espa pkm

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2026, 5:51:19 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Νομοθετική διάταξη - τροπολογία στον «Κλεισθένη», με την οποία, θα είναι δυνατή η διαγραφή κάθε είδους χρεών προς τους Δήμους, για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να προστατευθεί η περιουσία και η κύρια κατοικία τους.
Αυστηρες προϋποθέσεις θέτει για τους εργαζόμενους σε καταστήματα με «τεχνικά παίγνια» (φρουτάκια, ρουλέτα, στοίχημα, ιππόδρομος) το οικείο σχέδιο Προεδροκου Διατάγματος που κατατέθηκε προς νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατειας.

Mε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Μακ Άλιστερ, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, επισημαίνει τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, τονίζοντας πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί την υπόθεση από την αρχή» και θυμίζοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την συνεχιζόμενη κράτηση Ευρωπαίων πολιτών στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των δύο ελλήνων στρατιωτικών.
Ο αντιπρόεδρος της ιρανικής κυβέρνησης αναγνώρισε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα πλήξουν την οικονομία, αλλά υποσχέθηκε πως το Ιράν θα καταφέρει να «πουλήσει όσο περισσότερο πετρέλαιο μπορεί» προστατεύοντας ταυτόχρονα και τις τράπεζες.
Κοινή διακήρυξη για τη συνεργασία της ΕΕ με το ΝΑΤΟ υπέγραψαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Το Κρεμλίνο κατήγγειλε το ΝΑΤΟ ως «προϊόν του Ψυχρού Πολέμου» στόχος του οποίου είναι η «αντιπαράθεση» με τη Ρωσία, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δε θέλει να παρέμβει στα όσα θα διαμειφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«Το σχέδιο για την εθνική ανασυγκρότηση προϋποθέτει πλήρη επίγνωση της κατάστασης, όχι απλώς πληροφόρηση γύρω από την κατάσταση, κάτι παραπάνω από αυτό» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην 5η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ, με θέμα «Από την Ανάκαμψη στην Ταχύρρυθμη Ανάπτυξη.
Θα καταψηφίσει η ΝΔ, σύμφωνα με τον εισηγητή του κόμματος Μ. Βορίδη, την τροπολογία για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών της Α’ Αθηνών και Αττικής, παρά το γεγονός ότι ακόμα και μεταξύ βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καλλιεργηθεί η αίσθηση ότι μπορεί και να την στήριζαν τελικά, καθώς αποτελούσε πάγια θέση του προέδρου του κόμματος Κυρ.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε την Τρίτη, παραμονή της διήμερης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να «εκτιμά περισσότερο» τους «συμμάχους» του.

«Αγαπητή Αμερική, να εκτιμάς περισσότερο τους συμμάχους σου, στο κάτω-κάτω δεν έχεις και τόσους πολλούς», δήλωσε ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Τα συνολικά 19 μέλη της ομάδας που συμμετέχουν στην τρίτη φάση της επιχείρησης για τη διάσωση των τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους που παραμένουν ακόμη παγιδευμένα μέσα στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, μπήκαν στο εσωτερικό του, γνωστοποίησε πριν από λίγο ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.