Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 11:19:14 πμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 21:41

Διάθεση Αναπηρικού Αμαξιδίου σε πολίτη

Συντάκτης:

η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς υλοποίησε την υπόσχεσή της για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών και συνανθρώπων μας. Με πίστη στο όραμα μιας κοινωνίας της οποίας η Εκπαίδευση αποτελεί νευραλγικό κομμάτι της, διέθεσε ένα αναπηρικό αμαξίδιο μεταφοράς σε συμπολίτη μας που το είχε ανάγκη. 

Με αφορμή το γεγονός αυτό υπενθυμίζουμε στην τοπική κοινωνία του Νομού Κιλκίς, ότι στο κτίριο της  Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς (21ης Ιουνίου 141) δημιουργήθηκε  «Κοινωνική Τράπεζα» (α σχετικό) που αφορά στη δυνατότητα διάθεσης σε μαθητές , γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες αναπηρικού αμαξιδίου. Με μεγάλη συγκίνηση δεχτήκαμε την προσφορά ανθρώπων και φορέων της τοπικής κοινωνίας που θέλησαν να ενισχύσουν και να πλαισιώσουν ηθικά και υλικά  το όραμα μιας κοινωνίας με έντονα τα στοιχεία  της προσφοράς. Ευχαριστούμε όλους όσους μας έδωσαν τη δυνατότητα να γίνουμε κοινωνοί μιας δράσης που μας γεμίζει ψυχική ευφορία και εκπληρώνει τους στόχους της Εκπαίδευσης για ένα σχολείο «Ανοιχτό στην Κοινωνία».
Η διάθεση του αναπηρικού αμαξιδίου γίνεται μετά από αίτημα στην Επιτροπή Συντονισμού της δράσης (β σχετικό)  και στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι ξεπερνούν τον αριθμό αμαξιδίων που υπάρχουν προς διάθεση, θα γίνεται επιλογή με σειρά που θα αφορά σε αξιολόγηση του προβλήματος με δείκτες ευαισθησίας υψηλούς σε νεαρές ηλικίες, καθώς ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον που πρωταγωνιστές είναι πάντα τα παιδιά!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του σεμιναρίου που διοργάνωσε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (Σ.Ε.Γ.Ε.)  
Το σεμινάριο, το οποίο αφορούσε τη δυναμική ανάπτυξη του επιχειρείν μέσα από το διαδίκτυο, παρακολούθησαν στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ - ΜΕΑ πολλά στελέχη του τα οποία και έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τις διαδικτυακές πωλήσεις.

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 21:21

Τσικνοπέμπτη στο 1ο Δημοτικό Κιλκίς

Συντάκτης:

Ομορφες στιγμές έζησαν οι μικροί μαθητές του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης.
Γονείς των παιδιών έψησαν σουβλάκια για τους μαθητές στην αυλή του Σχολείου την ημέρα της Τσικνοπέμπτης. Η κίνηση αυτή έδωσε μεγάλη χαρά στους μικρούς μαθητές, μιας και ήταν η πρώτη φορά που υλοποιήθηκε «το τσίκνισμα» στο  Σχολείο.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 19:28

8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς: Φ(e)τολόγιο

Συντάκτης:

Στις αρχές της σχολικής χρονιάς το Σχολείο μας ενημερώθηκε από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ότι το Ίδρυμα Λάτση  χρηματοδοτεί δραστηριότητες μαθητών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνουμε Παρέα». Το σχολείο κατέθεσε  πρόταση, η οποία αξιολογήθηκε θετικά και ήταν μια από τις 17 που επιλέχθηκαν να χρηματοδοτηθούν από 171 προτάσεις  που κατατέθηκαν από σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 22:36

Προσλήψεις ωρομισθίων για ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ

Συντάκτης:

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, καλούνται οι εκπαιδευτικοί των παρακάτω κλάδων, που επιθυμούν να προσληφθούν ως ωρομίσθιοι καθηγητές για 8 ώρες εβδομαδιαίως, να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι αιτήσεις για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων θα κατατεθούν από Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 έως και Πέμπτη  19 Φεβρουαρίου 2015 στη Δ.Δ.Ε. Κιλκίς αυτοπροσώπως (21ης Ιουνίου 141, 3ος όροφος) ή με φαξ 23410 22339. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410 26046.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 22:24

Η Βασιλόπιτα των δασκάλων

Συντάκτης:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  εορταστική εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.
Οι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς υποδέχτηκαν τον καινούργιο χρόνο ανταλλάσσοντας ευχές  και έστειλαν  μηνύματα αισιοδοξίας, σοβαρότητας, ευθύνης και ελπίδας.

Την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015, στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς, το Εκπαιδευτήριο «Μαγλουσίδη» έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα!
Η γιορτή ξεκίνησε με την διευθύντρια, κυρία Μαγλουσίδη Νικολέττα, να αναγγέλλει ότι το Εκπαιδευτήριο «Μαγλουσίδη» είναι πλέον και Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 1, μετά την πιστοποίησή του από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Ακολούθως, στην σύντομη, αλλά περιεκτική ομιλία της υπογράμμισε την προσπάθεια, τόσο των μαθητών, όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού, που με την μεταδοτικότητα και το μεράκι τους οδήγησαν τους σπουδαστές στον επιθυμητό στόχο, που είναι η επιτυχία και η αναγνώριση.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 20:34

«Δεν θα κλείσουν τα σχολεία Γοργόπης και Τούμπας»

Συντάκτης:

Τη διαβεβαίωση πως τα δημοτικά σχολεία Γοργόπης και Τούμπας θα παραμείνουν ανοιχτά, και δεν θα συγχωνευτούν με της Αξιούπολης και του Ευρωπού αντίστοιχα, έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 20:33

Γιορτή των Γραμμάτων στο Δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Με αφορμή την γιορτή των Τριών Ιεραρχών, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Παιονίας η καθιερωμένη γιορτή των Γραμμάτων στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου.
Τη Γιορτή Γραμμάτων χαιρέτισε ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, ο Αρχιμανδρίτης Π. Δωρόθεος Πάπαρης, και ακολούθησε ομιλία του διευθυντή του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας κ. Χρήστου Σαμαρά, ο οποίος συνεπήρε το κοινό με την περιεκτική του ομιλία.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 20:29

5 Δημοτικό: Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Συντάκτης:

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο περιφερειακό θεματικό δίκτυο ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το Ασφαλές διαδίκτυο, υλοποιήσαμε τις εξής δράσεις:
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εργάστηκαν πάνω στο υλικό του saferinternet.org, που φέτος έχει κεντρικό σύνθημα “Let’s create a better internet together”.