espa pkm

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026, 4:09:43 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Οφείλουμε να επαναδεσμεύσουμε τους εαυτούς μας στην ιδέα ότι όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή τους και να προσμετράται η ψήφος τους στην εκλογική διαδικασία».

Αυτό το μήνυμα απέστειλε με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόροςως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του κορυφαίου Αμερικανού ηγέτη Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, με την ευκαιρία της ημέρας που φέρει το όνομά του και που αποτελεί από το 1986 εθνική εορτή και αργία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Πολύ δεινός κολυμβητής αποδείχθηκε ένας άντρας 57 ετών στην Τόνγκα, ο οποίος κολύμπησε 27 ώρες για να σώσει την ζωή του.

Συγκεκριμένα από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα δημιουργήθηκε τσουνάμι το οποίο έπληξε την περιοχή με έναν 57χρονο να σώζεται κολυμπώντας για 27 ώρες.

Η πρώτη ρομποτική υπάλληλος έπιασε δουλειά στην Marriott Hotels & Resorts

Την πρώτη ρομποτική της υπάλληλο πλήρους απασχόλησης «προσέλαβε» η Marriott Hotels & Resorts, για το ξενοδοχείο της Marriott Fort Lauderdale Airport Hotel. Η Betty Bot, «παιδί» της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Bear Robotics, είναι εκπαιδευμένη ως «Servi» και θα εργαστεί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, Radiant 166.

Στην κάμερα του politic.gr φιλοξενήθηκε η μαθήτρια του ΓΕΛ Καλαμαριάς, Φανή Χριστάνη, η οποία μας μίλησε για τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Η μαθήτρια μας τόνισε ότι «τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής μαθητών έχουν γίνει δεκτά κατά πλειοψηφία από πολλά σχολεία τα οποία το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν την δράση τους.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ) Γρηγόρη Δημητριάδη

Στην σημερινή τους συνάντηση συζητήθηκε η εξέλιξη της επένδυσης στη Μαρίνα Καλαμαριάς.

Γιατροί και εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχοντας της συμπαράσταση της ΕΝΙΘ και της ΠΟΕΔΗΝ. 

Τα νοσοκομεία βρίσκονται στο κόκκινο λόγω της πίεσης που δέχονται καθώς γίνονται 40-50 εισαγωγές ασθενών με Covid σε κάθε εφημερία, αλλά και λόγω του εξαντλημένου προσωπικού δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Χρήστος Καραχρήστος, ζητώντας παράλληλα άρση των αναστολών και μαζικές προσλήψεις προσωπικού.

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 02 /20-01-2022)  που ισχύει από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022.

Δημοσιεύθηκε χθες η απόφαση του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημητρίου Τσαγκαλίδη, αναφορικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση του έργου: «Εκπόνηση Τεχνικών Μελετών Ωρίμανσης Αναβάθμισης Αρδευτικών Δικτύων, στην ΤΚ Σταθμού Μουριών του Δήμου Κιλκίς», στο πλαίσιο του Μέτρου 20.

Tο Δικαστήριο της ΕΕ αποφάσισε ότι η Ελλάδα υποχρεούται να καταβάλει κατ’ αποκοπή το ποσό των 5,5 εκατ. και χρηματική ποινή ύψους άνω των 4 εκατ. ανά 6μηνο καθυστέρησης, καθώς δεν κατάφερε να επανακτήσει τις κρατικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στη ΛΑΡΚΟ

Στρατιωτικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από το ρωσικό Ναυτικό αυτόν και τον επόμενο μήνα

Όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία Ria και Interfax οι ασκήσεις θα γίνουν στη Μεσόγειο, τη Θάλασσα του Οχότσκ, τον βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό και τον Ειρηνικό.