espa pkm

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2026, 6:44:23 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι εξέφρασε την Τρίτη την αισιοδοξία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει μια θετική εικόνα για τη Βρετανία μετά την επίσκεψή του αυτή την εβδομάδα, έπειτα από τη δήλωσή του Τραμπ ότι η χώρα βρίσκεται σε μια «σχετική αναταραχή».
Υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας οι ηγέτες των 29 χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και των 20 χωρών εταίρων συναντώνται αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για μια Σύνοδο Κορυφής που για πρώτη φορά θα λάβει χώρα στα νέα αρχηγεία της Συμμαχίας.

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, η καταχώρηση ονομάτων χώρου με κατάληξη .ελ. Ήδη, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έθεσε σε λειτουργία το ειδικό Μητρώο Ονομάτων Χώρου (domain names) με κατάληξη .

Ο Χριστιανοκοινωνιστής γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χόρστ Ζεεχόφερ, παρουσίασε από το Βερολίνο το σχέδιο για το μεταναστευτικό το οποίο πριν ακόμα δημοσιευτεί, είχε οδηγήσει τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που διασώθηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης δεν θα επωφεληθούν από την πρόσκληση που τους απηύθυνε η FIFA να πάνε στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό του Μουντιάλ, στις 15 Ιουλίου, καθώς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο.
Εν αμφιβόλω τίθεται πλέον η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται Τετάρτη και Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Την πρότασή του για παράταση του ισχύοντος παγώματος των συντάξεων προκειμένου να μην περικοπούν από 1.1.2019, όπως προβλέπεται, παρουσίασε στην Βουλή ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιδίδεται «στην επίμονη και συστηματική προσπάθεια μετακύλισης της ευθύνης για τη λήψη κάθε αντιδημοφιλούς μέτρου στην επόμενη κυβέρνηση, για την ακρίβεια στις επόμενες κυβερνήσεις, γιατί η επόμενη περίοδος, η επόμενη μακρά περίοδος, είναι δυστυχώς ναρκοθετημένη».

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Μια ακόμη βλάβη σε πλοίο της ακτοπλοΐας καταγράφηκε το απόγευμα της Τρίτης. Το Λιμεναρχείο Σαντορίνης απαγόρευσε την αναχώρηση του επιβατηγού - οχηματαγωγού «Άνδρος Τζετ» που είχε προορισμό την Ανάφη λόγω βλάβης στους μεντεσέδες του καταπέλτη.
«Είναι σίγουρα ένα ιστορικό βήμα» η συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, εκφράζοντας την απόλυτη συμφωνία του με τη δήλωση που έκανε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φεντερίκα Μογκερίνι, προσερχόμενη στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια.