Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:36:26 μμ
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:57

Συμμετοχή «Τόλμης»

Τεχνικό Πρωτάθλημα Πουμσέ διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης στις 6 Μαρτίου 2010. Τα πουμσέ είναι διάφορες κινήσεις που εφαρμόζονται από έναν αθλητή, –ρια και συμπεριλαμβάνει λακτίσματα, γροθιές και άμυνες με τα χέρια (συγχρονισμός κινήσεων). Όλο το πρόγραμμα αυτό με τρία πουμσέ καλείται ο υποψήφιος –α να το εκτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η προσπάθεια αυτή βαθμολογείται από την επιτροπή που αποτελείται από 5 μέλη. Έχει προκριματικούς, ημιτελικούς και τελικούς.


Πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια  στην Ελλάδα οι αγώνες πούμσε έχουν αναβαθμιστεί και το ενδιαφέρον μεγαλώνει διότι ανήκει πλέον στον αγωνιστικό τομέα.
Στο πρωτάθλημα οι διακρίσεις έχουν την ίδια ισχύ με το καθαρά αγωνιστικό τομέα, αποκτώντας τα ανάλογα μόρια για τις ανάλογες σχολές.
Η συμμετοχή ανερχόταν στους 180 αθλητές, -ριες. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό και πιστεύουμε ότι σε ελάχιστο χρόνο θα μπορεί η Ελλάδα να σταθεί και σε μεγάλες διοργανώσεις.
Σε αυτό το πρωτάθλημα συμμετείχε και ο Α.Σ. Η «Τόλμη Κιλκίς» με εννέα αθλητές,  -ριες:
1. Καλασαρίδου Αλεξάνδρα Χάλκινο Μετάλλιο
2. Κονδυλίδης Απόστολος  4ος
3. Δικαιοσυνόπουλος Χρήστος 4ος
Συμμετείχαν επίσης οι:
Ιωαννίδης Αλέξης, Αλουσάι Αουρέλ, Ρωσσόπουλος Αθανάσιος, Τσαρσηταλίδου Αθηνά, Κουτσού Δήμητρα, Κουτσός Αριστείδης.
Συγχαρητήρια έδωσαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κουραλίδης Παύλος και ο προπονητής Λεμονίδης Γεώργιος για τη συμμετοχή πάνω απ’ όλα και εύχονται καλή συνέχεια και με επιτυχίες. Την ομάδα συνόδευσε ο αθλητής και βοηθός προπονητή Λεμονίδης Σταύρος.

Στο Βέλγιο
Ανοιχτό Διεθνές Κύπελλο Tae kwon-do WTF (Open Challenge Cup ) διεξήχθη στην πόλη Τόνγκερεν του Βελγίου στις 6-7 Μαρτίου 2010.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας του Βελγίου με υπεύθυνο
τον κ. Bruno Graziano και αυτό εφαρμόζεται επί σειρά ετών. Οι αγώνες ανήκουν σε υψηλή κατηγορία με πολλά κράτη και συμμετοχή πάνω από 1000 αθλητές-ριες συνολικά στο αγωνιστικό και ξεχωριστά στα πούμσε.
Οι συγκροτημένες ομάδες πολλών κρατών σε όλες τις κατηγορίες ηλικιακά και κιλών με έμπειρους αθλητές-ριες σκλήρυναν τον ανταγωνισμό.
Σε αυτήν την διοργάνωση μετά την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Tae kwon-do ( ΕΛ.Ο.Τ.)  συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή οι: Α.Σ. ‘Η Τόλμη’ Κιλκίς με 8 αθλητές-ριες: Δανιηλίδης Χαράλαμπος, εως 68 κιλά, κατέκτησε Χρυσό Μετάλλιο, Ανασταδιάδης Σεβαστιανός, εως 45 κιλά, κατέκτησε Χρυσό μετάλλιο, Κουκούλης Κυριάκος, εως 54 κιλά, κατέκτησε Αργυρό μετάλλιο, Αναστασιάδης Παύλος, εως 48 κιλά, κατέκτησε Αργυρό μετάλλιο, Παπαδόπουλος Στυλιανός, εως 55 κιλά, κατέκτησε Χάλκινο μετάλλιο, Παπαδοπούλου Πηνελόπη, Ποζίδης Συμεών, Λεμονίδης Μιλτιάδης