Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 6:14:13 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 19:57

Αδημονία

easΟ Σεπτέμβρης τελειώνει σε μια εβδομάδα και κάπου στα μισά του Οκτώβρη μια κατηγορία πολιτών του νομού αναμένει να εισπράξει.
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 19:56

Οι εμίρηδες κι οι κακομοίρηδες

Διαβάζουμε από το διεθνές οικονομικό δελτίο.
Το Κατάρ με 88.221 δολάρια μέσο κατά κεφαλή εισόδημα είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, ξεπερνώντας το Λουξεμβούργο.
Ε, ρε μια Τρόικα που τους χρρειάζεται…Να κόβεις να κ΄βεις κι ακρη να μην βρλίσκεις.
Όχι σαν τους κακομοίρηδες, λίγο βορειότερα, που έκοψε η Τρόικα πέντε (λέμε τώρα)  φράγκα, και βρήκε …κόκκαλο.
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 19:55

Μάχεται και για την πατρίδα

Με ρωτάνε πολλοί φίλοι τι απέγινε ο αγώνας του Παναγιώτη Γιαννούλη να καταπολεμηθεί η διαφθορά στον τομέα των προμηθειών.
Ρώτησα και έμαθα: Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν είναι εύκολος, ούτε τα συμφέροντα είναι λίγα και μικρά. Και τεράστια είναι και …διεσπαρμένα.
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 19:54

Εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα

Ο αγαπητός φίλος της εφημερίδας και διευθυντής του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Γιώργος Ηλιάδης, μας επισήμανε, και ως πρώην δημοτικός σύμβουλος, την ανάγκη ο δήμος Κιλκίς να δει με επιμονή και αποτελεσματικότητα το πρόβλημα της απομάκρυνσης εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους της πόλης
fraggidis«Πριν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του τόπου μας ψηφίσουν και το νέο αυτό φόρο (σς: στα ακίνητα) , ας αναλογιστούν πότε πήραν μια τέτοια εντολή από τους πολίτες του πρώην νομού Κιλκίς και πόσοι από αυτούς που τους ψήφισαν ή γενικώς πόσοι από τους πολίτες που τους εκπροσωπούν στο Κιλκίς και στην Παιονία, είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το φόρο. Ύστερα από αυτό ας πράξουν αυτό που τους λέει η συνείδησή τους.»
pame-kilkisΠιστοί στο ραντεβού τους στην είσοδο της ΔΟΥ Κιλκίς ήταν τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΜΕ. Μόνο που πήγαν ακριβώς για τον αντίθετο λόγο που συνήθως επισκέπτεται κάποιος την εφορία. Δεν πήγαν να πληρώσουν αλλά να διαδηλώσουν ότι δεν πληρώνουν τα χαράτσια που επέβαλε η κυβέρνηση.
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 19:46

Σύλληψη ημεδαπού για όπλα και παραχάραξη

astunomia-oplaΈντονη είναι η δράση της Αστυνομίας του Κιλκίς, γεγονός που «μεταφράζεται» καθημερινά με συλλήψεις ατόμων – κατηγορούμενων  για παραβίαση των νόμων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και σε όμορες περιοχές, για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που σχετίζεται με υποθέσεις κατάχρησης σημαντικών χρηματικών ποσών σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας.
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 19:42

Βίβλος των παθών της εκπαίδευσης

«Υπάρχουν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν εκκαθαριστικό μήνα 200  ευρώ. Με κάποιο στεγαστικό δάνειο και με τις περικοπές των τελευταίων μηνών να κατατρώνε το μισθό μας… Κατεβαίνουμε στους δρόμους για να δείξουμε την αγανάκτησή μας και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν την εκπαίδευση και του λειτουργούς της…»  Στο Άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους μαζεύτηκαν χθες οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Βόρειας Ελλάδας για να διαμαρτυρηθούν για τα τελευταία «χαράτσια» του συγκαιρινού Βενιζέλου και της κυβέρνησης.
Ο Μιχάλης Λουκοβίτης, μέλος της διοίκησης της τοπικής ΕΛΜΕ είναι κατηγορηματικός: Όπως το πάνε ο μισθός του καθηγητή θα φτάσει στα 900 ευρώ.
Στις αρχές Οκτωβρίου μάλιστα οι καθηγητές προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις για να κλιμακώσουν τον αγώνα τους καθώς σε όλα αυτά θα προστεθούν και όσα έρχονται είτε με την μορφή των «νέων» μέτρων είτε με την αυστηροποίηση που διέπει το νέο καθεστώς της εκπαίδευσης στην περιφερειακή του μορφή.
Το μεσημέρι της Τετάρτης τα μέλη της διοίκησης της ΕΛΜΕ Κιλκίς ήταν στο Εργατικό Κέντρο προετοιμάζοντας την κινητοποίησή τους. Βρεθήκαμε μαζί τους και η συζήτηση κυρίως εστιάστηκε στα τοπικά προβλήματα της εκπαίδευσης με αιχμή τα βιβλία, την κτηριακή υποδομή και τη στελέχωση των σχολείων.
Ήταν εκεί ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Ξενέλης και τα μέλη Μιχάλης Λουκοβίτης, Σπύρος Σγουρός, Γιώργος Πολυχρονιάδης …

Να τα πάρουμε με τη σειρά:
Μόνο τα περιφερειακά
λύκεια
Ας όψεται η νοικοκυροσύνη και το συμμάζεμα των βιβλίων παρελθόντων ετών που επιχείρησαν οι λειτουργοί της εκπαίδευσης, βεβαίως για τα βιβλία που δεν άλλαξαν. Με τα αποθέματα αυτά καλύφθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους οι μαθητές των περιφερειακών λυκείων του νομού. «Αφήσαμε εκτός μόνο τα τρία μεγάλα λύκεια, το 1ο και 2ο του Κιλκίς και το Λύκειο Πολυκάστρου. Για να μην διαχυθεί σε όλα τα λύκεια η έλλειψη βιβλίων. Στα τρία μεγάλα λύκεια έχουν έρθει μόνο 26 τίτλοι βιβλίων, δηλαδή περίπου 14 μαθήματα. Ουσιαστικά καλύπτεται λιγότερο από το 1/3 των αναγκών.» τονίζουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Κιλκίς.
Κι αν αποκαρδιώνεται κανείς με την εικόνα στα λύκεια, υπάρχουν και χειρότερα. Στα γυμνάσια του νομού …κατέφθασαν μόνο τέσσερις τίτλοι. Τα μαθήματα διδάσκονται με φωτοτυπίες και DVD. Βιβλία υπολογίζουμε ότι θα έρθουν στα μέσα Νοεμβρίου… Μέχρι τότε ίσως σταλούν από το υπουργείο φωτοτυπίες από τις πρώτες 40 σελίδες των βιβλίων!» ενημερώνει ο Μιχάλης Λουκοβίτης.

Μάθημα σε ,…σπιρτόκουτα.
Άφαντα  σχολεία
Και πάμε τώρα στις υποδομές. Το 4ο Γυμνάσιο Κιλκίς λειτουργεί στα χαρτιά μόνο και στην πράξη είναι άφαντο. Τρίτο λύκειο στο Κιλκίς δεν υπάρχει. Υποτίθεται ότι ιδρύθηκε Β’ Γυμνάσιο στο Πολύκαστρο. Αν ιδρύθηκε παρέμεινε στα χαρτιά. Κι ας συνωστίζονται στο γυμνάσιο 270 μαθητές.
elme-kilkisΕν τω μεταξύ στο 2ο Λύκειο Κιλκίς οι μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσα 3χ5 ενώ στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς ένα μάθημα γίνεται σε υπόγειο, όπως διαβεβαιώνει ο Γιώργος Πολυχρονίδης.
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 19:40

Σχολή Γονέων από το δήμο Κιλκίς

sxolh-goneonΛαμβάνοντας υπόψιν το αυξανόμενο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι γονείς για τη Σχολή γονέων, κατά τις προηγούμενες χρονιές, και τις συνεχείς νέες αιτήσεις τους, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, διοργανώνει και φέτος ομάδες γονέων.