Στο νέο φορέα που θα επιτρέψει να υπάρχει μία ενιαία εθνική στρατηγική για το βιβλίο, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Χρίστος Δήμας, εγκαινιάζοντας απόψε την 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ).
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Εγκαινιάστηκε η 20η ΔΕΒ από τον Χρ. Δήμα-Ο νέος φορέας φέρνει ενιαία εθνική στρατηγική για το βιβλίο
ΟΧΙ του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στη μετακίνηση των αποφοίτων μαθητών του Γυμνασίου Βαπτιστή στο Λύκειο Χέρσου
Με ομόφωνη απόφαση του, που σφραγίζει τη στάση του στην κανονικότητα της εκπαιδευτικής ζωής, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αντιτίθεται σφόδρα στην απόφαση της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για τον ορισμό του Ενιαίου Λυκείου Χέρσου ως σχολείου εγγραφής των αποφοίτων μαθητών του Γυμνασίου Βαπτιστή κατά το σχολικό έτος 2024 – 2025 και ζητά την άμεση ανάκλησή της.
Βόρεια Μακεδονία: Προκαλεί ο νέος πρωθυπουργός – «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω εγώ»
Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές, με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα αποκαλεί τη χώρα του όπως θέλει.
Βόρεια Μακεδονία: Και ο αρχηγός του VMRO Μίτσκοσκι εμμένει στη χρήση του όρου «Μακεδονία»
Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι εμμένει στη χρήση του όρου «Μακεδονία». Δήλωσε, σήμερα, πως εάν «η Ελλάδα θεωρεί ότι παραβιάσαμε (τα Σκόπια) τη Συμφωνία των Πρεσπών ας προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο».
ΝΑΤΟ: Η Ρωσία δεν έχει τους αριθμούς για να προωθηθεί στο Χάρκοβο
Ο στρατός της Ρωσίας δεν διαθέτει τους απαραίτητους αριθμούς για να επιτύχει στρατηγική πρόοδο στην περιοχή γύρω από το Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπης Κρίστοφερ Καβόλι.
Από 23 έως 25 Μαίου το Βalkan Energy Forum στην Κοζάνη
Με την παρουσία κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης, εκπροσώπων της Δημόσιας Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Διπλωματικών Αρχών και θεσμικών φορέων θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Balkan Energy Forum, που διοργανώνουν το ΥΜΑΘ και η ΔΕΘ-Helexpo, στα Κοίλα Κοζάνης, από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2024.
Σε τροχιά υλοποίησης το Παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο
Σε τροχιά υλοποίησης έχει μπει το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης καθώς έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες θεμελίωσης οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2026. Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο κατασκευάζεται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία και σήμερα πραγματοποιήθηκε η έβδομη ενημερωτική συνάντηση για την πορεία του έργου στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου.
Σύριζα Κιλκίς: Τιμούμε και αγωνιζόμαστε για τη μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού
Τιμούμε και αγωνιζόμαστε για τη μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, που σφαγιάσθηκαν με απάνθρωπο τρόπο από τον τουρκικό εθνικισμό ενώ πολλοί περισσότεροι ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους αναζητώντας νέες πατρίδες.
2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς. Όλο το πρόγραμμα και οι εισηγητές
Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο του Κιλκίς, με θέμα: “Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη”, το οποίο και φέρει τη σφραγίδα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Σωτήρη Μαρκάδα.