σε «ανεξήγητη εμμονή» των δανειστών απέδωσε ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής το άνοιγμα της πώλησης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) στα σούπερ μάρκετ.

«Είναι μια εμμονή που έχουν ορισμένοι από τους δανειστές, που θεωρούν ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια και ότι μπορούν να δίνουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα» είπε στον ΑΝΤ1.



Η συμφωνία με τους δανειστές θα περιέχει επώδυνα μέτρα, τα οποία δεν μπορούν να αποφευχθούν, εάν δεν θέλουμε ένα νέο μνημόνιο με νέα δανεικά, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης του ΙΟΒΕ για την Ψηφιακή Ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο αστυνομικός στο Τέξας μετά την προβολή βίντεο στο Διαδίκτυο, όπου καταγράφεται περιστατικό χρήσης υπέρμετρης και ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς εναντίον μιας ομάδας αφροαμερικανών νεαρών.

Στη διάρκεια του επεισοδίου, ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και σημάδεψε άοπλους εφήβους, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία κατά 14χρονης.
Με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, αλλά και τον Πάπα Φραγκίσκο θα συναντηθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επισκέπτεται την Ιταλία, επ' ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης EXPO 2015.
Στο κενό έπεσε η πρόταση του ΟΗΕ για το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας στη Λιβύη. Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση και αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις.
 
 
Κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, στην οδό Ακαδημίας, πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου εκατό άτομα.

Πρόκειται για απολυμένους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι ζητούν την επαναπρόσληψή τους καθώς υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση αλλά και δέσμευση της κυβέρνησης.
Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγείται ο 47χρονος αρχιφύλακας που κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Μέχρι αυτή την ώρα κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, από όπου θα μεταβεί σε λίγη ώρα στο δικαστικό μέγαρο της πόλης προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει στις 15.00 της Τρίτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τις ελληνικές αντιπροτάσεις που κατέθεσε εκ νέου σήμερα η κυβέρνηση στους δανειστές

Η πολιτική γραμματεία ήταν να συνεδριάσει στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, αναβλήθηκε όμως εξαιτίας της συζήτησης στη Βουλή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
«Πρέπει να πούμε στο λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο όποια κι αν είναι η συμφωνία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι «πάμε στην τελική ευθεία με την χειρότερη δημόσια εικόνα για το ελληνικό ζήτημα» και πρόσθεσε: