espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 10:23:27 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πολλοί πίστευαν ότι η Γουμένισσα θα είχε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στο
νεανικό σύνολο του Αλέξανδρου Κιλκίς δείχνοντας ότι το πάθημα του
πρωταθλήματος δεν έγινε μάθημα. Λίγο όμως η συνεχή βροχή που έπεφτε
ασταμάτητα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, λίγο οι νέοι ποδοσφαιριστές που
πήραν χρόνο συμμετοχής, δυσκόλεψαν τους γηπεδούχους να φτάσουν σε μια
άνετη επικράτηση.
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 10:39

Ο φίλος μου ο Μηνάς

Αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για την επετειακή – συμπλήρωσε 20 χρόνια έκδοσης- εκδήλωσή της αλλά θα το γράψω και για τους αναγνώστες της ΠΡΩΙΝΗΣ, γιατί όντως είναι χαριτωμένο.
Ο εκδότης της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ  Μηνάς Παπαδόπουλος είχε την καλοσύνη να με καλέσει στο βήμα για να απευθύνω έναν χαιρετισμό.  Δεν ήθελα να πω τα τετριμμένα ανάλογων εκδηλώσεων και έτσι θύμισα στο ακροατήριο - κοντά 400 άτομα στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεξιοί - πως τον γνώρισα. Επαναλαμβάνω σχεδόν επί λέξει όσα είπα και στον χαιρετισμό μου.
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 10:38

Επιδοτήσεις

Προδήλως υποψιασμένοι και ελαφρώς αγριεμένοι είναι στην Κομισιόν με τις επιδόσεις της χώρας μας στο θέμα των ελέγχων και των πληρωμών των κοινοτικών επιδοτήσεων.
Και μπορεί ο Μπασιάκος να είπε τις συνήθεις μεγαλαυχίες του προεκλογικά (και μέσα στον Σεπτέμβριο μπορούμε να πληρώσουμε, είπε ο ερίφης), αλλά τώρα που και ο Οκτώβρης βγαίνει στο Υπουργείο τρέχουν κι ο Κώστας Κιλτίδης δεν δίνει εύκολα υποσχέσεις.
Ως Πινακοθήκη-Ιστορικό Αρχείο προτείνεται να λειτουργήσει το υπό αναπαλαίωση κτίριο της παλιάς Νομαρχίας Κιλκίς, που χρόνια τώρα καταστρέφεται από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα μας.
Την απόφαση για τον καθορισμό της χρήσης του κτιρίο θα πάρει το νομαρχιακό συμβούλιο την Τρίτη, στις 7 μ.μ., ανακαλώντας ταυτόχρονα την παραχώρηση της χρήσης του ισογείου στην Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Αγορά” για την δημιουργία πινακοθήκης.
Ο καθορισμός της νέας χρήσης κρ
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 10:01

Μέρες πολιτισμού στο Δήμο Ευρωπού

 Ξαφνιάζει ευχάριστα το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ευρωπού, το οποίο επεξεργάστηκε και υλοποιεί ένα τρίμηνο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων, με τον γενικό τίτλο: “Δρώμενα Πολιτισμού” και που έχει ως εξής:
Οκτώβριος
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 09:58

Πετσοκόβουμε και τα αυτοφυή

 Το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στα νότια της πόλης, έχει γίνει καταφυγή και λύση στην ανάγκη άθλησης συνδημοτών μας με ή χωρίς προβλήματα υγείας. Εξ’ άλλου δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι χώροι, δυστυχώς, στην πόλη του Κιλκίς.
Στο χώρο αυτόν υπάρχουν και μερικά δένδρα, που παρέχουν, εκτός από την όποια αισθητική του χώρου, και δροσιά και ανακούφιση στους περιπατητές. Δεσπόζουσα θέση στο χώρο αυτόν κατείχε (πλέον) μια συστάδα από λεύκες.
Μια συστάδα δένδρων (στο ύψος μια τριώροφης οικοδομής).
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, επικεφαλής κλιμακίου του Υπουργείου, πραγματοποίησε επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου, όπου επιθεώρησε την πορεία των δασικών αντιπλημμμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Ο κ. Κιλτίδης προήδρευσε στη συνέχεια σε διαδοχικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των Νομαρχών των προαναφερθέντων νομών, Δημάρχων δασικών υπαλλήλων και στελεχών των δασικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:50

Το Αλφάβητο των Μέσων και η Διδασκαλία του

 Κάθε μήνα, από τη θέση που βρίσκομαι, λαμβάνω εκατοντάδες e-mails από πολίτες. Ένα μεγάλο ποσοστό αφορά την ποιότητα των εκπομπών των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Ανάμεσα σ’ αυτές τις επιστολές, τα e-mail, υπάρχουν και καταγγελίες που θα μπορούσαν να απασχολήσουν το ΕΣΡ ή εν πάση περιπτώσει θα μπορούσε να τις εξετάσει, εάν όχι να παρέμβει. Αυτές, όμως, είναι ελάχιστες.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:46

Γ. Μιχαηλίδης :Έτσι θα πάμε μπροστά;

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ», της Τρίτης 23 Οκτωβρίου 2007, εμφανίζονται δηλώσεις επωνύμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ από αντίστοιχες κομματικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια των διαδικασιών ανάδειξης του νέου προέδρου και ενόψει των εκλογών της 11ης Νοεμβρίου 2007.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:45

Αδελφικοί δεσμοί Πολυκάστρου-Μπιάλα

 Μέσα σε εξαιρετικά φιλικό και ζεστό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδελφοποίησης ανάμεσα στο Δήμο Πολυκάστρου και το Δήμο Byala (Μπιάλα), κωμόπολη των 2500 κατοίκων που βρίσκεται στα ανατολικά παράλια της Βουλγαρίας, απ’ όπου κατάγονται οι κάτοικοι του Άσπρου.