Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 7:57:25 μμ

Εκπαίδευση

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 23:13

Απονομή βεβαιώσεων από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Συντάκτης:

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς διοργάνωσε με επιτυχία την δεύτερη Εκδήλωση Απονομής Βεβαιώσεων Παρακολούθησης Προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.
Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπός της Μητρόπολης ο Αιδεσιομολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρης Τσαντάκης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Πρόδρομος Πεντζερετζής, η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του Δήμου Κιλκίς κ. Πηνελόπη Σιούρδα.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 23:52

ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Συντάκτης:

ΚΙΛΚΙΣ
15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΘΕΜΑ: «Η προσκόλληση του βρέφους και οι συνέπειες στην αυτοεκτίμησή μας»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πέτρου Δημήτρης, Παιδοψυχίατρος
15 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΘΕΜΑ: «Εθισμός σε Αλκοόλ, Ναρκωτικά, Τζόγο, και Διαδίκτυο».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δαμιανός Δουίτσης, Υπεύθυνος Κέντρου Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων ΟΑΣΙΣ

Μια από τις παθογένειες ου εκπαιδευτικού μας συστήματος και του διαβλητού συστήματος αξιολόγησης αναδύεται στην επιφάνεια με τη «βιομηχανία» συγκομιδής μορίων ενόψει της αξιολόγησης των νέων διευθυντών και προϊσταμένων από το καλοκαίρι οπότε και λήγει η θητεία των ήδη υπηρετούντων.
Σεμινάρια διοργανώνονται με  αμφιλεγόμενη διαδικασία επιλογής όσων θα επιμορφωθούν αλλά με πριμοδότησή τους (με ένα μόριο)  σε κάθε αξιολόγηση, ενώ το μέγα αίσχος που αξίζει την παρέμβαση όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και των δικαστικών αρχών έγκειται στη βιομηχανία απόκτησης μεταπτυχιακών τίτλων από χώρες όπως η Ιταλία και η Βουλγαρία με το αζημίωτο προφανώς.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου ΚΙλκίς οργανώνει εκδήλωση τιμώντας τη μνήμη των τριών ιεραρχών το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Υλοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς επιμορφωτική συνάντηση για τους γονείς μαθητών για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
Στη συνάντηση οι γονείς παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις του Σχολικού Συμβούλου Παπαδόπουλου Πάρη και του Στελέχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς Κ. Κουζουκίδη Μάξιμου.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 21:49

Επιμορφωτικό σεμινάριο: «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ»

Συντάκτης:

Οι Σχολικές Σύμβουλοι Ιωάννα Κ. Αρβανίτη, 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και Μαρία Παπαδοπούλου, 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης οργάνωσαν και υλοποιούν με την έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας το καινοτόμο  πρόγραμμα με θέμα: «Παιδί και Βιβλίο».

Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 20:27

Από Φεβρουάριο ΙΕΚ Παιονίας

Συντάκτης:

Από το Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ένα ζωτικό αίτημα του Δήμου Παιονίας και της Γουμένισσας ειδικότερα για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας και της σύνδεσής της με τις παραγωγικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής υλοποιείται άμεσα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ο Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Δημοσίου ΙΕΚ στη Δημοτική Ενότητα Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας κατ’ εφαρμογήν της απόφασης ίδρυσης του ΙΕΚ Παιονίας από 11 Σεπτεμβρίου 2014.
Η λειτουργία Δημόσιου ΙΕΚ με ειδικότητες συνυφασμένες με τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής αποτέλεσε μόνιμο αίτημα της Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας και τελεσφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή τότε κ. Γεωργαντά προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όπου και είχε υποβληθεί το σχετικό αίτημα του Δήμου από τον προηγούμενο Δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα από την Άνοιξη του 2014.
Ο κ.  Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ανακοίνωση της υπουργικής απόφασης για την άμεση έναρξη λειτουργίας του ΙΕΚ μετά από συνάντηση εργασίας που είχε με το Δήμαρχο Παιονίας, κ. Χρήστο Γκουντενούδη και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας, κ. Ιωάννη Αλίρη πρόσφατα στην Αθήνα.
Το Δημόσιο ΙΕΚ θα λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του σχολικού έτους 2014-2015, τον προσεχή Φεβρουάριο, με προτεινόμενες ειδικότητες τις ακόλουθες:
1. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στο τομέα της Αγροτικής Οικονομίας
2. Τεχνικός Αμπελουργίας –Οινολογίας.
3. Τεχνικός Η/Υ.
Ήδη για το σκοπό αυτό έχει προκηρυχθεί – και δημοσιευθεί στη Διαύγεια- η θέση του διευθυντή του ΙΕΚ Γουμένισσας.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 19:15

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ: «O χορός των παιχνιδιών»

Συντάκτης:

Ένα παιδικό δωμάτιο, μια ζεστή αγκαλιά, όπου η παιδική καρδιά ακουμπά μαλακά. Μικρά παιδιά κουρασμένα γέρνουν στα πουπουλένια τους μαξιλάρια , τα βλέφαρά τους κλείνουν απαλά και ένα ονειρικό ταξίδι αρχίζει στο μαγευτικό κόσμο των παιχνιδιών.
Μολυβένια στρατιωτάκια, μικρά παιδιά, καρυοθραύστες, μπαλαρίνες, μαριονέτες, καλικάντζαροι, άγγελοι και φτωχά παιδιά , μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς έδωσαν μια εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12:00, στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 19:53

1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ: Πράξη Αγάπης

Συντάκτης:

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 1ου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά τους γονείς και μαθητές/τριες του Σχολείου για τη συμμετοχή τους στην «Πράξη Αγάπης» η οποία υλοποιείται κάθε χρόνο. Διοργανώθηκε ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με χρησιμοποιημένα, αλλά σε καλή κατάσταση παιχνίδια, βιβλία, διακοσμητικά  που έφεραν οι μαθητές και που οι ίδιοι αγόρασαν ενισχύοντας αυτήν την πρωτοβουλία Συγκεντρώθηκε ένα αξιόλογο χρηματικό  ποσό με το οποίο ενισχύθηκαν οικονομικά, τις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων, φτωχές οικογένειες του Σχολείου.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 22:52

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΡΟΣΑΤΟΥ: «Ημέρα τιμής δωρητών»

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Σχολείο Δροσάτου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση: «Ημέρα Τιμής Δωρητών». Αφορμή για την εκδήλωση ήταν η επιθυμία των Συλλόγων Διδασκόντων  και  Γονέων και Κηδεμόνων να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμιση του σχολείου. Από τη μεριά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν ένα δείγμα των δράσεων του σχολείου, καθώς η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί και την αρχή των επικείμενων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από το Δημοτικό Σχολείο τις επόμενες ημέρες (απόδοση βυζαντινών ύμνων δωδεκαημέρου Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στον ενοριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δροσάτου, ώρα 6:30, και παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα τις παραμονές των εορτών στα χωριά των μαθητών ).