Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 3:54:45 μμ
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 08:27

Συνάντηση Στίβου ΓΑΣΚ και Συλλόγου Γονέων

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε η  συνάντηση που πραγματοποίησαν από κοινού το Τμήμα Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς με τον Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αθλητών Στίβου ν. Κιλκίς "Δρομέας Πολυνίκης" στο "Καφέ Λόφος". Σκοπός της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκαν οι έφοροι και οι προπονητές του τμήματος στίβου του ΓΑΣΚ , το ΔΣ του συλλόγου Γονέων & Φίλων αλλά και περισσότεροι από εξήντα γονείς παιδιών που προπονούνται στο τμήμα, ήταν η συνεργασία και η σύσφιξη σχέσεων γονέων, προπονητών και εφόρων , η ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος Στίβου και ο σχεδιασμός για την αθλητική χρονιά 2009-2010.


Στους παριστάμενους μίλησαν ο αντιπρόεδρος του ΓΑΣΚ και έφορος στίβου Νίκος Σερασκέρης και ο επικεφαλής των προπονητών του στίβου Κώστας Μηναρετζής, όπως και ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αθλητών Στίβου ν. Κιλκίς "Δρομέας Πολυνίκης" Κώστας Ευθυμίου, ενώ τον λόγο πήραν και αρκετοί γονείς οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για τη λειτουργία του τμήματος.
Από τους προπονητές του τμήματος επισημάνθηκε ότι:
"Από το 1981 λειτουργεί το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς το οποίο δημιουργήθηκε: α) για να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις αξίες που εμπεριέχονται στον Αθλητισμό και β) για να βοηθήσει τα παιδιά που γεννήθηκαν με ξεχωριστά αθλητικά προσόντα να τα αξιοποιήσουν περνώντας στον πρωταθλητισμό.
Οι Αξίες που εμπεριέχονται στον αθλητισμό είναι αυτές που δίνουν νόημα στη ζωή. Τις αξίες αυτές προσπαθούμε να αναδείξουμε και να τις τονίσουμε στους αθλητές μας – τα παιδιά μας.
Νοιώθουμε υπερήφανοι που εμπιστευθήκατε τα παιδιά σας στους ανθρώπους μας και στο Σύλλογό μας. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Αυτή σας η ενέργεια μας δυναμώνει από τη μια και μας αγχώνει από την άλλη. Μας αγχώνει διότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά που βρίσκονται σε ηλικίες που «πλάθουν» χαρακτήρες. Προσπαθούμε όμως να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των περιστάσεων με κύριο προσόν την αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε και τη διάθεσή μας να προσφέρουμε στα παιδιά ΜΑΣ.
Τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας αυτής δεν θα πρέπει να αναζητηθούν στο πόσο πιο γρήγορα θα τρέχουν του χρόνου οι αθλητές μας (θα γίνει και αυτό), αλλά στον τρόπο σκέψης και την συμπεριφορά των παιδιών μας . Εκεί στοχεύουμε στην ανάδειξη των Αξιών του αθλητισμού και την υιοθέτηση τους από τα παιδιά ΜΑΣ. Παράλληλα μέσα από την προπόνηση θα εμπλουτίσουμε και τις κινητικές εμπειρίες των διαφόρων αγωνισμάτων. Την προπόνηση θα ακολουθήσει η συμμετοχή στους αγώνες (ο αθλητισμός) και στη συνέχεια για όλα εκείνα τα παιδιά που έτυχε να γεννηθούν με ξεχωριστά χαρίσματα (ο Πρωταθλητισμός)."