Τα πρώτα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας άρχισαν να φτάνουν στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω της πλωτής προβλήτας που κατασκευάστηκε, ανακοίνωσε στο X ο αμερικανικός στρατός.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Εκλογική επιτροπή της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο Νομό Κιλκίς
Συγκροτήθηκε εκλογική επιτροπή της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο Νομό Κιλκίς, που εκπροσωπείται από τους παρακάτω:
Ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς Δημόκριτος Δεμερτζίδης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης Δημήτριο
Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων του, ο Διευθυντής της Δ.Α. Κιλκίς Α/Δ ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ Δημόκριτος, την 16/5/2024 επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμένισσας, Αξιούπολης & Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο, συνοδευόμενος από τον Υ/Β - Ιερέα ΜΑΛΤΕΠΙΩΤΗ Χρήστο, που υπηρετεί στο Α.Τ. Γουμένισσας, όπου συνομίλησαν για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, καθώς και θέματα αστυνομικής φύσεως.
Μετρήσεις αρτηριακής πίεσης σε Κιλκίς και Δημοτικές Κοινότητες
Με αφορμή την 17η Μαϊου, Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Κιλκίς και το Κέντρο Υγείας Κιλκίς συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρόγραμμα ΜΜΜ (May Measuring Month) με μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισής της.
Τα πρώτα φορτηγά με βοήθεια έφτασαν στη Γάζα μέσω της προσωρινής προβλήτας
Η Τουρκία σε προχωρημένες συνομιλίες με τις κινεζικές BYD, Chery για εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων
Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις κινεζικές βιομηχανίες κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων BYD και Chery Automobile για εργοστασιακές επενδύσεις στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας Φατίχ Κατσίρ σε συνέντευξή του στο Bloomberg News.
Συναγερμός στην Κύπρο – Απειλητικά μειλ στα σχολεία: «Το αίμα των εκπαιδευτικών θα χυθεί. Θα τους κόψουμε το λαιμό»
«Θα σας καταστρέψουμε στους δρόμους. Τα φορτηγά μας είναι γεμάτα εκρηκτικά»
Πανικός επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στην Κύπρο μετά την αποστολή απειλητικού email σε σχολεία. Το mail στάλθηκε σε σχολεία της Λεμεσού, της Πάφου, της Λευκωσίας και της ελεύθερης Αμμοχώστου, με τις αρχές να εξετάζουν την προέλευση του και τον αποστολέα του.
Καβάλα: Δημιουργία σχολικής βιβλιοθήκης, μετά από συλλογική προσπάθεια
Η δημιουργία μιας σχολικής βιβλιοθήκης μπορεί να μην αποτελεί μεγάλη είδηση, ωστόσο όταν γίνεται μετά από πολλές προσπάθειες, συλλογική δουλειά, στηρίζεται στην αγάπη μικρών και μεγάλων για το βιβλίο, τότε αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός που το χαίρονται γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και βέβαια το γιορτάζουν.
Συζήτηση για τη ζωή και το έργο του σύγχρονου ποιητή του Ισραήλ, Γεουντά Αμιχάι
Στη ζωή και το έργο του Γεουντά Αμιχάι, με αφορμή τον έναν αιώνα από τη γέννησή του αλλά και την επικείμενη έκδοση εκτεταμένης ανθολογίας από τις εκδόσεις Καστανιώτη, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση «100 χρόνια Γεουντά Αμιχάι.
Δ. Θεσσαλονίκης: Σεμινάρια πρώτων βοηθειών με βιωματική επίδειξη στα σχολεία
Δείτε σε ποια σχολεία θα πραγματοποιηθούν οι διαλέξεις
Η Α’ Δημοτική Κοινότητα και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Θεσσαλονίκης) στα πλαίσια της γενικότερης εκπαίδευσης των μαθητών και ενόψει και του επερχόμενου θέρους οργανώνουν πιλοτικά διάλεξη/σεμινάριο με βιωματική επίδειξη μαθημάτων πρώτων βοηθειών στις εξής θεματικές ενότητες:
Συγκέντρωση πολιτών και φορέων στο Κιλκίς: Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Με κεντρικά συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να σταματήσει τώρα η Γενοκτονία» και «Αλληλεγγύη στο Λαό της Παλαιστίνης» πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου 2024. Την πρωτοβουλία της κινητοποίησης είχαν Πολίτες Κιλκίς για την Παλαιστίνη, Σύλλογοι και Φορείς του ν. Κιλκίς.