Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 12:40:11 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 02:20

Όμηροι των μωρών

dikastikoΠαρήλθε  μια 20ετία από τότε που το Κιλκίς διεκδίκησε την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου ώστε να στεγαστούν αξιοπρεπώς η Θέμις και οι λειτουργοί της καθώς και οι πολίτες του νομού που συνωθούνται ακόμα και σήμερα σε συνθήκες απονομής δικαιοσύνης που δεν απέχουν πολύ από τις αντίστοιχες της  υποσαχάριας Αφρικής.
kiltidisΕρώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης, με θέμα τους διαγωνισμούς διανομής τροφίμων σε απόρους, ύψους 20 εκ. €
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 02:18

Ελέγχουν για «μπόμπες» ποτά

mpompesΣυνεργείο του Τμήματος Εμπορίου & Τουρισμού, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, αποτελούμενο από την κα Αναστασία Μίγγου, Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, τον κ. Παντελή Σωτηριάδη και την κα Ευφροσύνη Καρατσιβίδου πραγματοποίησε κατά τις νυχτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, δειγματοληπτικούς ελέγχους σε αλκοολούχα ποτά.

prasino-skoulikiΗ Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Θεσ/νίκης, μετά από την ανάλυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τους  ελέγχους στις παγίδες που έχει εγκαταστήσει σε βαμβακοκαλλιέργειες του Νομού, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των  δειγματοληψιών από επιτόπιους ελέγχους για την ύπαρξη πράσινου και ρόδινου σκουληκιού, ενημερώνει τους βαμβακαλλιεργητές του Νομού Κιλκίς για τα παρακάτω:

perifereiakos-typosΜετά από συντονισμένες ενέργειες της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με αντικείμενο τα προβλήματα των περιφερειακών εφημερίδων και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει ν’ αναληφθούν για την προάσπιση του ρόλου του Τύπου της Περιφέρειας.
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 02:09

Πυρκαγιά σε Δασική περιοχή

fotiaΠυρκαγιά εκδηλώθηκε την 11η Ιουλίου 2011 και περί 6μ.μ. στην δασική περιοχή Χαμηλού - Σκρά με τοπωνύμιο "ΧΑΣΑΝ ΜΠΕΗ", ΒΔ του οικισμού της Τ.Κ. Φανού. Συγκεκριμένα κάηκαν δέκα στρέμ. περίπου δασικής έκτασης αυτοφυής δρυός με μίξη από κέδρα και γαύρο καθώς και άλλα αείφυλλα πλατύφυλλα.
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 02:08

«Η Τόλμη» στη Σερβία

tolmiΑναχώρησε η ομάδα του Α.Σ. ΄Η Τόλμη΄ Κιλκίς για την Σερβία και συγκεκριμένα στο VRNJACKA BANJA στην περιοχή NIS, προκειμένου να συμμετάσχει στο ανοικτό διεθνές αγωνιστικό προπονητικό πρόγραμμα Tae Kwon Do WTF, που διεξάγεται από τις 11 έως τις 21 Ιουλίου 2011.
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 00:27

Πανταχού παρών

georgantas2Ο φίλος τον φίλον ενίοτε κάνει γυμνάσια…
Την ίδια μέρα οργάνωσαν τον χορό τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι Διποτάμου και Μεταξοχωρίου. Κι άντε να είσαι φίλος και με τους δυο συλλόγους και να θέλεις να πας και στους δυο…
Καλή ώρα ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργαντάς που δικαίως παραπονέθηκε στον φίλο του Αλέκο Σημαιοφορίδη, πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου που περιλαμβάνει και τα τρία χωριά (Τέρπυλλος, Διπόταμος και Μεταξοχώρι).
Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι ο Γεωργαντάς δεν πρόκαμε. Και στους δυο χορούς πήγε και πρόλαβε να συνεργαστεί και με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Μεταξοχωρίου για το φιλόδοξο στόχο της αναπαλαίωσης του δημοτικού σχολείου του χωριού.
Εν τέλει, μάλλον ο Σημαιοφορίδης αγαπά υπερβολικά τον Γεωργαντά. Διότι κατακαλόκαιρο τον προπονεί σκληρά ενόψει του …Τσάμπιονς Λίγκ που αρχίζει τον προσεχή Φθινόπωρο (στις κάλπες).
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 00:27

Μακάρι να μην δικαιωθεί

floridisΗ πρώτη αντίδραση ήταν ένα μεγάλο μπράβο. Επιτέλους, βρέθηκε ένας πολιτικός να πετάξει στα μούτρα του αρχηγού μια ξεγυρισμένη παραίτηση από τη Βουλή, υπερασπιζόμενος τις αρχές του.
Περί του Γιώργου Φλωρίδη ο λόγος και των αντιδράσεων που προκάλεσε όχι μόνο σε πολίτες που τον ψήφισαν αλλά σχεδόν όλων των πολιτικών χώρων.
Πάντοτε όμως οι πρώτες αντιδράσεις – σε ένα μείζον γεγονός- δεν είναι και οι …τελευταίες. Και τις τελευταίες ημέρες σχεδόν σε κάθε «πηγαδάκι» ακούω φίλους και εν γένει πολίτες του Κιλκίς να ρωτάνε: ‘Εκανε καλά ο Φλωρίδης που παραιτήθηκε; Τι θα γίνει τώρα; Πως μπορεί να επιστρέψει στη Βουλή και άλλα παρόμοια ερωτήματα, ειδικά όταν θυμούνται οι πολίτες πως όσοι (βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ) είπαν εκείνη τη μέρα μεγάλες κουβέντες, τις κατάπιαν λίγες ώρες αργότερα.
Επιγραμματικά, διότι κάποια στιγμή θα ασχοληθούμε και αναλυτικά- ένα μόνο σχολιασμό μπορώ να κάνω: Μακάρι (για τον τόπο) να αποδειχθεί πως βιάστηκε ή δεν είχε δίκιο στις διαπιστώσεις που έκανε -και τον ώθησαν εκτός Βουλής - ο Γιώργος Φλωρίδης.
Διότι αν δικαιωθεί…
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 00:24

«Στήσιμο» τα 150 κιλά

koumpinaΜια ακόμα απογοητευτική χρονιά για τα σιτηρά θα ήταν η φετινή αν δεν εκτινάσσονταν η τιμή του σκληρού στα 25 λεπτά- κατά περιοχές μάλιστα ξέφυγε και προς τα επίπεδα των 27- 28 λεπτών, αλλά η συνδυασμένη αντίδραση των αγοραστών «συμμόρφωσε» τους «διασαλευτές της τάξης».