Πληθαίνουν οι νέοι μηχανικοί και επιστήμονες πληροφορικής, που στελεχώνουν τα γραφεία των ελληνικών και ξένων τεχνολογικών εταιρειών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες σχεδιάζουν εκατοντάδες νέες προσλήψεις για την περίοδο 2024- 2025, έχοντας βρει στην πόλη αξιόλογο δυναμικό για την υλοποίηση πρότζεκτ με διεθνή αντίκτυπο.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Περισσότερες θέσεις εργασίας για επαγγελματίες της τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
Γυναίκες-εκδότριες σε Σάρτζα και Ελλάδα αντάλλαξαν απόψεις στην 20ή ΔΕΒΘ
Είναι αυτονόητο ή περίεργο να ηγείται μία γυναίκα ενός εκδοτικού οίκου; Ήταν εύκολη η διαδρομή μέχρι να φτάσει εκεί ή είχε εμπόδια; Τη νοοτροπία που επικρατεί σε Ελλάδα και Εμιράτα συζήτησαν στο πλαίσιο της 20ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) γυναίκες που διοικούν εκδοτικούς οίκους και στις δύο χώρες, επισημαίνοντας τις προοπτικές και προτεραιότητες που φέρνουν οι γυναίκες με ηγετικό ρόλο στον κλάδο.
Δικαστήριο της Χάγης: Το Ισραήλ θεωρεί πως οι κατηγορίες της Νότιας Αφρκής για “γενοκτονία” σε βάρος των Παλαιστινίων της Γάζας δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα
Η υπόθεση “γενοκτονίας” εις βάρος του Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας η Νότια Αφρική ζητεί από την ανώτατη δικαστική αρχή του ΟΗΕ να διατάξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, είναι “σε πλήρη διάσταση” με την πραγματικότητα, δήλωσε σήμερα το Ισραήλ στους δικαστές.
Γάζα: Με δυσκολία και εμπόδια διεξάγονται οι ανθρωπιστικές δραστηριότητες στον θύλακα, που είναι σχεδόν αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, καταγγέλλουν ΜΚΟ
Οι διεθνείς οργανώσεις ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις ανθρωπιστικές τους δραστηριότητες στη Λωρίδα της Γάζας που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο, λόγω των δυσκολιών να εισέλθει η βοήθεια στον θύλακα και τα πολλά πρακτικά εμπόδια που εγείρονται συνεχώς.
Γάζα: Σφοδρές μάχες στον βορρά, εντατικοποίηση των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Ράφα για μια “αποφασιστικής σημασίας” μάχη
Σφοδρές μάχες μαίνονται σήμερα ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, την επομένη της ανακοίνωσης από το Ισραήλ «εντατικοποίησης» των επιχειρήσεών του στη Ράφα, στο νότιο άκρο του θύλακα, παρά τους φόβους που εκφράζονται διεθνώς για τον άμαχο πληθυσμό.
Δημιουργήθηκε νέο «πάρκο τσέπης» με 456 αρωματικά φυτά και δέντρα στην Τούμπα
Ένα νέο «πάρκο τσέπης», γεμάτο με αρωματικά φυτά και δέντρα, «γεννήθηκε» στην οδό Αμφιπόλεως, στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Σε μια έκταση περίπου 170 τετραγωνικών μέτρων φυτεύτηκαν δενδρολίβανο, θυμάρι, λεβάντα, ρίγανη, βιβούρνο, πλατάνια, νεραντζιές και φλαμουριές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «πράσινο» σημείο συνάντησης για τους κατοίκους.
Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης από 20/5 ο ΟΑΣΘ
Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχονται από την προσεχή Δευτέρα (20/5) οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, αφού σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, οι δύο γραμμές 21 και 29, με αφετηρία τον Εύοσμο και την Πολίχνη αντίστοιχα και τελικό προορισμό την πλατεία Αριστοτέλους, θα εξυπηρετούνται πλέον αποκλειστικά με 17 ηλεκτρικά λεωφορεία.
Θεσσαλονίκη: 32 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον πατέρα που σκότωσε τον γιο του με κυνηγετική καραμπίνα
Με συνολική ποινή φυλάκισης 32 μηνών και τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο πατέρας που σκότωσε τον γιο του με κυνηγετική καραμπίνα στην Πυλαία.
Ο Στ. Κασσελάκης στο Κιλκίς το Σάββατο 18/5, στις 1:30 το μεσημέρι, στον Πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου
Στο Κιλκίς θα βρεθεί το Σάββατο 18 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στα πλαίσια της τριήμερης περιοδείας του στην Κεντρική Μακεδονία.
Ο Χρήστος Παπαστεργίου στην Π.Ε. Κιλκίς για τα οδικά δίκτυα του νομού Κιλκίς
Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, κλιμάκιο της παράταξης ‘Πράξεις για την Μακεδονία’ με τον επικεφαλής Χρήστο Παπαστεργίου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σταμάτη Παπουλίδη και τον πρώην Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Τερζίδη επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Νίκο Γρηγοριάδη και τους συνεργάτες του στην αρμόδια Υποδ/νση.