Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:42:57 μμ

Εκπαίδευση

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 22:17

«άΣΚΙση» για 1ο – 2ο Γυμνάσιο

Συντάκτης:

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας «άΣΚΙση και ΠΟΔΗΛΑΤΟ», που υλοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Καϊμακτσαλάν, από τις 5-7 Μαρτίου 2015.
Η εκδρομή έγινε σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, που υλοποιεί κατά το τρέχον σχολικό έτος ανάλογο πρόγραμμα. Τα προγράμματα των δύο σχολείων εντάσσονται στο δίκτυο «Άσκηση και ποιότητα ζωής».

Η Σχολή Γονέων Νομού Κιλκίς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 5-3-2015, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ενημερωτική συνάντηση για τα σεμινάρια της Σχολής Γονέων. Η Σχολή Γονέων Νομού Κιλκίς εντάσσεται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 21:56

Βία και παιδεία έννοιες ασύμβατες

Συντάκτης:

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί σαν Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο. Οι δράσεις αυτής της ημέρας στο σχολείο μας, το 5ο Δημοτικό Σχολέιο του Κιλκίς,  αποτελούν μια από τις εκστρατείες του φετινού e-Twinning έργου μας "use your superpowers", με την εκπαίδευση και τη στήριξη του προγράμματος Ομοτίμων του ΝΗΡΕΑ, το οποίο υλοποιούμε για 2η χρονιά φέτος.  Οι συμμετέχοντες στο έργο λοιπόν, χρησιμοποιώντας τις "Υπερδυνάμεις" τους για το κοινό καλό, οργάνωσαν μια ημέρα με δραστηριότητες κατά της βίας, της επιθετικής συμπεριφοράς και του εκφοβισμού στο σχολείο, σε συνεργασία με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του έργου Αφροδίτη Ντίνου, τις άλλες δυο εκπαιδευτικούς του προγράμματος Ομοτίμων, υπεύθυνες για την Ε’ τάξη κες Βαρβάρα Ευθυμιάδου και Μαίρη Πραξιγά και τη συμβολή όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 21:13

Κυνηγήστε τα όνειρά σας

Συντάκτης:

Στις 3 Φεβρουαρίου 2015 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας για δεύτερη συνεχή χρονιά τον κύριο Γκόνο Γεώργιο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Ν.Α. Ευρώπης  της  εταιρίας Mc CAIN και Ταμίας του ΔΣ  της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 09:00 ξεκινάει στο Κιλκίς επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα “Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες”. Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενημερωθούν για θέματα αγωγής υγείας και ψυχολογικής υποστήριξης των ευπαθών ομάδων.

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 το Γυμνάσιο Σ.Σ.Μουριών συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα "Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο" που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση του σχολείου είχε ως θέμα της "Εκκλησίες και ξωκλήσια του τόπου μου" και ήταν το αποτέλεσμα της ομαδοσυνεργατικής δουλειάς των μαθητών της Β΄ Τάξης στα πλαίσια του μαθήματος "Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης" με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κατσαβέλη Μαρία.

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 22:25

Εξετάσεις χωρίς άγχος

Συντάκτης:

Το απόγευμα της Παρασκευής, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, στην ομιλία της Ψυχολόγου κας Σ. Δάτση, έγινε σαφές ότι το άγχος των εξετάσεων είναι διαχειρίσιμο  και ότι με σωστούς και έγκαιρους χειρισμούς είναι δυνατόν να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες. Στην συνάντηση, που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και ο Σύλλογος Επιστημόνων «Αριστοτέλης» - Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς, συμμετείχαν κυρίως γονείς και κηδεμόνες, αλλά και νεαροί-ές που πρόσφατα έδωσαν εξετάσεις και κατέθεσαν την εμπειρία τους.

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 22:13

ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ

Συντάκτης:

Με χαρούμενη διάθεση και δημιουργικές κατασκευές ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη δράση του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στο Ράντσο Κιλκίς. Το πρόγραμμα αποτελεί μια πιλοτική προσπάθεια εφαρμογής εναλλακτικών μεθόδων μάθησης και προσέγγισης γνωστικών αντικειμένων με ανάπτυξη κυρίως δεξιοτήτων και η ενεργή συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς αποδεικνύει τη δυνατότητα  συνδυασμού δράσεων στις οποίες μπορούν να εμπλέκονται μαθητές τόσο τυπικής όσο και μη τυπικής εκπαίδευσης και μάλιστα όλων των σχολικών βαθμίδων(Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Με κέφι και πολύ διάθεση τo 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς αποφάσισε να λάβει μέρος στην παρέλαση των καρναβαλιστών που οργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς.
Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι μαζευτήκανε ένα απόγευμα και κατασκευάσανε καπέλα! Σύνθημά τους: «Ανοιξιάτικες πινελιές».

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 22:54

Υποτροφίες Ιδρύματος «Χρ. Βογιατζή»

Συντάκτης:

Το κοινωφελές Ίδρυμα «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ» θα χορηγήσει α) (4) τέσσερις υποτροφίες για σπουδαστές στα Α.Ε.Ι. και β) (1) μια υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές σε τμήμα Α.Ε.Ι. του εξωτερικό.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν στα  γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς,  45 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση, δηλαδή από Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι Παρασκευή 10 Απριλίου 2015 (ώρες 09:00 – 13.00), αίτηση και τα παρακάτω δικαιολογητικά (πληροφ. στο τηλ. 23410-22248 κ. Δημοσθένη Κουσκούκη και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) Συγκεκριμένα: