Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:31:47 πμ

Εκπαίδευση

Θα  πραγματοποιηθεί επίσκεψη του ΕΕΕΕΚ Κιλκίς στο Γυμνάσιο Ν. Γυναικόκαστρου Κιλκίς στο πλαίσιο  των δράσεων του Τοπικού  Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας  «Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία ΄ - ΄ Τα καπάκια μας πάνε παντού ΄». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 02  Απριλίου 2015 και ώρες 8.30 – 12.30 μ.μ. στο Γυμνάσιο Ν. Γυναικόκαστρου και δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Ημερίδα όλα τα μέλη του Δικτύου.

Πιλοτικά για ένα χρόνο( σχολική χρονιά 2015-16 ) η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από τους συλλόγους διδασκόντων, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου  Παιδείας.

Με βιωματικές δράσεις και εργαστηριακές κατασκευές πραγματοποιήθηκε στο Ράντσο Κιλκίς την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 η συνάντηση του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του ΚΔΑΠ, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  και του ΓΕΛ Πολυκάστρου Κιλκίς σε μια προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως είναι το σαπούνι και τα αρωματικά έλαια καθώς επίσης το μέλι και οι κηραλοιφές.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των  Υπευθύνων του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, του ΚΕΣΥΠ και του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων  της  ΔΙ.ΔΕ Κιλκίς, κ. Σ. Καρολίδου, κ. Π. Κατσιούλα και Π. Σιάνου – Χατζηκαμάρη και κ. Ι. Λιναρδάκη αντίστοιχα, σε συνεργασία με την Ψυχολόγο κα. Δάτση Σοφία, λαμβάνοντας υπόψη το ανωτέρω σχετικά θα προβούν στην υλοποίηση Ενημερωτικών Συναντήσεων με θέματα που θα αφορούν στη Συμβουλευτική Μαθητών για πρόληψη αγχογόνων καταστάσεων, εν όψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στο νέο πρόγραμμα (Erasmus +)  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014 – 2020 που στοχεύει στην ανάδειξη δεξιοτήτων και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης και στηρίζει παράλληλα τις εθνικές προσπάθειες για εποικοδομητικό διάλογο  για την επίλυση ζητημάτων στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, συμμετέχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Τίτλος της εκδήλωσης: "Έλα για τσάι στο σχολείο, φέρε μαζί σου και ένα βιβλίο!", με είσοδο ...Ένα βιβλίο!

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε ενημέρωση – συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες  της Ε και Στ τάξεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, από τον. Σχολικό σύμβουλο της 2ης Εκπαιδευτικής  Περιφέρειας Κιλκίς Πάρη Παπαδόπουλο στις 10 Μαρτίου 2015.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 22:30

«Περίσσεψαν» οι μαθητές στο ΙΕΚ Γουμένισσας

Συντάκτης:

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι εγγραφές στο νεοσύστατο ΙΕΚ Παιονίας, το οποίο ξεκινά τα μαθήματα στα τρία τμήματά του από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου.
Την απόλυτη ικανοποίησή του εκφράζει ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Γουμένισσας Γιάννης Αλίρης για την εξέλιξή αυτή, καθώς και για την εξαιρετική οργάνωση των μαθημάτων.

Καταπληκτικό βίντεο μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού - Το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς λέει ΟΧΙ στο φαινόμενο του Bullying

 

https://www.youtube.com/watch?v=Rs_nVVOCf9Y

Ένα παλιό γνωμικό μας θυμίζει ότι  το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας:
 “Να τρως το πρωί σαν αυτοκράτορας, το μεσημέρι σαν βασιλιάς και το βράδυ σαν ζητιάνος”. Αν το πρωινό θεωρείται το σημαντικότερο γεύμα , αφού καλύπτει το 25 % των καθημερινών μας αναγκών σε ενέργεια, ας αναλογιστούμε  πόσο σημαντικό είναι να  απολαμβάνεις ένα υγιεινό, νηστίσιμο και πεντανόστιμο πρωινό στο χώρο του σχολείου.